Til forsiden
Tilbake til Kundereferanser

Norsk fintech-selskap trenger fleksibiliteten i skyen

IT-selskapet Quantfolio har spesialisert seg på å levere teknologi til bank- og finansbransjen. Som nyoppstartet bedrift er de avhengig av gode skytjenester.
Quantfolio
Skytjenester og datasenter
Bergen
Trenger en fleksibel løsningen i skyen

Gjør sparing smartere

Fintech-selskapet Quantfolio har med hjelp av data og algoritmer laget en sparerobot som skal gjøre sparing i banken smartere. 

Vi er et fintech-selskap som ble startet i 2017, og leverer nå tjenester til norske og utenlandske banker og forsikringsselskaper. Vi har blant annet en sparerobot for fondssparing, og analyseverktøy for å kunne se større trender i markedene, sier Gjermund Bøthun, CTO i Quantfolio. 

Selskapet har tidligere vært nominert til flere priser som European Fintech Awards 2017 og «Årets gründer» på Bergen Awards 2017. For å lykkes med utviklingen av sine fin-tech-produkter, er bergensselskapet avhengig av en IT-infrastruktur som er fleksibel og lett å skalere opp. 

Fleksibilitet er viktig

For Quantfolio har skyløsningen til Microsoft Azure, levert gjennom Atea, blitt løsningen. 

Som et lite selskap ønsker vi ikke å ha en IT-infrastruktur med servere i kjelleren som vi må drifte selv. Størrelsen på selskapet betyr at vi ikke trenger full kontroll, men heller fleksibiliteten som ligger i skyen, sier Bøthun. 

Løsningen Atea har levert heter «Azure Plan», og gir Quantfolio blant annet muligheten til bedre kostnadskontroll.

En strategisk partner

Å benytte Atea som strategisk skypartner gir QuantFolio mulighet til å samle lisenser og Azure-forbruk på ett sted. I tillegg får de fullstendig kontroll gjennom Atea Cloud Portal. Med Azure Plan løsningen får de også mulighet til kostkontroll og rådgiving i portalen for å holde kontroll på forbruk og predikering av forbruk. Jeg prater med mange selskaper som ikke alltid klarer å holde styr på kostnader og forbruk i sitt skymiljø i dag – og dette verktøyet gir en stor trygghet. Atea har også lokale konsulenter og rådgivere som på kort varsel kan bidra med teknisk hjelp, sier Egil Svindal Fernando, skyekspert i Atea.


Egil Svindal Fernando er skyekspert i Atea. 

Nå ser Atea og QuantFolio sammen på hvordan de kan forbedre partnerskapet ytterligere framover:

”Vi jobber nå sammen om en felles strategi for hvordan vi tar skymiljøet videre.”


Vi er en av Microsofts viktigste samarbeidspartnere, og i strategiarbeidet trekker vi også inn deres teknologiske ekspertise. Sammen ser vi på nye muligheter for å effektivisere og utnytte mer av potensialet som ligger i skyløsningen til QuantFolio, sier Svindal Fernando.

Om leveransen
  • Tilgang til lokale konsulenter og rådgivere
  • Enkel oversikt over lisenser og fakturaer
  • Alt Azure-forbruk på ett sted gjennom Azure Plan. 
  • Mulighet til å samle alle lisenser på ett sted
  • Support fra Atea

 

Tilbake til Kundereferanser