Til forsiden
IT-direktør, Svein Arild Haugum, forteller at Cisco Merakis skyteknologi var en av suksessfaktorene for at selskapet opprettholdt driften uavbrutt under flyttingen av virksomheten.
Berggård Amundsen & Co
Skytjenester og datasenter
Langhus
Migrere nettverket til en skytjeneste

I sommer flyttet elektrogrossisten Berggård Amundsen & Co hovedkontor og sentrallager fra Ski til splitter nye lokaler på Langhus. Det norske familieeide selskapet er litt mindre enn konkurrentene, noe som gjør at de i større grad må jakte kostnadseffektiviseringer for å være konkurransedyktige. Det betyr blant annet å eliminere tidstyver som nettverksdrift. IT-direktør, Svein Arild Haugum, forteller at Cisco Merakis skyteknologi var en av suksessfaktorene for at selskapet opprettholdt driften uavbrutt under flyttingen.

Droppet nettverkskabler i nybygget

I det man ankommer det nye hovedkontoret til Berggård Amundsen & Co ser man tydelig at det er lagt stor vekt på både teknologi og design. Taket er dekket av solcellepaneler, og du finner ingen unødvendige kabler – kun ladekabler til bil og USB-C til datamaskiner innendørs.

– Vi forenklet og sparte mye på å ikke bruke nettverkskabler. Veldig mange var instinktivt skeptiske til det, både internt og hos entreprenøren, men vi kunne ikke vært mer fornøyd, sier Svein Arild.

– Teknologiene var helt åpenbart en suksessfaktor for at vi opprettholdt driften uavbrutt under flyttingen i sommeren. Allerede to-tre dager etter at vi fikk nøkkelen var vi i gang med logistikkoperasjoner. Vi snakker om en ganske omfattende nettverksoperasjon, så overgangen var helt smertefri, fortsetter han.

Teknologiene han snakker om er Cisco Meraki, som er en komplett portefølje av nye generasjonens nettverksløsninger levert av Atea, som administreres gjennom et alt-i-et web-basert dashbord.

– Løsningen har fjernet behovet for en egen nettverksspesialist. Siden alt håndteres i skyen er alltid server- og sikkerhetsløsningene oppdatert. Nå har vi kun «vanlige» IT-konsulenter in-house understøttet av Atea, som er en stor milepæl for oss, forteller Svein Arild.

IT direktør Svein Arild Haugum
– Cisco Meraki var en av suksessfaktorene for at vi opprettholdt driften uavbrutt under flyttingen av sentrallager og hovedkontor, forteller IT-direktør Svein Arild Haugum. (Foto: Delta V)

– Teknologien har fjernet nettverk fra agendaen min 

Atea er totalleverandør av nettverksløsninger til Berggård Amundsen & Co. Jeanette Rosenberg Løvmo som jobber som løsningsselger i Atea, forteller at det som skiller Cisco Meraki fra tradisjonelle nettverksløsninger er enkel sky-management. 

– Alt styres fra dashbordet, hvor man enkelt har tilgang på alt i nettleseren uten noen tung programvare. Der setter du enkelt opp egne policies og administrerer nettet. Det er også helt ukomplisert å skalere opp, da man kun trenger ekstra HW og SW. Man er ikke like avhengig av IT-folk onsite for hands-on oppkobling og konfigurering, i og med at alt er skybasert. For de som har mange lokasjoner er det veldig lett å sjekke helsestatus helt ned på portnivå, sier hun.

Atea ansatt Jeanette Rosenberg Løvmo
– Det som skiller Cisco Meraki fra tradisjonelle nettverksløsninger er enkel sky-management, forteller Jeanette Rosenberg Løvmo i Atea. (Foto: Daniel Jacobsen)

Berggård Amundsen & Co har totalt 25 avdelinger, men med Cisco Meraki kan alt relatert til nettverk styres fra hovedkontoret.

– Fra mitt perspektiv som IT-direktør er dette en strategisk riktig løsning og leverandør. Det sikrer innsikt, kompetanse og rask utrulling. Skyteknologien har fjernet nettverkskonfigurasjon og problemer fra agendaen min, sier Svein Arild.

– Med Cisco Merakis skyteknologi har vi full innsikt i hvem som gjør hva på nettverket. Vi merker for eksempel om noen setter opp egne aksesspunkter, og har alarmer som dreper porten, legger han til.

Demonstrasjon av dashbord
Dashbordet åpnes enkelt i nettleseren, og gir full kontroll over nettverket. (Foto: Delta V)

– Mange bruker unødvendig mye tid på drift og support 

For de aller fleste virksomheter i dag er et stabilt nettverk avgjørende for å få jobben gjort. Jo mindre tid virksomheter trenger å bruke på drift og vedlikehold av nettverk, desto mer kan brukes på andre verdiskapende prosjekter. 

– Nettverk er noe som bare må funke, og noe de fleste ønsker å slippe å forholde seg til. Likevel møter vi mange kunder som bruker unødvendig mye tid på drift og supportsaker, både mot leverandører og egne ansatte. Spesielt de med flere lokasjoner bruker ofte mye tid og ressurser til reising fra kontor til kontor, forteller Jeanette.

For de som ikke ønsker å bruke egne ressurser på drift av nettverk tilbyr Atea «Nettverk som tjeneste».

– Da sørger vi for at din virksomhet får et problemfritt nettverk som til enhver tid er kapabel til å gjøre jobben som kreves. Vi kan ta oss av alt fra rask implementering, til drift og vedlikehold, og du betaler kun for faktisk bruk. Atea overvåker og administrer nettverket, forteller hun.  

Berggård Amundsen & Co valgte Atea som leverandør av Cisco Meraki på grunn av gode erfaringer og konkurransedyktig pris.

– Vi hadde Atea som leverandør fra før på blant annet wifi, og var veldig fornøyd med både produktet og dem som leverandør. Vi kjørte en prosess med Atea og en annen leverandør på det nye nettverket, og konkluderte med at de var konkurransedyktig på pris, så da ble det et strategisk valg å fortsette og bygge videre på det forholdet, avslutter Svein Arild.