Til forsiden
Norges fremste eiendomsmegler bruker Citrix SD-WAN for å forbedre nettverket mellom og innenfor filialer.
Krogsveen
Skytjenester og datasenter
Norge
Ønsket å forbedre nettverket mellom megler-kontorene

Helthetlig IT-tilnærming

Eiendomsmegler Krogsveen, som har vunnet den prestisjetunge prisen Norsk kundebarometer to ganger, forstår betydningen av å gjøre ting enkelt. Når kundene flytter til et nytt hus, tilbyr eiendomsmegleren å pakke, lagre og transportere kundens eiendeler til det nye stedet. Megleren rengjør til og med kundens gamle hus for å gjøre det klart for den nye eieren eller leietakeren.

Krogsveen har den samme helhetlige tilnærmingen til IT, som IT-sjef Thomas Andersen forklarer:

– Hvis vi var avhengige av en ekstern partner, slik mange av våre konkurrenter er, ville ting gått saktere.

Og fortsetter:

– Fordi vi har intern IT-kompetanse og bruker smarte verktøy, kan vi være mer smidige. Det er enklere å rulle ut nye apper eller tjenester for alle våre ansatte og filialer.

Citrix-kunde i mange år

Krogsveen har vært Citrix-kunde i mange år, og har vært vert for appene og dataene i datasenteret for hovedkontoret og levert et vertsbasert skrivebord til terminaler for ansatte. Tidligere brukte virksomheten MPLS-linjer for å koble alle de 53 filialene sine til hovedkontoret.

– I utgangspunktet hadde filialene ingen direkte tilkopling til internett. Alt gikk gjennom hovedkontoret, noe som økte databruket vår og bremset den generelle trafikken på MPLS-linjene. Derfor måtte vi ha en egen linje for å tilby internett, eller til og med Wi-Fi, til filialene våre, forteller Andersen. 

Enkelt å sette opp Citrix-løsningen

For enkelte mer avsidesliggende steder var prisen for en ekstra linje svært høy. MPLS var en dyr og lite fleksibel løsning på Krogsveens behov. Å åpne et nytt kontor kunne innebære en forsinkelse på en måned eller mer før en ny linje kunne installeres. Når en MPLS-tilkobling ikke fungerte, kunne filialene ikke drive virksomheten sin, og Andersens team kunne ikke hjelpe dem.
 
Krogsveen-teamet bestemte seg for å teste Citrix SD-WAN for å forbedre nettverket mellom filialene. Med litt hjelp fra Citrix, som Andersen sier, var "Citrix SD-WAN ganske enkelt å sette opp. Det tok bare et par timer.”

Teamet brukte SD-WAN til å opprette en ny tilkobling bare ved hjelp av en standard bredbåndstilkobling med en 4G-tilkobling som backup i hver butikk.

Payback på prosjektet på bare 18 måneder

Etter en vellykket test av konseptet, så Krogsveen på kostnadene.

– Tilbudet om å fornye MPLS-kontrakten vår var dyrt. Men ved å bruke SD-WAN i alle filialene og erstatte de gamle MPLS-linjene med en standard bredbåndstilkobling og en 4G-backup, ville vi få tilbake prosjektkostnadene innen 18 måneder. Vi kunne dermed tilby en bedre service til filialene våre til en lavere pris, sier Andersen. 

Samme kvalitetopplevelse i alle filialene

Krogsveens ansatte får nå den samme kvalitetsopplevelsen uansett hvor de er. Alle filialene har lokal internett-tilkobling og Wi-Fi som kan brukes av ulike enheter, fra iPadene som brukes i kundemøter til skjermene som brukes i vindusutstillingene til filialene. Kunder kan også bruke Wi-Fi-nettverket når de har møter med firmarepresentanter.

Kvaliteten på alle tilkoblingene overvåkes av SD-WAN. Hvis en bredbåndstilkobling ikke fungerer eller bare blir treg på grunn av mengden trafikk, trer 4G-tilkoblingen inn for å supplere.

– Vi bruker en rimelig lavdata-avtale for hver 4G-tilkobling. Når vi ser at en forbindelse tas i bruk, kan vi øke datakvoten for å dekke den nødvendige perioden til hovedforbindelsen er i stand til å levere igjen.

Nyttig under korona-krisen

SD-WAN gjør det også mulig for teamet å prioritere individuelle arbeidsbelastninger.

– Det har vært nyttig under den nåværende Covid-19-krisen. Da skolene først ble stengt, tok noen foreldre med barna sine på kontoret, så vi hadde mange barn som brukte Wi-Fi-nettverket vårt til å se Netflix. I starten hadde dette stor innvirkning på nettverksytelsen vår. Men vi brukte SD-WAN til å begrense internett-trafikken til bare 50 prosent av den totale båndbredden vår, slik at bedriftsappene våre ikke ble påvirket.

”SD-WAN gjør IT-teamet vårt kult! Vi er smidige, og vi tilfører merverdi”

— Thomas Andersen, IT-sjef

Største fordelen er fleksibiliteten

– Den største fordelen med SD-WAN er fleksibiliteten. Hvis vi åpner en ny filial, kan vi bruke 4G inntil en bredbåndslinje er installert. Det er ingen forsinkelse. Hvis vi overtar en bedrift som bruker MPLS, kan vi integrere disse tilkoblingene før vi endrer dem, sier Andersen. 

Totalt sett hjelper SD-WAN Andersens team med å tilby en mer pålitelig og smidigere tjeneste til virksomheten. Det frigjør også tid.

– Med SD-WAN har vi større kontroll over systemet vårt. Vi er ikke prisgitt en enkelt leverandør av nettforbindelser. Den forenklede administrasjonen og økte nettverksinnsikten betyr også at vi har mer tid, forteller Andersen. 

Og fortsetter: 

– Hvis du har mer kontroll og mer tid, har du lykkeligere IT-ansatte! Vi har mulighet til å være nyskapende, og vi kan gi bedre verktøy til meglerne våre og andre ansatte. Og ikke minst har vi ro i sjelen. Vi sover bedre i visshet om at vi har SD-WAN.