Kundehistorier Teknologi Digitalisering Podkast

Podkast: Teknologi. Av og for mennesker.

I podkasten «Teknologi. Av og for mennesker» reiser Oslo Business Forum og Atea Norge rundt for å møte virksomheter som skaper en smartere hverdag. Lær og la deg inspirere av hva andre gjør innen smarte byer, skole, velferdteknologi, nye forretningsmodeller, brukeropplevelser og festivaler.

Episoder

#1 Bruker beacons for å skape fremtidens dyrepark

– Nå skal vi fore sjimpansene. Det står ikke i programmet, men siden du er i nærheten er du hjertelig velkommen!

Med beacons koblet til en app, får besøkende i Kristiansand Dyrepark umiddelbare meldinger om ekstra opplevelser, forklarer markeds- og kommunikasjonsdirektør Anniken Bjørnstad SchjøttVi snakker med Bjørnstad Schjøtt og rådgiver i Agder Innovasjon, Svein Mork Dahl, om innovasjon og bruk av teknologi innenfor reiseliv.

#2 Denne teknologien revolusjonerer byggenæringen

I ukens episode av «Teknologi. Av og for mennesker» snakker vi med forretningsutvikler i entreprenørkonsernet Skanska, Simen Løvgren og daglig leder i VR-selskapet Dimension10, Aleksander Langmyhr, som begge jobber mot å være ledende i bransjen på digitalisering.

Lær om prosjektstyring i byggnæringen gjennom ny teknologi og hvordan VR revolusjonerer bransjen.

#3 Flamingoer, teknologi og strandfest

– Vi opplever at teknologien fortsatt ikke møter alle våre krav. I fjor hadde vi i gjennomsnitt 279 enheter solgt over disk i minuttet. Verken Vipps eller betalingsarmbånd er raske og kraftige nok til å håndtere så stor trafikk, sier markedssjef for Palmesus, Ketil Børstein Stensrud. Vi snakker med han om hvordan teknologi hjelper Palmesus til å bli Skandinavias største strandfest!

#4 Velferdsteknologi endrer helsesektoren og gir flere varme hender

I denne episoden har vi besøkt et av de mest teknologiske velferdssentrene i Norge.

Avdelingsleder Jørgen Ahlstrøm og fag- og kvalitetskoordinator Janne Nordang Nymo, begge fra Otium Bo- og velferdssenter, forteller hvordan de bruker teknologi for å gjøre både beboere og pårørende tryggere, og hvilke utfordringer de står overfor i hverdagen.


#5 Hvordan lærer vi i fremtiden?

– Alle har forstått at teknologi er kommet for å bli og at dette er noe vi må lære elevene å håndtere. Hvorvidt det er en plan for hva teknologien skal gi elevene, opplever jeg imidlertid som sprikende fra kommune til kommune, sier strategisk skolerådgiver i Atea, Elisabeth Palmgren. Hun er tidligere rektor ved Teglverket skole.

I samtalen med programleder Christian Brosstad og spesialrådgiver i Bærum kommune, Christian Sørbye Larsen, utforsker Palmgren fremtidens læring og hvilke fallgruver skolene bør unngå.

#6: Stadig flere “gladlaks” ved hjelp av teknologi

Sjømatsektoren er Norges nest største eksportnæring. Men hvordan bruker de sensorer, metadata og robotisering for at fisken skal få en bedre livssyklus?

Det snakker produktsjef Harry Osvald Hansen i Måsøval Fiskeoppdrett og fagsjef for marked og utvikling, Kjetil Hestad i Sjømatbedriftene om i den nyeste podkastepisoden.

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer