Til forsiden

Vi lever i en tid der teknologien utvikler seg raskt, hvor det er krevende å tilpasse seg et stadig skiftende behov. For å kunne lykkes er det viktig å ha en god plan og se på IT-infrastrukturen som en enhetlig plattform.

Plattformen bør støtte hele virksomheten, kunne tilpasses etter behov, og utvides om nødvendig. Dette bidrar til å redusere kompleksiteten, øke produktiviteten, redusere kostnader og vedlikehold av flere systemer. Virksomhetens smidighet øker sammen med evnen til å tilpasse seg endringer i markedet. Integrering av nye applikasjoner og tjenester i eksisterende systemer blir mye enklere og smidigere. 

Vi har ekspertise på alle nivåer av prosessen. Våre konsulenter har solid teknologiforståelse, høy kompetanse og lang erfaring både på strategisk og operativt plan. Vi analyserer og kartlegger ditt behov, guider deg blant tilgjengelige alternativer, utarbeider forslag til nye løsninger, bistår i migreringen av data og hjelper til med drift og overvåking. Vi kan også hjelpe deg med å redusere miljøavtrykket i skyen. 

Vår kompetanse

Skytransformasjon

Skytransformasjon handler om prosessen med å flytte virksomhetens IT-infrastruktur, applikasjoner og data til skyen. Dette er en kompleks prosess, men som gir en rekke fordeler som blant annet økt smidighet, forbedret innovasjon, lavere miljøavtrykk og reduserte kostnader. Beslutningstakere får hjelp til å navigere i den komplekse prosessen med å flytte til skyen og sikrer at migreringen blir vellykket.

Du får:

  • Ekspertise: Vi har kompetansen og erfaringen til å hjelpe deg med å flytte til skyen på en smidig og effektiv måte.
  • Risikoreduksjon: Vi kan hjelpe deg med å identifisere og redusere risikoene forbundet med skymigrering.
  • Kostnadsbesparelser: Vi kan hjelpe deg med å spare penger på skykostnader ved å optimalisere skytjenestemiljøet ditt og velge de rette skytjenestene og prisplanene.
  • Akselerert innovasjon: Vi kan hjelpe deg med å akselerere innovasjonen ved å gi deg tilgang til de nyeste skyteknologiene og tjenestene.
  • Miljøfordeler: Vi kan hjelpe deg med å ta bærekraftige valg når du migrer til skyen, som gir bedre kontroll og oversikt, i tillegg til redusert energiforbruk og kostnander.» 

Intervju med Hilde Safsnes Oland i THREE60 Energy Norway:

Governance

Governance skal sikre at din skyinfrastruktur opererer på et optimalt nivå. Det handler om å optimalisere bruk, opprettholde kontroll, oppnå compliance og kostnadseffektivitet.

Vår ekspertise bygger på mange års erfaring og en dyp forståelse av skyteknologi, som blir brukt i en strategisk tilnærming. Vi veileder gjennom alle de komplekse aspektene ved skytjenester og sørger for at din virksomhet maksimerer fordelene og minimerer risiko. Våre tjenester sikrer at du får mest mulig ut av investeringene.

Vi utvikler spesialtilpassede modeller som er i tråd med unike forretningsbehov, bransjereguleringer og virksomhetskultur. Når din virksomhet vokser, vokser våre strategier med deg, og tilpasser seg skiftende behov og skyinfrastruktur. Din virksomhet vil få muligheten til å forvalte skyen med tillit, effektivitet og suksess.

Cloud Economics

Cloud Economics handler om hvordan virksomheter bør administrere sine skyressurser og forvandle sky-infrastrukturen fra et kostnadssenter til en driver for bærekraftig innovasjon og vekst.

Vårt team av eksperter vil vurdere ditt nåværende skykonsum, identifisere områder for optimalisering og lage et veikart for tiltak til forbedringer. Vi hjelper deg med å ta informerte beslutninger, optimalisere ressursallokering og maksimere avkastning. Med vår ekspertise kan du utnytte skyens fulle potensialet for å redusere kostnader og miljæavtrykket, i tillegg til å forbedre skalerbarheten og smidigheten.

Mange fremtidsrettede virksomheter og organisasjoner har omfavnet Cloud Economics for å få et konkurransefortrinn.

Sikkerhet i skyen

Skytjenester er ikke hevet over tradisjonelle sikkerhetsutfordringer som innbrudd, angrep og infeksjoner. Derfor tilbyr Atea uavhengige og objektive sikkerhetsgjennomganger av din skyplattform i form av kundespesifikk analyse og anbefalinger som er i tråd med bransjestandarder og beste praksis innen skysikkerhet. Din skyinfrastruktur sikres og forblir robust og beskyttet mot stadig skiftende sikkerhetsutfordringer.

Vi tilbyr tjenester innen:

  • Identitetssikkerhet: Beskytter brukernes identitet mot uautorisert tilgang og sørge for at bare autorisert personell får tilgang til dine skyressurser.
  • Endepunktsikkerhet: Styrker enhetene for å sikre at alle sluttpunkter, enten de er på arbeidsplassen eller eksterne, forblir sikre.
  • Nettverkssegmentering: Implementerer robust nettverkssegmentering for å hindre spredning av trusler.
  • Data-tilgang: Kontrollerer og overvåker data-tilgangen for å sikre at sensitiv informasjon kun er tilgjengelig for autoriserte personer.
  • Sikkerhetsadministrasjon: Forenkler sikkerhetsadministrasjonen og gjør det enklere å overvåke og reagere på sikkerhetshendelser.

Atea er anbefalt selskap av Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) for hendelseshåndtering, og vår sterke merkevare innen sikkerhet, sikrer dine digitale eiendeler og sørger for at din virksomhet forblir robust.

Drift

Å levere på en skystrategi krever solide forpliktelser, men det er den løpende driften av skyplattformen som vil sikre de konkrete forretningsresultatene. Uten pålitelig og god administrert drift av skyløsningene dine risikerer din organisasjon å få redusert verdi og nye utfordringer i den daglige driften av skyplattformen.

Vi tilbyr en profesjonell IT-avdeling og leverer profesjonelle driftstjenester og en sømløs og skalerbar hybrid plattform. Vi har fem moderne datasentre i Norge som tilfredsstiller høye krav til sikkerhet, oppetid, ytelse og bærekraft.

Dere kan velge å kjøre applikasjonene in-house, hos våre datasentre, offentlige skyleverandører, eller som en hybrid av disse alternativene. Ved å la Atea ta seg av driften, kan din organisasjon fokusere på og ta seg av de forretningsmessige oppgavene, som igjen gir økt forretningsverdi.

 

Unngå dataangrep

Episode #66 av podkasten "Teknologi og mennesker"

Ukens gjester er Øystein Andreassen, seksjonsleder i Kripos Nasjonalt Cyberkrimsenter, og Vegard Kjerstad, leder for Ateas Internet Respons Team (IRT). Programleder er Christian Brosstad, Atea.

Gå til alle episodene.