Er du ny Sustainability Manager i et av verdens mest bærekraftige selskap?

Fast ansettelse

Oslo
2024-08-10

Vår Head of Sustainability går videre til konsern og vi er derfor på utkikk etter deg som vil ta over stafettpinnen for implementering av bærekraftstrategien i den norske organisasjonen.

Atea er et norsk børsnotert selskap, som er Nordens og Norges største tjenestetilbyder innenfor IT-infrastruktur. Vi tilbyr konsulent- og driftstjenester innenfor digital arbeidsplass, sky og datasenter, datadreven innovasjon, IT-sikkerhet og bærekraft. Kundene til Atea får også tilgang til et unikt partnerskap med de største globale leverandørene av hardware og software.

Hovedkontoret for konsernet er i Oslo. Atea har ytterligere 22 kontorer i Norge og et stort antall kontorer i Sverige, Danmark, Finland og i Baltikum - til sammen 85 kontorer. Omsetningen til Atea er kr 51,9 milliarder globalt, hvorav kr 14,4 milliarder i Norge.

Atea har av Corporate Knights blitt kåret til ett av de hundre mest bærekraftige selskapene i verden tre år på rad og fått en rekke priser og utmerkelser for vårt bærekraftsarbeid de siste årene. Det syns vi er langt fra godt nok. Vi er ydmyke over denne kåringen, men for oss handler det mer om hva vi gjør og hvilke resultater vi skaper – internt og hos kundene våre. Vi skal fortsette å jobbe knallhardt med å redusere utslippene våre, hjelpe kundene våre med å redusere utslipp og fortsette kampen om etisk forsvarlig produsert IT-utstyr, og nå ser vi etter deg som vil bidra til dette arbeidet i Norge.

Her er det vår nåværende Head of Sustainability skriver om stillingen:

Jeg har elsket å gå på jobb nesten hver eneste dag siden jeg begynte i Atea for over fire år siden. Jeg skriver nesten for at du ikke skal tro at jeg lyver. I forbindelse med at jeg nå går over i en konsernrolle endrer vi også litt på innholdet i denne rollen og tittelen vil være Sustainability Manager. Vi tror det vil gjøre rollen enklere å håndtere og bidra til mer effektiv implementering av strategien vår – det er good news for både deg og oss!

I rollen som Sustainability Manager får du være med på en fabelaktig reise i et selskap som ikke bare «drysser litt grønt på toppen av årsrapporten». Vi har ikke alle svarene, ei heller alle løsningene på hvordan virksomheter skal overleve i en klimanøytral, ressurseffektiv og sirkulær fremtid. Men vi har det viktigste, og det er omstillingsvilje og en ambisjon om å bli fit for future.

I Atea får du være med på å ruste og utfordre vår egen organisasjon, vi har selvsagt satt oss vitenskapsbaserte klimamål som er godkjent av SBTi og vi fører klimaregnskap for 17. året på rad. Dette er viktige styringsverktøy for oss internt. Men du får også være en del av løsningen utenfor selskapet: I september i fjor kom FN med en rapport (kilde: https://www.undp.org/publications/sdg-digital-acceleration-agenda) som slo fast at minst 70% av FNs bærekraftsmål krever digitale løsninger. Derfor vet vi at IT-bransjen og Atea som markedsleder har et enormt ansvar i tiden som kommer med å hjelpe både offentlig og privat sektor med å måle og redusere utslippene sine og sørge for at produkter og tjenester de anskaffer er etisk forsvarlig produsert. IT er en muliggjører i svært mange av de bærekraftsrelaterte utfordringene vi står ovenfor – som virksomheter og samfunn.

Vi ser etter en operativ ressurs som skal jobbe tett på vår forretning og kjernevirksomhet. Er du en person som får ting gjort og har god track record på gjennomføring? Da håper jeg du lar høre fra deg!

Dette er noen av ansvarsområdene du vil få:

 • implementering og gjennomføring av strategi som settes sammen med konsern
 • ansvar for klimaregnskap og bruke dette som et styringsverktøy for å redusere utslippene i virksomheten, herunder også implementering av Climate Transition plan
 • ruste organisasjonen og salgsaksen til å snakke om bærekraft med kundene våre
 • bistå med å implementere bærekraft alle deler av vår virksomhet: Forretningsutvikling, BID, AHS (Atea Hardware Services), salg, m.m.
 • eie den operative responsdelen knyttet til informasjonspliketen av åpenhetsloven
 • være ansvarlig for å forvalte og utvikle Ateas samarbeid med eksterne aktører innenfor bærekraftsfeltet (Etisk Handel Norge, UN Global Compact, m.fl)
 • bidra med interne kampanjer på ulike bærekraftsaspekter og motivere ansatte
 • bidra med eksterne kampanjer og engasjere kunder og partnere, blant annet rundt 100 % klubben og Atea Sustainability Focus
 • bidra inn til arbeidet med sirkulær IT og Ateas mål på bærekraft mot 2030

Personlig har jeg hatt stor nytte av følgende egenskaper og hvis du kjenner deg igjen i noen av dem, så tror jeg du kan være en god match:

 • trives med og være nysgjerrig på flere ulike forretningsområder
 • liker å bli kjent med nye folk og bygge nettverk, både internt og eksternt
 • Personlig hadde jeg ikke teknologibakgrunn, men jeg tror du vil dra nytte av å være nysgjerrig og sulten på å lære
 • «Få ting gjort»-mentalitet. Brett opp ermene, blokk kalenderen, skriv den rapporten, lag den presentasjonen, fullfør det prosjektet. Sterk gjennomføringsevne er kanskje den egenskapen jeg har vært absolutt mest takknemlig over å besitte i denne rollen.
 • hvis du har erfaring med offentlige anskaffelser, åpenhetsloven, klimaregnskap, implementering av strategi, multinasjonale team og/eller ledelse så er det et pluss. Har du lyst til å forstå og lære, kan det også være godt nok på noen av områdene.
 • du må kunne beherske engelsk og norsk, muntlig og skriftlig.
 • hva angår utdannelse og bakgrunn kan både økonomi og kommunikasjon være relevant, men personlig tror jeg først og fremst at relevant erfaring og personlig egnethet har mest å si. Jeg tror dog du har noen år med relevant ledererfaring
 • brenner du for saken, klima, miljø, natur og ivaretakelse av grunnleggende menneske- og arbeidstakerrettigheter i globale leverandørkjeder, så vil du oppleve det som enormt meningsfylt og givende å ha denne rollen.

Oppsummert tror jeg du vil dra nytte av å være systematisk og strukturert, like å bli kjent med nye folk, ha høy kapasitet og like å få ting gjort. Du får med deg en fantastisk dyktig rådgiver i teamet og har flere titalls bærekraftambassadører, et nordisk bærekraftsteam som jobber tett og en investert ledelse på laget og i ryggen. Siden vår nåværende Head of Sustainability også blir værende i selskapet vil vi sørge for god overlapping og tett coaching i rollen.

Vi håper at dette høres spennende ut. Du vil bli en del av en avdeling med et stort engasjement med fokus på trivsel, utvikling og læring. Dersom du har spørsmål til stillingen, ta kontakt med Nelly H. Flatland: maria.nelly.flatland@atea.no, mob: +47 98687072. Søknadsfrist 10. august 2024. 

Oslo
2024-08-10
Nelly Flatland
Head of Sustainability