Til forsiden
24-06-2024

Atea Graduate: Aurora Lucie Henriksen

Aurora har lenge vært interessert i matematikk. Etter endt studie ved NTNU i Trondheim, skjønte hun at hun ville jobbe med datasikkerhet.

Om Aurora Lucie Henriksen

💡 Alder: 26 år 

🏡 Bosted: Oslo 

🎓 Utdanning: MSc i Matematikk 

👩‍💻 Stillingstittel: Juniorkonsulent 

🍽️ Favorittmat: Spagetti og kjøttdeig 

✌️ Funfact: Jeg kan sykle på enhjulsykkel  

1. Hvilken utdanning har du?

Jeg har en bachelor i matematikk ved William Woods University i USA. Jeg trivdes så godt med det at jeg fortsatte på master i matematikk ved NTNU i Trondheim. Her skrev jeg min oppgave på kvante-kryptografi og i løpet av mine år i Trondheim skjønte jeg at jeg ønsket å jobbe med datasikkerhet.

2. Fortell litt om hvilke oppgaver du har?

I dag er jeg utleid hos en kunde hvor jeg jobber i et team som drifter kundens Splunk (logghåndtering) miljø. Dette innebærer daglige morgenmøter med teamet, kommunikajon med forskjellige avdelinger hos kunden og tekniske oppgaver relatert til løsningen vi drifter.

3. Hva er det kuleste prosjektet du har jobbet med i Atea?

Prosjektet jeg sitter i nå er et utrolig spennende prosjekt, som også er mitt første. Det er veldig fint å kunne sitte ute hos en kunde sammen med kollegaer fra Atea. Dette har skapt en utrolig bra atmosfære for læring og jeg føler virkelig at jeg får muligheter til å utvikle meg i min rolle som konsulent.

4. Hva har du lært som Graduate i Atea?

Jeg har lært og lærer mye som Graduate i Atea. Gjennom dette første året har jeg fått blitt bedre kjent med bedriften på kryss og tvers, samtidig som jeg har fått utviklet mine tekniske kunnskaper. I tillegg til dette har jeg fått mulighet til å holde presentasjoner, delta i podkast og lært om alt arbeidslivet har å by på utenfor det faglige/tekniske.

5. Har du noen tips eller råd til studenter som vurderer IT-bransjen?

Kjør på! Det fine med IT-bransjen er at man kan utforske så vanvittig mye forskjellig. Uavhengig av hva man starter med så kan man følge sine egne interesser og jobbe med det man synes er aller mest spennende.