10-04-2024

Copilot for Security: IT-avdelingens AI-assistent

Microsoft Copilot for Security er en ny AI-drevet sikkerhetsløsning som vil øke effektiviteten og kapasiteten til IT-avdelingen din.  

Christoffer Besler Hansen
Sjefkonsulent og fagansvarlig
Christoffer Besler Hansen
Christoffer Besler Hansen presenterer Copilot på Community 2023

Hva er Microsoft Copilot for Security?

Microsoft Copilot for Security er en ny AI-drevet sikkerhetsløsning som kan hjelpe deg identifisere sikkerhetstrusler, og forbedre IT-sikkerheten i din virksomhet. Løsningen ble lansert 1. april.

Copilot for Security er en skybasert tjeneste som hjelper deg med å administrere ulike sikkerhetsnivå i virksomheten. Løsningen gir deg oversikt over virksomhetens sikkerhetsstatus, identifisere hull og risikoer, og kan komme med anbefalte tiltak for å forbedre den. Copilot for Security bruker dataene i Microsoft 365-pakken, og tilbyr en enkel integrasjon med andre sikkerhetsprodukter som Defender XDR, Sentinel og Intune, samt tredjeparts tjenester som for eksempel ServiceNow.

Copilot for Security lanseres i to interaksjonstyper - både en integrert opplevelse i sikkerhetsprodukter i Microsoft 365 og en frittstående opplevelse. Begge komplementerer hverandre, men er også rettet mot forskjellige målgrupper i virksomheten.

Hjelper deg med ulike sikkerhetsscenarioer

Copilot for Security er utviklet for å hjelpe deg med ulike scenarier:

  1. Få oversikt over din nåværende situasjon: Overvåk sikkerhetssituasjonen i din virksomhet, som apper, data og hele infrastrukturen. Du kan se hvordan sikkerhetsstatusen deres er sammenlignet med andre virksomheter. Copilot for Security hjelper også til med å svare på spørsmål, hovedsakelig i den frittstående versjonen.
  2. Analyse av sikkerhetshull:Du kan bruke Copilot for Security til å identifisere og prioritere sikkerhetshull og risikoer, som for eksempel manglende sikkerhetsoppdateringer, feilkonfigurerte innstillinger eller svake passord.
  3. Handlingsplan for sikkerhet: Opprett og få hjelp til å utføre en sikkerhetsplan. Planen er basert på mål og prioriteringer som er forankret i dataene Copilot for Security jobber med. Du kan følge med på fremgangen og forbedringen over tid. Denne type handlingsplaner vil vi se i den frittstående versjonen.

MS Copilot

Hvilke funksjonaliteter er tilgjengelig?

Copilot for Security ble lansert for allmennheten 1. april og inkluderer følgende funksjoner:

  • Tilpassede «promptbøker» for vanlige sikkerhetsoppgaver, som kan deles mellom team
  • Integrering i Knowledge Base-artikler for søk og kjøring av prompter
  • Støtte for flere språk for prompter og spørsmål (Du kan skrive prompter på 8 språk, og det er støtte for 25 språk direkte i grensesnittet)
  • Tredjepartsintegreringer fra globale partnere
  • Mulighet til å koble til Defender External Attack Surface Management for analyse av angrepsflater
  • Dypere innsikt i IT-hendelser og feilsøking med Microsoft Entra audit- og påloggingslogger

Hvor mye koster det og hvordan kommer jeg i gang?

Prissettingen for Copilot for Security er basert på faktisk bruk, og koster fra fire amerikanske dollar (USD) i timen. Det finnes et innebygd dashbord for å overvåke bruken og kostnadene. Ta kontakt med oss i Atea for å komme i gang og få maksimalt utbytte av investeringen.

Ønsker du å vite mer om Copilot for Security?
Christoffer Besler Hansen, Sjefkonsulent og fagansvarlig
Send e-post til

💡 Microsoft Copilot for Security er et av hovedtematikkene på Atea Sikkerhetsdagene 23. april - 18. juni 2024. Les mer om arrangementet og meld deg på her.