Til forsiden
En av landets største dør- og vindusprodusenter, Gilje Tre, trengte en partner som kunne ta hånd om IT-infrastrukturen, drift og sikkerhet – samt bærekraftig vekst. Valget havnet på Atea, et samarbeid som har vart i over 13 år.
Gilje Tre
Konsulenttjenester
Gilja
Sikre en trygg og effektiv drift og infrastruktur

– Å outsource IT-driften var en nødvendig beslutning for oss, sier Karl Inge Lygre, IT-sjef i Gilje Tre.

Dør- og vindusprodusenten Gilje Tre holder til på Gilja i Rogaland, fem mil øst for Stavanger. De har en årlig produksjon av 120 000 vinduer og 20 000 ytterdører til kunder over hele landet.

Tidligere brukte de mye tid og ressurser på drift og oppdateringer knyttet til IT-infrastrukturen. Gilje Tre innså at det ville bli veldig krevende å håndtere en mer og mer kompleks infrastruktur, og at det mest fornuftige var å outsource driften av IT-infrastrukturen slik at de fikk mer tid til å utvikle sine egne systemer, forteller Lygre.

Totalleverandør av IT-infrastruktur

Gilje Tre har to produksjonslokasjoner, på Gilja og Moi. På Gilja produserer de vinduer, balkongdører og skyvedører, og på Moi produserer de ytterdører. Produkter som lavenergivinduer, brannvinduer, sikkerhetsglass, selvrensende glass, branndører, lyddører og produkter for smarthusløsninger inngår også deres sortiment.

Karl Inge Lygre, IT-sjef i Gilje Tre

Karl Inge Lygre, IT-sjef i Gilje Tre

– Vi har et tett og omfattende samarbeid med Atea. De har vært en stødig driftspartner og totalleverandør på IT og infrastruktur for oss siden 2010. Vi har hatt noen tekniske utfordringer på veien, men Atea har vilje til å løse problemene som oppstår, sier Lygre.

Atea leverer alt fra IT-utstyr og møteromsløsninger til de 260 ansatte, til lisenser, drift, nettverk og sikkerhetsløsninger. 

Sikkerhetsovervåkning 24/7

Det er spesielt Ateas sikkerhetstjeneste, SOC+, som får Lygre til å sove godt om natten.

– I en mer og mer utrygg verden gjør Atea sin sikkerhetstjeneste SOC+, at vi kan sove bedre om natten, forteller Lygre. 

Ifølge Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har vi fra 2019 til 2021 sett en tredobling i alvorlige cyberoperasjoner mot norske myndigheter og virksomheter. Cyberangrep har blitt hverdagskost. Med SOC+ får Gilje Tre sikkerhetsovervåkning hele døgnet - hele året.

Bærekraftig produksjon og livssyklusperspektiv

Produksjon av dører og vinduer med dagens krav til holdbarhet og kvalitet, er både energi- og materialkrevende. Gilje Tre har innført bærekraftige metoder, som «Lean-produksjon», for å optimalisere hvert trinn i prosessen. Metoden har ikke bare redusert produksjonstiden fra 15 dager til 5 timer, men også inspirert de til å levere produktene «just in time», og ikke «just in case».

– Vårt livssyklusperspektiv på produksjonen strekker seg fra råmaterialer, produksjon og bruk, til gjenbruk, resirkulering og avfall. Dette perspektivet gjenspeiles også i vår tilnærming til IT-utstyr, forteller Lygre.

Gjennom Ateas avhendingstjeneste, Goitloop, returnerer og samler de inn brukte IT-enheter for sikker avhending og gjenbruk. Gilje Tre ble også nylig medlem i 100 %-klubben, og har dermed satt seg et mål om å gjenbruke og resirkulere 100 prosent av IT-utstyret i selskapet.

Om Gilje Tre

Gilje er en av landets største dør- og vindusprodusenter. De ferdige produktene selges under merkenavnet Gilje. Med fokus på bærekraft, fleksibilitet og leveringssikkerhet tilbyr Gilje komplette løsninger med innovasjon som bærende element.

Om leveransen
  • Drift, nettverk, server, lagring- og backupløsninger
  • Møteromsløsninger
  • Lisenser og Microsoft 365
  • Nettverk og konsulenttjenester
  • Sikkerhetsløsningen SOC+ og modenhetsanalyse
  • Klient og IT-utstyr
  • ServiceDesk