
Koronaviruset har gitt skoler over hele landet noen utfordringer knyttet til digital undervisning. Et gjennomgående problem har blant annet vært lydkvaliteten i undervisningen. For å tilrettelegge en god digital undervisning, valgte Fagskolen Rogaland i Haugesund å investere i mikrofoner og ekkokanselering i fem klasserom.
– Vi ønsket å kunne gjennomføre undervisning fra et fysisk klasserom for de som sitter i selve klasserommet, og for de studentene som sitter hjemme og følger med undervisningen via Microsoft Teams, sier Jan Tore Tønnesen Nilsen, avdelingsleder ved Fagskolen Rogaland i Haugesund.
Og fortsetter:
– Utfordringen vi møtte på da vi startet med digital undervisning var at lydkvaliteten ikke var helt optimal, og lærerne og studentene opplevde særlig ekko.
Opprettholder kvaliteten på undervisningen
Fagskolen valgte Atea som leverandør av mikrofoner og ekkokanselering i fem klasserom for å tilrettelegge for en bedre digital undervisning for sine studenter og lærere.
”Grunnet avstanden mellom våre lærere og studenter, så vi behovet for å optimalisere lydkvaliteten i klasserommene”
– Vi har vært godt fornøyde med tidligere leveranser av Atea, og tok derfor kontakt med IT-selskapet for å kunne kombinere ordinær og digital undervisning sømløst i og fra klasserommet. Grunnet avstanden mellom våre lærere og studenter, så vi behovet for å optimalisere lydkvaliteten i klasserommene. Atea har levert som bestilt og både studenter og lærere er veldig fornøyde med lydkvaliteten på undervisningene, forteller Nilsen.
I fem klasserom har Atea installert mikrofoner og lydprosessorer som optimaliserer lydkvaliteten på undervisningen.
Jan Fitjar, Sales Manager i Atea Haugesund, er stolt over å kunne levere gode produkter til Fagskolen Rogaland i Haugesund:
– Vi har lenge hatt et godt samarbeid med de videregående skolene i Rogaland fylkeskommune, og er veldig stolt over at vi får fortsette dette fremover. Med leveransen på mikrofoner og lydprosessorer skal vi levere enestående lydkvalitet som optimaliserer den digitale undervisningen til fagskolens studenter og lærere.
Og fortsetter:
– På den måten kan Fagskolen opprettholde kvaliteten på undervisningen uavhengig av om elevene er fysisk til stede eller må følge undervisningen hjemmefra. Vi ser frem til samarbeidet videre, forteller Fitjar i Atea.
- Atea leverte intelligente hengende mikrofoner som virker sektorvis ut i klasserommet.
- Atea har montert ekkokanselering i fem klasserom.
- Atea har levert og montert utstyr, som gjør at lærerne kan ta med sin laptop og kjøre Teams, Zoom o.l. (Bring Your Own Device).
- Skolen ble ferdigstilt i 1968 som Haugesund kokk- og stuert skole. På 1990-tallet ble skolen nedlagt og Haugesund maritime skole tok over lokalene.
- I 2017 ble de maritime utdanningene flyttet over til fagskole utdanning, og ble dermed en avdeling i Fagskolen Rogaland maritim avdeling studiested Haugesund.
- Fagskolen utdanner i dag dekks- og maskinoffiserer og forpleiningsledere i maritim sektor.
- De har ca. 100 studenter, både stedbasert på fulltid og nettbasert undervisning på fulltid.