Til forsiden
Universitetet i Agder (UiA) er et universitet med over 13 000 studenter og 1 300 ansatte fordelt på sine to campuser i Kristiansand og Grimstad. UiA er også en moderne institusjon som har sett gevinsten av å tenke miljøvennlig.
Universitetet i Agder
Bærekraftig IT
Grimstad
Sikre retur og gjenvinning av IT-utstyr

I 2010 ble det nye Campus Grimstad åpnet av Kronprinsesse Mette-Marit. Studiestarten representerte en historisk milepæl både for Grimstad som by og Universitetet i Agder (UiA) som utdanningsinstitusjon. Universitetet tilbyr vel 160 fag- og profesjonsstudier innen økonomi- og ledelse, teknologi og ingeniørfag, humanistiske fag, matematikk, sykepleie, lærerutdanning, musikk og kunstfag. Disse kan tas i varierende lengder fra halvårsenheter til bachelorgrader, mastergrader og doktorgradstudier, samt en rekke kurs-, etter- og videreutdanninger.

Livssyklusen til IT-utstyr

Atea har i flere år levert PC-er og tilhørende utstyr til UiA. For universitetet er leveransemodellen og livssyklusen til IT-utstyr særs viktig.

– Det var et ufravikelig krav i anbudsforespørselen om at alt av materiell blir sendt ferdig klargjort i egne skap, med ønskede konfigurasjonstjenester og ikke minst – uten emballasje, forteller Tor Arne Søbye, overingeniør på IT-avdelingen.

”Dette er en uvurderlig tjeneste for oss som sparer oss for et årsverk”

Når PC-er og annet materiell er utdatert, går utstyret i samme skap som materiellet ble levert i. Herfra går turen til Ateas logistikksenter i Växjø i Sverige. Harddisker blir slettet og slettesertifikater blir utstedt til universitetet. Avhengig av tilstand på utstyret, blir materiellet enten videresolgt eller resirkulert. I snitt ser Atea at hele 99,7 prosent av det mottatte utstyret fra kunder kan gjenbrukes.

– Hele ordningen med samlede leveranser og retur av materiell er vi svært fornøyd med og sparer UiA for mye arbeid, uttaler Søbye, som får støtte av IT-direktør Tord Tjeldnes.

– Dette er en uvurderlig tjeneste for oss som sparer oss for et årsverk. Når man får levert mange hundre PC-er blir det ekstreme mengder med papp, plast og ikke minst avhending av dette, som vi også sparer.

Om UiA

Universitetet i Agder (UiA) er et universitet i Norge med rundt 13 000 studenter og 1 300 ansatte. Det ble etablert som Høgskolen i Agder den 1. august 1994, og fikk universitetsstatus 1. september 2007, som Norges syvende universitet. UiA har campuser i Kristiansand og Grimstad. Universitetet består av seks fakulteter.

Om leveransen
  • Levering av IT-utstyr i henhold til rammeavtale med Uninett
  • Klargjøringstjeneste: (BIOS-konfigurasjon, asset-merking og tyverimerkin
  • Gjenbrukstjenesten Goitloop 
  • LOOP 3 (retur av elektronisk utstyr, sikker sletting)
  • LOOP 4 (avemballert utsendelse, sikker sletting)
  • Bufferlager