Til forsiden
I dagens trusselbilde er det å ha kontroll på IT-sikkerheten viktig. De beste sikkerhetsløsningene er kostbare og kompliserte å sette opp for små og mellomstore bedrifter.
Evoy
IT sikkerhet
Florø
Ivareta IT-sikkerheten til elbåt-selskapet

Florø-selskapet Evoy er et høyteknologisk selskap med en høyst oppegående utvikleravdeling, men for å sikre IT-systemene sine har de valgt å samarbeide med Atea. Mange er av den oppfatning at behovet for IT-sikkerhet er større i en stor virksomhet enn i en mindre virksomhet. Evoy tar på alvor de store konsekvensene det vil få om IT-sikkerheten ikke er ivaretatt, og har dette som et prioriteringsområde.

Fra Evoys oppstart for tre år siden, har det vært knallhard jobbing med produksjon av den første arbeidsbåten med elektrisk fremdrift. Våren 2021 ble den første båten levert til fiskeoppdrettere på Vestlandet. I tillegg til at båter med elektriske fremdriftssystemer fra Evoy kan kjøre raskt, faktisk helt opptil 55 knop, er det å utgjøre en forskjell for klimaet den aller viktigste drivkraften. For hvert system som leveres, kuttes klimagassutslippene med tilsvarende 25 biler.

Et teknologiselskap som utvikler både maskinvare og programvare

Samtidig som klimaegenskapene er viktige, er Evoy opptatt av at elektriske båter ikke skal stå tilbake for tradisjonelle båter, snarere tvert imot. De skal være lydløse og raske, og de skal benytte avanserte programvareløsninger og styringssystemer hvor programvaren kan oppdateres trådløst «over-the-air».

– Vi tilbyr en utvidet kundeopplevelse ved at systemene er knyttet til en skyløsning via 4G forteller Kjetil Watnedal, CDO (Chief Digital Officer) i Evoy.

Teknologien som er utviklet er unik og derfor er det ekstra viktig å være proaktive og ivareta IT-sikkerheten.

Får nyttig innsikt

Fokus på kjernevirksomhet var grunnen til at Evoy landet på sikkerhetsløsningen Atea Sirius, der du får alt fra brannmur og endepunktsikkerhet til e-postsikkerhet for Microsoft Office 365 levert som en tjeneste.

– Atea er en strategisk partner for oss på mange områder. Vi ser jo at man i dag er mer utsatt for angrep enn før, og da ønsker vi å knytte til oss en profesjonell aktør som kan sørge for at vi er beskyttet.

Det var aldri noe alternativ å sette sammen sikkerhetsløsningene for arbeidsplattformer på egen hånd, selv om Evoy har høyst oppegående IT-folk i sin stab.

– Vi har fokus på kvalitet i våre egne systemer, med våre egne programvareutviklere, og vi har integrasjoner som er vidtrekkende. Men det å skulle utvikle og drifte sikkerhetsløsninger som det Sirius kan levere for oss er ikke noe vi ønsket å gjøre.

Watnedal forteller at Atea Sirius er godt integrert med de andre verktøyene og løsningene Evoy bruker, som Microsofts løsninger, og kan fange opp trusler når de eventuelt oppstår.

– Noe av det nyttigste Sirius tilbyr er innsikt i hva vi faktisk blir eksponert for, slik at vi kan gjøre tiltak sammen med Atea. De er en god rådgiver når det gjelder å identifisere, gi råd, og ikke minst veilede om tiltak. Det er også betryggende å ha tilgang til et incident response-team, selv om jeg håper vi aldri får bruk for det.

Og fortsetter:

– Vi er et relativt lite selskap som må bruke ressursene på det vi bør bruke dem på. Da må vi redusere sannsynligheten for å havne i en situasjon der vi blir angrepet, eller forhindret i å utføre vår daglige drift, avslutter Watnedal.

Om leveransen

Atea Sirius er en IT-sikkerhetspakke for små og mellomstore bedrifter, der du får alt fra brannmur og endepunktsikkerhet, til overvåking av sikkerhetshendelser og tilgang til Ateas Incident Response Team hvis du skulle bli utsatt for et dataangrep. Ikke minst inneholder Sirius en løsning for epost-sikkerhet for Microsoft Office 365. Alt leveres som en tjeneste til en fast månedspris.