2019-03-29

Hva med IT-sikkerhet når dine medarbeidere jobber «remote»?

I dag jobber stadig flere medarbeidere fra mange ulike steder, på tvers av flere enheter, og de bruker i økende grad offentlige skytjenester. Virksomhetens informasjon, systemer og data vil uunngåelig kunne bli aksessert fra uautoriserte nettverk.

Leif Sundsbø
Leif Sundsbø Cyber Security Partner Account Manager, Cisco

Du kan ikke regne med alle dine ansatte for alltid vil logge på med VPN når de bruker Salesforce eller Box. Hvis VPN ikke alltid er på, er det eneste gjenværende løsningen mot avanserte angrep tradisjonelt antivirus - som ikke er nok til å beskytte mot dagens trusler.

Rett på internett

Tidligere ville avdelingskontorer rute trafikk til hovedkontoret der de ville få det samme beskyttelsesnivået som hovedkontoret. Dette er ofte veldig dyrt, noe som gjør at flere avdelingskontorer nå går rett ut på internett. Det betyr at hovedkontoret får begrenset eller ingen synlighet for truslene mot disse brukerne.

Det svakeste leddet 

Angripere i dag retter seg i stor grad mot det svakeste ledde. I dette tilfellet kan dette være en mobil medarbeider som jobber på et avdelingskontor. Organisasjoner trenger derfor en enkel måte å utvide beskyttelsen utover det de har i dag. Integrasjon og automatisering er avgjørende for å blokkere nye trusler overalt. Organisasjoner bør også tenke bredere enn å bare sikre webtrafikken. De må også fokusere på å beskytte internettaktivitet over alle porter og protokoller. Mange kommand- og kontroll (C2) tilbakeringinger bruker ikke standard porter til å kommunisere med egen infrastruktur for å stjele eller kryptere data. En effektiv sikkerhetsløsning bør beskytte all internettaktivitet uten å kreve full proxy og komplekse installasjoner.

Førstelinjeforsvar

Cisco Umbrella er en sky-levert sikker internett-gateway som gir førstelinjeforsvar mot trusler på internett uavhengig av hvor brukerne er. Ved å analysere og lære av mønstre, avslører Umbrella automatisk angriperes infrastruktur som er satt opp for nåværende og nye trusler.

Den blokkerer også proaktivt ondsinnede forespørsler før de når kundens nettverk eller endepunkter. Med Umbrella forhindrer du at enheter kobler seg til ondsinnede nettsteder først, før en skadelig fil lastes ned eller en IP-tilkobling er etablert. Du kan også stoppe phishing- og malwareinfeksjoner tidligere, identifisere allerede infiserte enheter raskere, og forhindre eksfiltrasjon av data.

Å samle inn informasjon om avanserte angrep som er målrettet mot nettverket ditt er viktig, men du trenger også en måte å enkelt håndheve den intelligensen på. Umbrella blokkerer nye trusler utover nettverkets perimetersikkerhet. Fordi Umbrella er bygget inn i fundamentet for internett og levert fra skyen, gir det fullstendig synlighet til internettaktivitet på tvers av alle steder og brukere.

Helhet og integrering

Gjennom integrering, utvider Umbrella og håndhever sikkerheten med hjelp av din eksisterende sikkerhetsløsning for å beskytte dine ansatte, uansett om de jobber på eller utenfor bedriftsnettverket. De fleste sikkerhetsintegreringer innebærer tilpasset utvikling og mange timer med profesjonelle tjenester. Ikke med Umbrella. På få minutter kan du beskytte alle dine brukere mot ondsinnede domener utenfodin perimetersikkerhet.

Synes du dette virke interessant, inviterer vi til en live webcast fredag 05 april kl. 09:00. Her vil Ateas løsningsdesigner, Anita Sondresen, presentere løsningen på 20 minutter.  

Meld deg på her!

Ved samtykke godtar du at vi lagrer dine data i våre systemer.

Les mer i vår personvernserklæring.