Til forsiden
IT-selskapet Quantfolio har spesialisert seg på å levere teknologi til bank- og finansbransjen. Som nyoppstartet bedrift er de avhengig av gode skytjenester.
Quantfolio
Skytjenester og datasenter
Bergen
Sikre en fleksibel og sikker skyløsning

Fintech-selskapet Quantfolio ble startet i 2017, og har laget en teknologi som hjelper finansinstitusjoner som driver med investeringsrådgivning med å betjene sine kunder mer effektivt, bærekraftig og i samsvar med økende regulatoriske krav.  De kan tilby skreddersydde anbefalinger til kunder ut fra deres finansielle situasjon.

– Vi leverer software-løsninger til norske og utenlandske finansinstitusjoner, innen investeringsrådgivning. Vi har blant annet offentlige API`er, en sparerobot og rådgiverplattform som brukes av hundrevis av rådgivere samtidig. Med analyseverktøyene i plattformen hjelper vi kundene våre til få ny innsikt og se større trender i markedene, sier Andreas Dreyer Hysing, Cloud DevOps Engineer i Quantfolio. 

I september 2022 ble Quantfolio vinner av #FinQuest, en internasjonal innovasjon konkurranse organisert av Alpha Bank i Hellas. Selskapet ble nominert til Growth finalist i Nordic Fintech Awards 2022 og har tidligere vært nominert til flere priser som European Fintech Awards.  

Fleksibilitet er viktig

Fintech-selskapet har gått fra å være en oppstartsbedrift til å komme inn i en vekstfase. Det var behov for forbedring av leveransekjeden og driftsmiljøet for applikasjonen.

For å lykkes med utviklingen av sine FinTech-produkter, er selskapet avhengig av en IT-infrastruktur som er fleksibel og lett å skalere opp.

For Quantfolio har skyløsningen til Microsoft Azure blitt løsningen. Tjenesten er levert gjennom Atea og kalles «Azure Plan». 

– Vi har behov for en løsning som støtter og tilrettelegger for vekst av våre kunder, og vi setter stor pris på fleksibiliteten som ligger i skyen, sier Hysing.   

En strategisk partner

– Å benytte Atea som strategisk skypartner gir Quantfolio mulighet til å samle lisenser og Azure-forbruk på ett sted. I tillegg får de fullstendig kontroll gjennom Atea Cloud Portal. Med Azure Plan løsningen får de også mulighet til kostkontroll og rådgiving i portalen. Dette bidrar til å holde kontroll på forbruk og predikering av forbruk. Atea, sammen med Microsoft jobber godt sammen med å utvikle Quantfolio.

– Jeg prater med mange selskaper som ikke alltid klarer å holde styr på kostnader og forbruk i sitt skymiljø i dag – og dette verktøyet gir en stor trygghet. Atea har også lokale konsulenter og rådgivere som på kort varsel kan bidra med teknisk hjelp, sier Egil Svindal Fernando, skyekspert i Atea. Egil Svindal Fernando er skyekspert i Atea. 

Nå ser Atea og QuantFolio sammen på hvordan de kan forbedre partnerskapet ytterligere framover:

– Vi er en av Microsofts viktigste samarbeidspartnere, og i strategiarbeidet trekker vi også inn deres teknologiske ekspertise. Sammen ser vi til enhver tid på nye muligheter for å effektivisere og utnytte mest mulig av potensialet som ligger i skyløsningen til Quantfolio, sier Svindal Fernando.

Om leveransen
  • Bistå kunden for å oppnå best mulig sikkerhet på tvers av alle prosesser og ivareta sikkerhetskulturen i hele selskapet, gjennom DevSecOps prinsippene.
  • Bistå med assistanse for å hjelpe kunden med regulative krav rundt sikkerhet og infrastruktur, for å sikre at sertifiseringer og kundekrav etterfølges.
  • Assisterte med ekspertise innen sky-infrastruktur, bygging og leveranse av applikasjoner, og strategier for automatisk utrulling av applikasjoner til produksjonsmiljøet.
  • Ansvar for videreutvikling og standardisering av Azure DevOps pipeline. Vedlikehold og infrastruktur, med infrastruktur som kode.
  • Bidra med enkel tilgang til konsulenter og rådgivere i Atea.
  • Enkel oversikt over lisenser og fakturaer 
  • Rådgivning og tilrettelegging for å samle Alt Azure-forbruk på ett sted, gjennom Azure Plan.  
  • Rådgivning og tilrettelegging for å samle alle lisenser på ett sted. 
Om Quantfolio

Quantfolio er et markedsledende norskbasert Fintech-selskap. Selskapet leverer en digital rådgivningsplattform for finansinstitusjoner over hele Europa.

Selskapet hjelper banker og formuesforvaltere innen investeringsrådgivning med å strømlinjeforme investorintroduksjon, fange opp bærekraftspreferanser og overholde økende regulatoriske krav.