Til forsiden
Drottningborg videregående skole i Grimstad opplevde mye ustabilitet i det trådløse nettverket. Etter oppsett av nye svitsjer, kabler og brannmur fikk skolen igjen et stabilt nettverk.
Drottningborg VGS
Skole
Grimstad
Stabilt nettverk

Mye treghet

Aksesspunktene skapte stadig vekk driftsavbrudd og støttet maksimalt 30 brukere på nett samtidig. Skolen måtte be elevene skru av sine mobiltelefoner og andre enheter som brukte nettverket under prøver.

– Flere av byggene våre og klasserommene hadde stor treghet i nettet da mange av våre kabler og svitsjer var gamle, forteller IKT-ansvarlig Sigbjørn Urstad.

– Vi hadde god dialog med Atea, som viste vilje til nye tanker og ideer for vår skole. Det var også viktig for oss at de kunne tilby flere tjenester for oss, fortsetter Urstad.

Løsningen bare virket

Atea gjennomgikk fysisk bygningsmassen på skolen slik at de kunne tilby den beste løsningen for skolens behov.

– Vi ønsket oss en løsning som «bare virket», og det føler vi vi har fått fra første dag. Det meste av datatrafikken går via trådløse aksesspunkter, både for lærere og elever. Drottningborg VGS har i dag et stabilt nettverk som både ansatte og elever har stor tillit til.

Og fortsetter:

– Gjennomføring av prøver og klassetimer er nå noe man tar som en selvfølge at skal virke. For meg som IKT-ansvarlig kan jeg flytte fokus fra at nettverk skal virke, til hva man kan bruke nettet til. Det er jo tross alt vår primæroppgave som skole, avslutter Urstad.

Om leveransen
  • 13 Cisco kantswitcher
  • Cisco fiberswitch i core, som kobler sammen alle kantswitchene
  • Cisco Fiberswitch i kantinebygget
  • Cisco ASA brannmurløsning
  • Cisco WLC styrer alle aksesspunktene (ca. 60 stk.) til skolen og internatet
  • Dekningsanalyse før, og i etterkant