Til forsiden
24-06-2024

Atea Graduate: Claus Åne Sørbøe Solbakken

- IT-bransjen har et bredt utvalg av oppgaver, det gjelder bare å finne en boble der din kompetanse kan utnyttes best, sier Claus Åne Sørbøe Solbakken.

Om Claus Åne Sørbøe Solbakken

💡 Alder: 28 år 

🏡 Bosted: Oslo 

🎓 Utdanning: Bachelor i Historie, Bachelor i Samfunnsøkonomi og Master i Business Analytics. 

👩‍💻 Stillingstittel: Juniorkonsulent 

🍽️ Favorittmat: Sjømat 

✌️ Funfact: Har vært på turné som death metal vokalist på landsbygda Mosambik

1. Hvilken utdanning har du?

Jeg har vært en typisk surrete Blindern-student med studiepoeng i det meste som er gøy (fra musikkvitenskap via historie og statsvitenskap til samfunnsøkonomi), men endte opp med en Master i Business Analytics fra Nova SBE i Lisboa, Portugal. 

2. Fortell litt om hvilke oppgaver du har?

Jeg arbeider som full stack datavarehus-utvikler. Det vil si alt fra oppsett av arkitektur til engineering og rapportutvikling. Jeg er også veldig glad i å kode, så jeg peiler meg for tiden inn på Software engineering.

3. Hva er det kuleste prosjektet du har jobbet med i Atea?

Det morsomste jeg har gjort er å turnere i Norge med foredrag om AI-chatboter på Atea Community, Norges viktigste IT-konferanse. Da fikk jeg både kjenne på nerver og mestring, i tillegg til å få reist litt rundt. Faglig var det også spennende!

4. Hva har du lært som Graduate i Atea?

Å være nysgjerrig, og ta alle muligheter som kommer. Veien blir til mens du går. Det er stor forskjell på lesesal og produksjonsmiljø, og det er lite sannsynlig at du vet hva du ønsker å jobbe med akkurat nå. Atea et stort selskap med masse kompetanse, og det er alltid noe gøy og lærerikt å finne på – så lenge man stikker hodet frem. Jeg liker å snakke høyt og gi klare tilbakemeldinger. Da blir man kanskje ikke alltid like populær, men det er slik man vokser både som utvikler og menneske.

5. Har du noen tips eller råd til studenter som vurderer IT-bransjen?

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle jobbe med IT før for noen år siden, men er strålende fornøyd nå. Veldig mye av samfunnsutviklingen skjer nå digitalt, og innen IT kan man jobbe med hva som helst. I tillegg føler man seg veldig nyttig – det gjelder bare å finne en boble der din kompetanse kan utnyttes best.