29-04-2024

Endelig: Nå er Copilot tilgjengelig på norsk

Nå er Copilot for Microsoft 365 tilgjengelig på norsk språk. Dette åpner langt flere muligheter for norske virksomheter.

– Lanseringen av Copilot på norsk er en ny milepæl. Vi tror dette vil føre til at langt flere tar i bruk dette kraftfulle AI-verktøyet, sier Christoffer Besler Hansen, sjefskonsulent i Atea.

Tidligere har Copilot kun vært tilgjengelig på noen utvalgte språk, men nå er det klart at norsk, samt 15 andre språk, er tilgjengelig - inkludert svensk og dansk.

På slutten av fjoråret lanserte Microsoft sin nye AI-assistent, Copilot, som er integrert direkte i Microsoft 365-programmene som Excel, Word, PowerPoint og andre Microsoft-programmer. Den bruker virksomhetens egne data, i kombinasjon med data fra store språkmodeller. Copilot har tilgang til kalenderen, e-postene og dokumentene dine, og kan derfor bistå deg med en rekke oppgaver og effektivisere din arbeidshverdag. 

💡 Les guiden vår: Slik blir du klar for Copilot
 

Hva betyr dette?

Hittil har Copilot for Microsoft 365 kun vært tilgjengelig på noen utvalgte språk, som blant annet engelsk og kinesisk. Det har gjort at norske virksomheter ikke har kunnet utnyttet potensialet til AI-assistenten på eget språk.

– Dette betyr naturligvis at du nå kan stille Copilot spørsmål på norsk og få svar på norsk. Den kan analysere dine dokumenter, eller hjelpe deg å skrive e-postene dine på norsk. Det gjør AI-assistenten langt mer nyttig for de aller fleste norske virksomheter, forteller Besler Hansen. 

Lær deg å «prompte» 

Når man får Copilot for M365-lisens får man også tilgang til Copilot Lab. Dette er et sted du kan få hjelp til å finne gode «prompts». Det er tekster eller setninger du gir Copilot for at den skal utføre oppgaver for deg. I tillegg kan du lagre dine beste «prompts» som favoritter og dele de med dine kollegaer om du vil. 

Alt dette gjør det enda enklere å komme i gang med Copilot.  

Rull ut kontrollert 

– Mange bedrifter vil kaste seg over dette nå – med én gang. Men vi i Atea anbefaler sterkt å rulle dette ut på en kontrollert måte, sier Besler Hansen. 

Tar bedriften i bruk Copilot, blir god dataforvaltning viktigere enn noen gang. 

Microsofts AI-assistent får automatisk all informasjonen brukeren din har tilgang til. Det kan by på utfordringer hvis datastyringen ikke er slik den burde. Jo mindre kontroll du har på dataene til bedriften, jo mer kontrollert bør du gå i gang med Copilot for Microsoft 365.  

– Er du usikker på om du har kontroll på dataen, men likevel vil ta i bruk Copilot? Da anbefaler vi å starte med en testgruppe, på mellom 5 og 15 ansatte. Disse får i oppgave å lære seg å bruke Copilot, samtidig som de kan varsle fra om de finner ting de ikke burde, forteller Besler Hansen.  

Vil du ta i bruk Copilot? Ta kontakt med oss i Atea, så hjelper vi deg å komme i gang – trygt og effektivt.

Christoffer Besler Hansen
Sjefkonsulent og fagansvarlig
Send e-post til