Til forsiden
Tilbake til IT sikkerhet

Podkast om IT-sikkerhet

Velkommen til podkastserien «Før alarmen går» - laget av Atea Norge. Vi tar opp dagsaktuelle problemstillinger og løfter sikkerhetsutfordringer vi står overfor som samfunn. Vi gir deg læring, inspirasjon og caser - og konkrete tips til hva du kan gjøre for å være forberedt på cyberangrep og kriminell aktivitet.

#4 I Norden er vi kledelig naive

43 min · 19.05.2022

Sikkerhetskultur; hva er det, og hvorfor er det så viktig? En av styrkene til Norden er den effektiviteten vi får av tillitskulturen vår. Men nå som vi er nesten 100% digitale, eksponeres vi for hele verden. Så vi må riste av oss litt av den naiviteten. Toppledere er for lite opptatt av selv å forstå mulighetene, men også truslene ved digitalisering, og de er like viktige begge deler.

Denne episodens gjest er Steinar Sønsteby, CEO Atea ASA.

Programleder er Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge

Sesong 1

#3 Stortinget har ikke gode nok sikkerhetsrutiner

42 min · 05.05.2022

De fleste har fått med seg den manglende IT-sikkerheten i Kommune-Norge, men visste du at Stortinget også har fått varsel om gebyr for manglende IT-sikkerhet? Hva gjør dette med tilliten til myndighetene?

Denne episodens gjester er Janne Stang Dahl, Konstituert Direktør, Datatilsynet og Harald Torbjørnsen, Daglig Leder, KiNS.

Programleder er Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge

#2 Sikkerhetsbransjens fargekoder?

23 min · 21.04.2022

Visste du at mange hackermiljøer er satt opp som helt vanlige bedrifter? De har egen HR-avdeling, lønnsforhandlinger og arbeidstider å forholde seg til. Lær mer om hvordan hackerne jobber og hvordan IT-sikkerhetsbransjen møter angrepene i andre episode av «Før alarmen går». 

Denne episodens gjester er Kristian Johansen, sikkerhetskonsulent i Atea og Joakim Kargaard, sikkerhetskonsulent i Atea. 

Programleder er Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge

#1 Er det riktig å betale hackerne løsepenger? Og er det i det hele tatt lov?

35 min · 07.04.2022

Truslene blir stadig flere og angrepene mer alvorlige. Alle norske bedrifter, uavhengig av størrelse, er mulige mål for hackerne. Hva gjør du om det rammer deg? Denne episodens gjester er Arne Røed-Simonsen, Seniorrådgiver i Næringslivets Sikkerhetsråd, og Henrik Brandt, Nordic Cyber Lead i Crawford & Company.

Programleder er Thomas Tømmernes, Head of IT-Security Atea Norge

Trailer: Før alarmen går

1 min · 28.03.2022

Vi presenterer podkastserien «Før alarmen går» - laget av Atea Norge. Vi skal ta opp dagsaktuelle problemstillinger og løfte sikkerhetsutfordringer vi står overfor som samfunn. Vi gir deg læring, inspirasjon og caser - og konkrete tips til hva du kan gjøre for å være forberedt på cyberangrep og kriminell aktivitet.

Våre gjester er fageksperter som tar for seg ulike sider ved IT-sikkerhet - alt forklart på en folkelig måte. Programleder er Thomas Tømmernes.

Tilbake til IT sikkerhet