Til hovedinnhald
Tilbake til Kundereferanser

Miljøfokus gir kostnadsgevinst

Universitetet i Agder (UiA) er et universitet med over 12.000 studenter og 1.100 ansatte fordelt på sine to campuser i Kristiansand og Grimstad. UiA er også en moderne institusjon som har sett gevinsten av å tenke miljøvennlig.
Universitetet i Agder
Bærekraftig IT
Grimstad

I 2010 ble det nye Campus Grimstad åpnet av Kronprinsesse Mette-Marit. Studiestarten representerte en historisk milepæl både for Grimstad som by og Universitetet i Agder som utdanningsinstitusjon. Universitetet tilbyr vel 160 fag- og profesjonsstudier innen økonomi- og ledelse, teknologi og ingeniørfag, humanistiske fag, matematikk, sykepleie, lærerutdanning, musikk og kunstfag. Disse kan tas i varierende lengder fra halvårsenheter til bachelorgrader, mastergrader og doktorgradstudier, samt en rekke kurs-, etter- og videreutdanninger.

Livssyklusen til IT-utstyr

Atea har i flere år levert PC-er og tilhørende utstyr til UiA. For universitetet er leveransemodellen og livssyklusen til IT-utstyr særs viktig.

– Det var et ufravikelig krav i anbudsforespørselen om at alt av materiell blir sendt ferdig klargjort i egne skap, med ønskede konfigurasjonstjenester og ikke minst – uten emballasje, forteller Tor Arne Søbye, overingeniør på IT-avdelingen.

Når PC-er og annet materiell er utdatert, går utstyret i samme skap som materiellet ble levert i. Herfra går turen til Ateas logistikksenter i Växjø i Sverige. Harddisker blir slettet og slettesertifikater blir utstedt til universitetet. Avhengig av tilstand på utstyret, blir materiellet enten videresolgt eller resirkulert. I snitt ser Atea at hele 99,7 prosent av det mottatte utstyret fra kunder kan gjenbrukes.

– Hele ordningen med samlede leveranser og retur av materiell er vi svært fornøyd med og sparer UiA for mye arbeid, uttaler Søbye, som får støtte av IT-direktør Tord Tjeldnes.

– Dette er en uvurderlig tjeneste for oss som sparer oss for et årsverk. Når man får levert mange hundre PC-er blir det ekstreme mengder med papp, plast og ikke minst avhending av dette, som vi også sparer.

Om leveransen
  • Levering av IT-utstyr i henhold til rammeavtale med Uninett
  • Klargjøringstjeneste: (BIOS-konfigurasjon, asset-merking og tyverimerkin
  • LOOP 3 (retur av elektronisk utstyr, sikker sletting)
  • LOOP 4 (avemballert utsendelse, sikker sletting)
  • Bufferlager


GoITLoop

Vil du bestille eller lese mer om hvordan du kan sikre livssyklusen på elektronisk utstyr?

 

Tilbake til Kundereferanser
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer