Til forsiden
Tilbake til Kundereferanser

En ny møtehverdag i Sjøfartsdirektoratet

Funksjonelle møterom med AV-løsninger fra Atea. Enkel og intuitiv løsning for alle brukerne sparer tid og gir effektive møtehverdager.
Sjøfartsdirektoratet
Smarte møteplasser
Haugesund
Funksjonelle møterom med AV-løsninger

Sjøfartsdirektoratet har tilsyn med norske skip og utenlandske fartøy i norsk farvann. På hovedkontoret i Haugesund var møterommene samt kantinen preget av audiovisuelt utstyr som var nesten utslitt, eller ikke fungerte. Valget stod mellom å investere i storskjermer eller projektor og lerret. Det var viktig å gjøre rommene enkle å bruke og minimere driftskostnadene. – Da Atea foreslo projektorer basert på LED-laserteknologi, var vi umiddelbart interessert, sier Underdirektør IT, Sverre Rossebø.

Teknologien gir ca. 20.000 timer brukstid uten vedlikehold. Projektorene skrus på automatisk når kabelen settes inn i PC-en, og skrur seg av minutter etter at den tas ut. Det er ingen fordyrende driftskostnader som bytte av lamper og filter.

”Løsningen fra Atea er svært enkel i bruk”

– Selv om projektorene er dyrere i innkjøp, regner vi med at samlet kostnad over levetiden blir lavere, og vi slipper å leve med redusert ytelse i opp mot 1/3 av brukstiden. God billedkvalitet og lavt støynivå sto høyt på ønskelisten, og dette får vi nå. I tillegg er løsningen fra Atea svært enkel i bruk, fortsetter Rossebø. Direktoratet valgte to ulike løsninger; standardløsning for vanlige møterom, og utvidet løsning med styring for store, delbare rom. Alle møterom på hovedkontoret er nå oppgradert, og mye enklere i bruk enn før. Møterommene har samme oppløsning som PC-skjermen, dermed brukes ikke tid på tilpasninger ved oppstart av møter.

– I tillegg er bildene bedre enn før selv om det er lyst i rommet. Vi vurderer nå å oppgradere noen av regions- og tilsynskontorene med standardløsningen, avslutter Rossebø.

 

Leveranse
  • Digitalisert alle møterom i Haugesund ca. 25 stk.

  • Panasonic Full HD LED Laser-projektor

  • Rammelerret 100’’ - 120’’

  • Auto ON/OFF

  • Barco ClickShare

Tilbake til Kundereferanser