11-01-2024

Bli kjent med Marte i Atea

Marte Røijen-Hammer leder et sterkt fagmiljø og viktig satsingsområde for Atea, Software & Cloud. Hun er overbevist om at ledelse med mennesket i sentrum gjør at man over tid sammen skaper fantastiske resultater.

Om Marte Røijen-Hammer

💡 Alder: 45 år
🏡 Bosted: Ulvøya
🎓 Erfaring: Over 20 års erfaring fra IT-bransjen i flere solide selskaper
💼 Stillingstittel: Senior Vice President (SVP) Software & Cloud
🍽️ Favorittmat: Er generelt veldig glad i god mat! Får jeg velge, heller jeg mot asiatisk mat i ulike varianter. ✌️ Si en funfact om deg selv: En periode i livet trivdes jeg like godt under vann som over 🌊 Jeg elsket å utforske livet under vann! Nå er jeg mer komfortabel i båt oppå vannet på sommerstid.

Hva innebærer jobben din?

Jeg leder i dag et sterkt fagmiljø og et stort satsingsområde i Atea, Software & Cloud. Jeg er også en del av Atea sin nasjonale ledergruppe sammen med regionledere og ledere for de andre satsningsområdene i selskapet. I tillegg har vi et samarbeid på tvers av hele Atea-konsernet hvor jeg samhandler med ledere i de andre Atea-landene i Norden og Baltikum for å utvikle og samkjøre vårt tilbud til markedet.

Hvordan er en typisk arbeidsdag?

Min arbeidsdag består av mye samarbeid og kommunikasjon på tvers av hele Atea organisasjonen. Jeg er genuint opptatt av andre mennesker og liker å skape gode relasjoner på tvers, noe som er viktig i denne jobben. Området jeg leder utvikler seg veldig raskt og vi må derfor både følge utviklingen i markedet tett, bygge nye tjenester, jobbe på nye måter og utvikle kompetansen vår.

Et eksempel på hvor raskt utviklingen går er AI og nye verktøy som lanseres som for eksempel Microsoft Copilot. Det er verktøy som kommer til å endre måten vi som individer arbeider på. Vi vil gå fra å produsere mye tekst til å evaluere og bruke tekst på en helt annen måte. Det er utrolig spennende å få lov til å være med helt i spissen av denne utviklingen.

Vi har tett samarbeid med relevante partnere innenfor vårt fagområde så en god del tid går også med til å finne smarte løsninger sammen med dem. Jeg kunne ikke tenke meg noe mer spennende enn å jobbe med dette fagfeltet som er i rivende utvikling!

Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer?

Å forutsi den fremtidige utviklingen av sky og Software as a Service (SaaS)-markedet er nesten som å sitte med en spåkule og se inn i fremtiden. Både fordi utviklingen går så raskt, og markedet påvirkes av ulike eksterne faktorer som teknologiske fremskritt, markedskrav, regulatoriske endringer og globale økonomiske forhold. Noe av det vi ser basert på markedsinnsikt og utvikling, er at sky- og SaaS-markedet forventes å fortsette å oppleve betydelig vekst. Bedrifter i alle størrelser tar i økende grad i bruk skyløsninger på grunn av skalerbarhet, fleksibilitet og kostnadseffektivitet. 

Mange organisasjoner tar i bruk hybrid- og multisky-strategier for å utnytte fordelene med både lokale og skybaserte løsninger. Dette gir større fleksibilitet, redundans og optimalisering av ressurser. Integreringen av AI og maskinlæringsevner i sky- og SaaS-applikasjoner vil øke. Her ser vi at de store skyleverandørene som Microsoft og AWS er godt i gang. Det å ta i bruk disse tjenestene vil forbedre automatisering, dataanalyse og gi mer intelligente og personlig tilpassede tjenester.

Jeg tror også at etter hvert som mer kritiske data og applikasjoner flyttes til skyen, vil det bli økt fokus på sikkerhet og samsvar. Skytjenesteleverandører og SaaS-leverandører må investere i robuste sikkerhetstiltak og overholde strenge samsvarsstandarder.

Utvikling av databeskyttelse og personvernforskrifter kan påvirke hvordan sky- og SaaS-leverandører håndterer og lagrer kundedata. Overholdelse av ulike regelverk vil være avgjørende for markedsaktørene. Utviklingen og bruken av bransjespesifikke SaaS-løsninger vil også øke. Vi vil nok se at leverandører og produsenter kan tilby spesialisert programvare skreddersydd til de unike behovene og kravene til spesifikke vertikaler, som helsevesen, finans og produksjon.

Hva er dine beste tips for å holde seg oppdatert innen IT-bransjen?

Jeg er opptatt av livslang læring. For å holde deg relevant anbefaler jeg tett kontakt med markedet og kundene, lær av deres historier og vær nysgjerrig på deres erfaringer og bruk kunnskapen til å utvikle deg videre.

Jobb aktivt med å bygge nettverk på tvers av roller og kjønn, les artikler på LinkedIn, hold deg oppdatert på bransjenyheter om ditt fagfelt, trender og innsikt fra de store analysebyråene som Gartner, hør på podkaster, delta på bransjeseminarer og relevante møteplasser.

Hva er du mest stolt av å ha oppnådd? 

Jeg er veldig stolt over at jeg har tatt litt utradisjonelle valg når jeg noen ganger har stått ved et veiskille i min karriere. Istedenfor å velge den veien som virker enklest har jeg valgt den med flest «humper» og hull. Dette har jeg vokst masse på. Og det å da kunne se seg tilbake og oppleve at jeg har vært med på å skape en suksesshistorie ut av noe som var ett vanskelig utgangspunkt, har vært veldig tilfredsstillende. En suksesshistorie hvor det er skapt en god kultur, ett godt faglig og sosialt fellesskap hvor mennesker blir sett og får utviklet seg. Jeg er overbevist om at ledelse med mennesket i sentrum gjør at man over tid skaper fantastiske resultater sammen.

Mitt råd til deg er å tørre å ta de utfordringene hvor du får litt «vondt» i magen og må bruke uante egenskaper og kvaliteter ved deg selv. Det vokser du masse på!

Hva er din største interesse eller hobby? 

Jeg elsker å gå gode turer på langrenn i vakkert vinterlandskap og stå på alpint i spennende bakker ⛷️ Trysil har en ekstra plass i mitt hjerte.