Til forsiden
24-06-2024

Atea Graduate: Guro Berg Tafjord

Guro har ikke tradisjonell IT-bakgrunn, men utdanning fra organisasjon, innovasjon og ledelse. Selv med lite erfaring fra IT, stoppet ikke dette Guro fra en karriere i IT-bransjen

Om Guro Berg Tafjord

💡 Alder: 27 år  

🏡 Bosted: Tønsberg  

🎓 Utdanning: Bachelor i Organisasjon og ledelse, fra Høyskolen i Innlandet. Master i Innovasjon og ledelse, fra Høgskulen på Vestlandet.  
 
👩‍💻 Stillingstittel: Junior Prosjektleder
 
🍽️ Favorittmat: Samboerens chilli con carne  

✌️ Funfact: Har en fot innenfor tradisjonell folkedans, og kan danse Springar (Hallingdans)

1. Hvilken utdanning har du?  

Jeg har en bachelorgrad i organisasjon og ledelse fra Høyskolen i Innlandet, avdeling Lillehammer, og en mastergrad i innovasjon og ledelse fra Høgskulen på Vestlandet i Bergen. I tillegg har jeg et årsstudium i økonomi og administrasjon, også fra Innlandet. Jeg har ikke en tradisjonell IT-bakgrunn, men den har gitt meg et solid fundament i ledelse og administrasjon.  

2. Fortell litt om hvilke oppgaver du har?

Som prosjektleder i Atea er det mange forskjellige arbeidsoppgaver og ansvarsområder. Jeg startet i rollen som graduate i høsten 2023, og har erfart mye siden da. En viktig del av prosjektlederrollen er økonomistyring av prosjekter, hvor fakturering er sentralt. Jeg har også hatt arbeidsoppgaver rettet mot å organisere og lede statusmøter, samt utarbeide detaljerte prosjektplaner som sikrer at alle milepæler og leveranser blir møtt.  

I tillegg til dette er det jo alltid disse kjerneprosjektlederoppgavene; å arbeide tett med både tekniske team og kunder for å sikre at prosjektene oppfyller både tidslinjer og kvalitetsforventninger. Her overvåker prosjektlederen prosjektframdriften, gjennomfører risikoanalyser, og må eventuelt gjøre nødvendige justeringer i planen underveis. 

3. Hva er det kuleste prosjektet du har jobbet med i Atea?  

Det kuleste prosjektet jeg har jobbet med her i Atea var definitivt med IKT Hallingdal, en kunde fra hjemregionen min. Prosjektet handler om å oppgradere/fornye serverne deres ved å implementere HPE Simplivity Greenlake-løsningen. Dette var et prosjekt som ikke bare involverte kunden, men også et samarbeid med HPE. Mye god kunnskap på kryss og tvers som gjorde det til et veldig lærerikt prosjekt.  

4. Hva har du lært som Graduate i Atea?  

Som graduate i Atea har jeg lært å sette pris på teamarbeid. Det er alltid noen tilgjengelig for å hjelpe dersom jeg står fast, og jeg har lært at ingen spørsmål er for små eller ubetydelige. Atea har et fantastisk miljø hvor det finnes erfarne sparringspartnere innenfor hvert fagfelt, noe som gjør at man alltid kan finne de riktige personene å spørre om råd eller veiledning. 
 
Som graduate blir man en del av en sammensveiset gruppe som tar vare på hverandre uansett hva som skjer – noe jeg også tar med meg videre.   

5. Har du noen tips eller råd til studenter som vurderer IT-bransjen? 

Mitt beste råd til studenter som vurderer en karriere i IT-bransjen er absolutt å ikke nøle med å søke, selv om du kanskje ikke har en tradisjonell eller teknisk IT-bakgrunn. Se på min egen erfaring: jeg kom inn i bransjen med en bakgrunn i organisasjon og ledelse. Ikke la manglende "typisk" IT-erfaring holde deg tilbake. Ta sjansen!