Til forsiden
I likhet med alle Apple-produktene, har iPad et stort utvalg funksjoner som gir absolutt alle elever muligheten til å utfolde seg. Fordi Apple lager både enheten og programvaren er det innbygd tilgjengelighet i alle produkter ut av esken

Inkluderende læring

Apple-produktene er utviklet med funksjoner for å hjelpe alle elever uansett ferdigheter Apple mener at alle elever har rett til en god utdanning – en utdanning som fremmer kreativitet, er engasjerende og relevant og lærer elevene å samarbeide. Teknologi kan gi alle elever mulighet til å utforske og kan åpne nye dører uavhengig av læringsstil. 

Apple har en annen tilnærming til tilgjengelighet enn mange andre selskaper. Tilgjengelighet er en del av designprosessen for maskinvaren, programvaren og operativsystemet, slik at det blir et integrert element i brukeropplevelsen. De omfattende og vidtrekkende tilgjengelighetsfunksjonene er utviklet for å møte en rekke behov og hjelpe elever med syns- og hørselshemminger, nedsatt motorikk eller lese- eller skrivevansker.

Eksempler

VoiceOver-funksjonen

VoiceOver beskriver nøyaktig hva som skjer på iPhone, iPad, Mac, Apple Watch eller Apple TV, slik at du kan styre enheten ved å lytte. De inkluderte appene støtter VoiceOver, som snakker deg gjennom det du gjør på skjermen.

Opp­merksomheten med Guided Access

Foreldre, lærere eller terapeuter kan begrense iPaden til én app og bestemme hvor mye tid som brukes i hver app. Så iPad kan være til stor hjelp for personer i autisme­spekteret og de med konsentrasjons­­­vansker eller sensoriske utfordringer.

Bruk kameraet for å se nærmere på noe

Lupe er det digitale forstørrelses­glasset ditt. Ved hjelp av kameraet kan Lupe forstørre alt du retter iPaden mot, slik at det er lettere å se det. Bruk blitsen til å lyse opp objektet, juster filtre så det blir lettere å skille farger fra hverandre, eller ta et bilde for å få et statisk nærbilde.

AssistiveTouch

Hvis eleven har problemer med standardbevegelser som kniping, kan du bruke AssistiveTouch for å tilpasse dem. Tilpass bevegelser og gjør andre funksjoner tilgjengelige med bare et lite trykk i AssistiveTouch-menyen.

Andre eksempler på AssistiveTouch kan være å justere volumet, låse skjermen, bruke bevegelser med flere fingre, omstarte enheten eller erstatte knappetrykk med bare en enkelt berøring.

Aktiver Tilgjengelighet

  1. Gå til Hjem-skjermen
  2. Tykk på Innstillinger
  3. Velg Tilgjenglighet

Lær mer om Tilgjengelighet på Apple sine websider

Det er over 6000 barn og unge med lagtidssykdom i Norge


AV1 er elevenes øyne og ører i klassen og bidrar til å opprettholde det sosiale nettverket

Tilgjengelighet er et område Atea har utviklet løsninger rundt. Vi har inngått et samarbeid med No Isolation som produserer AV1. Denne roboten styres av en app til iPhone og iPad. Appen gir en sikker og trygg kobling til AV1 som står i klasserommet, slik at elever som ikke er i stand til å delta på skolen av forskjellige årsaker kan delta i undervisingen. Det er toveis kommunikasjon og en app som styrer roboten fra en iPad eller iPhone.

 

Tilbud på AV1 til kommuner

 

Fyll ut skjem så tar vi kontakt med deg

 

Ved samtykke godtar du at vi behandler og lagrer dine personopplysninger i våre systemer, og at dine opplysninger kan deles med våre samarbeidspartnere. Les mer i vår personvernserklæring og samtykket.