Til forsiden
Gjennom en digital arbeidsflate får Sandefjord kommune sine ansatte en enklere og bedre hverdag, også når de er på farten.
Sandefjord kommune
Digital arbeidsplass
Sandefjord
Sikre moderne arbeidsverktøy til ansatte i Sandefjord kommune

Informasjonsflyten til ansatte i Sandefjord kommune var preget av en uoversiktlig og lite brukervennlig IKT-hverdag. Informasjon til sykepleiere er ikke nødvendigvis relevant informasjon til barneskolelærere. Det var nødvendig å ta grep for å gjøre samhandling enklere og mer brukertilpasset.

Det har Sandefjord kommune gjort ved å modernisere arbeidsflatene til sine ansatte gjennom Office 365. Dagens intranett får en ny arbeidsflate tilgjengelig for ansatte fra alle enheter uavhengig av hvor de befinner seg, som gjør at de blir langt mer mobile enn hva de tidligere har hatt mulighet til.

– Kommunen ønsket å redusere risiko ved å ta i bruk moderne sikkerhetsløsninger i Microsoft-skyen. Gevinsten er at det legges til rette for en moderne brukeropplevelse der kommunen kan levere IT-tjenester på flere enheter uavhengig av fysisk lokasjon. Dette er hva vi kaller den moderne arbeidsplass, sier Håvard Molland, avdelingsleder for Digital arbeidsplass i Atea. 

De ansatte har nå skreddersydd innhold og får tilgang til informasjonen hvor som helst, når som helst og sikkerheten blir i tillegg ivaretatt.

IT-sjef i Sandefjord kommune, Sondre Andersen, sier at det skal være enkelt å være ansatt i Sandefjord kommune – i hvert fall når det kommer til all bruk av digitale verktøy:

– Ikke alt innhold er relevant innhold i kommuner som består av flere ulike sektorer. Atea har klargjort kommunen for «Modern Workplace» og «Modern Management» gjennom å implementere Office 365 til 15.000 brukere i Sandefjord kommune. Med denne løsningen har de ansatte gått fra å jobbe reaktivt til proakiv.

Om leveransen
  • Dynamics 365 for Customer Service Enterprise Edition
  • Enterprise Mobility + Security E3
  • Enterprise Mobility + Security E5
  • Microsoft Flow Free
  • Microsoft Office 365
  • Power BI (free) 
  • Windows Defender Advanced Threat Protection