Til hovedinnhald
Tilbake til Kundereferanser

Robotiserte jobbhverdagen

Utstyrt med en god porsjon nysgjerrighet på hva teknologi kan tilføre virksomheten, tok Next Sport steget med å "ansette" en programvarerobot.
Next Sport
Infrastruktur
Kristiansand

I Kristiansand finner vi Next Sport, et selskap som designer og lager klær til butikker i hele Norge. I sin portefølje finnes de kjente merkevarene TwentyFour (24), Gullkorn Design, og Daniel Franck. Next Sport mottar ukentlig hundrevis av bestillinger fra hele Norge. Bestillingene kom blant annet tidligere inn via Excel-ark, som videre ble manuelt prosessert av (menneskelige) ordrebehandlere og «punchet» inn i systemene.

Next Sport er en teknologisk fremoverlent aktør, og bestemte seg for å utfordre Atea på hvordan disse prosessene kunne forenkles og effektiviseres ved hjelp av digitalisering. Samtalene ender raskt opp med automatisering av bestillingsprosessen ved hjelp av robot-teknologi, eller såkalt RPA (Robotic Process Automation). Dette fungerer slik at et program «etterligner» jobben en ordrebehandler gjør. I dette tilfellet altså en manuell og repetitiv jobb utført av et menneske. Ateas programmeringsteam i Vilnius ble raskt koblet inn i prosjektet, og etter kort tid ble roboten satt i drift. Nå blir ordrene mottatt via e-post og prosessert og behandlet av programvareroboten i løpet av få minutter.

– Noen synes sikkert robotisering høres skummelt ut, forteller daglig leder i Next Sport, Tom Erik Mykjåland, og presiserer: Faktum er at vi nå kan bruke tiden vi tidligere benyttet på et manuelt og monotont arbeid på verdiskapende aktiviteter i stedet. I tillegg ser vi at robotløsningen gir færre ordrefeil enn det som var tilfellet tidligere. 

 

Teknisk leveranse
  • Forretnings- og prosessanalyse
  • Prosjektledelse
  • Utvikling, Test og produksjon av RPA prosess
  • All konsulentbistand ble levert av Atea, uten bruk av underleverandører.
  • Software brukt: UiPath
Tilbake til Kundereferanser
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer