Til forsiden

Norges største kompetansemiljø på teknologi og læring

Å lykkes med den digitale endringsreisen i skolen krever mye mer enn å velge teknologi. Det handler om hvordan skoleledere kan skape en digitalt moden skole og gi elevene de beste forutsetningene for å lykkes. Vårt fokus er på bruk av teknologi for å fremme god læring. Ikke teknologi for enhver pris.

Vi tar også et samfunnsansvar og støtter kommunene i å ta bærekraftige og gode valg for bruk av teknologi i skolen. En viktig drivkraft bak dette engasjementet er FNs bærekraftsmål nr. 4, som handler om å sikre inkluderende, rettferdig og god utdanning, samt fremme muligheter for livslang læring. Vi anerkjenner at en god utdanning er fundamentalt for å forbedre menneskers liv og samfunnet som helhet.

Skoleteamet i Atea er i dag Norges største kompetansemiljø på teknologi og læring og har et stort nettverk med partnere innen IT og utdanning. Sammen kan vi hjelpe dere å lykkes med teknologi, læring og skoleutvikling.

”Vi skal medvirke til at elevene får den kompetansen de trenger for aktivt å kunne delta og bidra i samfunnet.”

Skreddersydde løsninger for skolemarkedet

Læringsportalen – morsom og effektiv kompetanseutvikling

Hvordan får man mest mulig ut av digitale verktøy i skolen? Svaret er enkelt: Atea Læringsportal! Her finner du morsomme og enkle nettkurs som er laget spesielt for lærere, skoleledere og skoleeiere.

I våre kurs tar vi opp en hel rekke relevante temaer som hjelper deg å bli en ekspert på digitale verktøy i undervisningen:

  • Smart bruk av digitale verktøy i klasserommet: Lær hvordan du kan bruke teknologi til å gjøre undervisningen mer spennende og lærerik. Våre kurs gir deg praktiske tips og triks for å få elevene dine til å elske læringen.
  • Personvern og sikkerhet: I en verden full av teknologi er det viktig å vite hvordan du kan beskytte personlige data og holde ting trygt. Våre kurs gir deg all infoen du trenger om personvern og sikkerhet i skolen.
  • Lederstøtte: Skoleledere og skoleeiere spiller en nøkkelrolle i å sørge for at teknologien fungerer bra i skolen. Våre kurs gir deg verktøyene du trenger for å være en superleder og støtte skolens digitale eventyr.

Våre nettkurs er laget for å være superenkle og morsomme å følge. Du kan lære akkurat når det passer deg, og portalen oppdateres fortløpende med nye relevante kurs, slik at du alltid kan holde deg oppdatert. 

Med vår Læringsportal er du klar til å ta undervisningen til nye høyder og forberede elevene på en spennende fremtid i en digital verden.

Gjør deg klar til å bli en digital superhelt i skolen!

Skolefleks – smart og bærekraftig klienthåndtering

Skolefleks er en smart tjeneste som gjør det enkelt for skoler å takle den digitale verdenen. Med Skolefleks kan skoler fokusere på undervisningen, mens Atea tar seg av alt det tekniske. Vi tar oss av alt fra innkjøp til avhending, slik at skolens IT-avdeling kan konsentrere seg om å lage gode tjenester i en verden som stadig endrer seg.

Tjenesten støtter de mest brukte enhetene i skolen, som iPad, Chromebook og PC. Vi bruker verktøy som Intune, Jamf School, Google Admin, Workspace One, Maas360 eller andre støttede programvare for å holde alt i sjakk. Vi gir deg også et anbefalt oppsett som tar hensyn til sikkerhet og personvern, og som kan tilpasses etter dine ønsker og behov.

Det beste med Skolefleks er at det baserer seg på leasing, med en fast pris per måned. Du vil alltid vite hva det koster, uansett hva som skjer.

Vi tilbyr tre forskjellige nivåer av tjenesten, slik at du kan velge det som passer best for din skole:

  • Basis: Dekker alt du trenger for enheten, inkludert maskinvare, lisenser og programvare.
  • Pluss: I tillegg til det grunnleggende, får du reaktiv drift og support. Vi sørger for at alt fungerer som det skal, og du kan til og med få hjelp fra våre eksperter om nødvendig.
  • Premium: Dette nivået inkluderer alt det grunnleggende og gir deg også proaktiv drift. Vi tar ansvar for hele løsningen din, inkludert nødvendige endringer, og følger opp med rapporter og møter.

Vi tilbyr også ekstratjenester som support, tilbehør, innholdsfiltrering, teknisk og pedagogisk opplæring, og ledelsesstøtte.

Med Skolefleks får du alt du trenger for en enklere og mer bærekraftig IT-hverdag på skolen.

Modenhetsanalyse

En viktig forutsetning for utvikling er å få et godt bilde at nå-situasjonen. Hvor er vi? Hva er vårt største utviklingspotensial? Hvor skal vi begynne?

Atea har utviklet en modenhetsanalyse som kartlegger skolens/kommunens utgangspunkt innenfor viktige områder i den digitale transformasjonen. Prosessen ledes av våre sine rådgivere med kompetanse på skoleledelse og utvikling.

Målet er å få innsikt i data, nok til å kunne sikre:

  • En helhetlig og innovativ pedagogisk praksis
  • Økt kvalitet på læring og undervisning
  • Effektiv og økonomisk bærekraftig drift av enheter og applikasjoner
  • Personvern og sikkerhet

I etterkant av analysen hjelper vi til med å sette opp en plan for videre utvikling.

Personvern og IT-sikkerhet

Personvern og IT-sikkerhet i skolen er et stort tema hvor skoleeier har ansvar for at alt er på stell.

Vi kan hjelpe din skole eller kommune med trygg drift, sikre enheter, samt sørge for at skoleledere, lærere og elever har den kompetansen de trenger for å ivareta personvern i skolen, og bruke teknologien på en sikker måte. Våre kurs og rådgivning sikrer at ansatte i skolen og kommunen har den nødvendige kompetansen. Vi bruker også helsesjekker på de tekniske miljøene for å avdekke potensiell risiko. Våre operasjonelle sikkerhetstjenester yter høy kvalitet og leveres ofte som en totalitetstjeneste for sikkerhet. Tjenestene leveres av sikkerhetsrådgivere, -arkitekter og -konsulenter.

Les mer om vårt arbeid med IT-sikkerhet her

Elevsentrert læringsrom

Hvordan ønsker vi at læringen skal se ut? Hvordan ser klasserommene ut i dag?

Vi mener det er mulig å bruke det fysiske læringsrommet i kombinasjon med teknologien, for å tilrettelegge for gode læringsopplevelser. Våre eksperter og rådgivere på AV teknologi og pedagogikk kan hjelpe skolen med å legge en plan for utviklingen av læringsrommene deres slik at de bidrar til mer og bedre læring for elevene.

EdTech-utstyr

Våre rådgivere hjelper skoler med gode råd om hvilke digitale verktøy som virkelig løfter undervisningen. Vi sørger for at utstyret ikke bare er bra, men også bærekraftig og budsjettvennlig. Våre digitalpedagoger og partnere har spisskompetanse på god bruk av spennende produkter fra Sphero, Lego, Microbit og mye mer. Resultatet blir mer engasjerte elever og bedre læring.

Programmeringsutstyr

Vi gir elevene sjansen til å lære koding og programmering med praktiske verktøy. Læringsutbytte står alltid i fokus, uavhengig av hvilket utstyr som er i bruk i klasserommet.

Spillbasert læring

Spill er gøy, og vi lærer deg hvordan du kan bruke dem i undervisningen. La elevene mestre stoffet gjennom spill og ha det gøy samtidig.

Skaperverksted/Makerspace

Elever elsker å skape. Vi hjelper deg med å sette opp kreative miljøer som gir dem frihet til å utforske og lære om alt fra limpistoler til selvstyrte biler.

Tilbehør, VR/AR og AV

Vi gir deg råd og anbefalinger på alt fra tastaturer og headset til VR/AR-verktøy. Alt for å gjøre læringen mer engasjerende og tilpasset elevens behov.

Våre samarbeidspartnere

ChatGPT i skolen: Forbud eller elske?

Kunstig intelligens er kanskje vår tids største teknologiske revolusjon. Men det er mange kritiske røster, også i skolen. Debatten raser i mediene. Så hva nå? Bør kunstig intelligens i skolen forbys eller må vi endre skolen?

Episodens gjester er Sten Ludvigsen, professor i læring og digitalisering ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet Oslo, og Elisabeth Palmgren, tidligere rektor ved Teglverket skole og nå leder for skolesatsingen i Atea Norge. Programleder er Christian Brosstad, kommunikasjonsdirektør i Atea Norge.

Gå til oversikt over alle podkastepisodene.

Kontakt oss

Elisabeth Palmgren
Elisabeth Palmgren
Leder for skole
Send e-post til