Til forsiden
Hos Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) finner vi landets mest høyoppløselige LED skjerm. En skjerm som virkelig bidrar til høy kvalitet på presentasjoner og demonstrasjoner for KDA.  
Kongsberg Defence & Aerospace
Digital arbeidsplass
Kongsberg
Installere visningsskjerm med god kvalitet på KDA sitt nye showrom i Kongsberg

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) er Norges fremste leverandør av forsvars- og romfartsrelaterte systemer og løsninger.  
 
– KDA ønsket å få på plass en stor visningsskjerm i sitt nye showrom i Kongsberg. En skjerm som virkelig skulle skape en wow-effekt, sier Tom Erik Olsen, regionsleder for AV/Samhandling i Atea Norge. 

En skreddersydd skjermløsning 

Atea har levert en unik installasjon av Samsung «The Wall», en skreddersydd total løsning som gir en opplevelse og wow-effekt for brukerne.  

– For å imøtekomme fleksibiliteten i bruk valgte vi en videoprossessor og mediaserver fra Analog Way som opererer med samme fargetabell som skjermen, dette gir en helt unik bildekvalitet. Samtidig gir det en sømløs kontroll av hele veggen, som gjør at du kan kombinere flere bilder i full HDR og SDR i samme bilde, sier Joakim Fallsen Huhtala, løsningsarkitekt i Atea Norge. 

– Vi synes det er veldig spennende at KDA har valgt The Wall, sier Thomas Råge, Country Manager CEIT i Samsung Norge.

Et funksjonelt rom

Stor-skjermen har fått en sentral plassering på show rommet til KDA. – Presentasjonsrommet vårt, SMIA, har mange bruksområder. Her kan vi ha møter, livestreaming, holde konferanser og vi kan bruke bakgrunnen som en statist i våre demofilmer. Her er det bare kreativiteten som setter begrensninger, sier Camilla Brevik Hågensen, kommunikasjonsdirektør i KDA.  
 
Og legger til: – Det å kunne ta frem en vill idé frem til virkelighet er selvfølgelig en utfordring. Det krever spisskompetanse og det har vi fått i samarbeid med Atea.

Om KDA

Kongsberg Defence & Aerospace er Norges fremste leverandør av forsvars- og romfartsrelaterte systemer og løsninger. Kongsberg Defence & Aerospace AS er et heleid datterselskap av Kongsberg Gruppen og har 3300 ansatte. Selskapet leverer forsvarsprodukter og systemer for kommando og kontroll, overvåking, romfart, taktisk kommunikasjon, eksterne våpenstasjoner og missilsystemer.

Om leveransen

Gjennom innledende samtaler ble det raskt klart at KDA ønsket seg noe helt utover det vanlige i deres showrom. Det var svært viktig at kvaliteten på skjermen var meget god, med fokus på høy oppløsning, god lysstyrke og kraftig og god lyd. Løsningen havnet på Samsung The Wall. 

Vi valgte da å se på en teknologi som benytter seg av en flip diode (microled) kombinert med å flytte strømforsyninger inn i racket slik at det gir mulighet til å hot swappe uten driftsstans om noe skulle ryke.

Ved å benytte denne teknologien gir det en bedre lys spredning i dioden så man unngår denne MOIRE effekten ved bruk av kamera mot skjermen, samtidig gir det et redusert strømforbruk og strålevarme på ca. 50 % mot tradisjonelle SMD LED skjermer.