Til forsiden
Apple har utviklet kraftige verktøy for skoler for å hjelpe administratorer med utrulling, hjelpe lærere med arbeidsflyter i klasserommet og tilpasse læring for hver elev.

Apple-verktøy for IT og utrulling

Apple School Manager er en brukervennlig, nettbasert portal som hjelper IT-administratorer med å rulle ut iPad og Mac i skolen. Du kan enkelt gi elever og ansatte tilgang til Apple-tjenester, konfigurere enheter, laste ned apper og bøker og utstyre lærerne med verktøyene de trenger for å undervise på en engasjerende måte – alt fra ett sted.

Microsoft Azure Active Directory

Apple School Manger har støtte for Microsoft Azure Active Directory, nå er det enklere enn noen gang å integrere iPad og Mac i miljøet du allerede har og gi elevene og ansatte tilgang til viktige Apple-tjenester for undervisning og læring.

Med tilgang til iCloud Drive, iCloud-bilder, iCloud-sikkerhetskopiering, Skolearbeid og Delt iPad har lærere og elever tilgang til undervisningsmateriell og arbeidet sitt på hvilken som helst enhet.

Flere verktøy

Med Delt iPad kan flere elever bruke samme iPad samtidig som alle får en personlig læringsopplevelse, og alle elevdata holdes atskilt og trygge. 

I Klasserom appen kan lærere administrere iPad-enhetene i klasserommet. De kan åpne apper og lenker for å veilede elever gjennom en undervisningstime, sende og motta dokumenter til og fra alle i klassen samt se skjermen på en elevs iPad for å holde øye med arbeidet til vedkommende.

I Skolearbeid appen kan lærere dele og motta undervisningsmateriell, gå gjennom elevfremgang, gi umiddelbar tilbakemelding og tilpasse instruksjoner. Elevene har ett sentralt sted der de kan se oppgaver, sende inn arbeid og se fremgangen sin.

Moderne IT med MDM

Distribuér Apple-enheter uten å løfte en finger. Enten skolen og kommunen din har 10 eller 10.000 Apple-enheter er det enkelt å distribuere og administrere dem med Apple School Manager sammen med en Mobile Device Management løsning (MDM). Løsningen lar deg administrere og installere alle dine mobile enheter – iPad, iPhone, iPod, Mac og Apple TV. Det hele skjer selvfølgelig trådløst, uten å måtte konfigurere dem manuelt. 

Nye iPader kan distribueres direkte til elevene som kan ta de i bruk på skolen eller hjemme ved å koble seg på internett. Alt av apper og innstillinger blir installert og konfigurert automatisk.

 

Administrasjon

Det er laget flere MDM løsninger for skoler. Lightspeed Systems Manager og Jamf School er de mest brukte til å administrere iPader og andre Apple-enheter. Disse løsningene er designet spesielt med tanke på skoler. De gir deg verktøy du trenger for å sette retningslinjer og begrensninger på tvers av flere OS-enheter i klasserommet, i tillegg til å være en app og administrasjonsløsning i stor skala. Løsningene lagt til rette for at læreren kan administer iPaden i klasserommet gjennom et enkelt webgrensesnitt. I Jamf School er det også en egen foreldre-app som gir foresatte kontroll over enhetene for å sikre riktig fokus i leksesituasjonen hjemme.

VPP – Voluminnkjøpsprogram av apper og bøker for utdanning

Apper og bøker i store kvanta

Med Apple School Manager* er det enkelt å kjøpe apper for macOS og iOS i store kvanta. Applisenser kan enkelt overføres mellom enheter og brukere. Skoler kan også foreta innkjøp av apper spesialtilpasset skolens behov fra tredjepartsutviklere. Når appene distribueres via MDM er det ikke nødvendig med innløsingskoder eller Apple ID for å overføre apper og bøker til enhetene.

En bedre måte å håndtere innholdet på

Voluminnkjøpsprogrammet gir skolen fullt eierskap og kontroll over innhold gjennom løsninger for administrering av mobile enheter (MDM). Brukere får rask, enkel og trådløs tilgang til apper og bøker etter at administrator har "pushed" de ut fra Apple School Manger. Man kan enkelt trekke apper tilbake og gjøre de tilgjengelig for andre brukere på skolen eller i kommunen.

Atea Apple School – mønsterpraksis

Vår mønsterpraksis er bygget på 4 til 5 års erfaring med utrulling og administrasjon av iPader i skolen. Vi har som mål å gjøre din skole i stand til å flåtestyre alle Apple enhetene dere har. Dette oppnås ved et tredelt prosjekt som består av lisens på programvare for flåtestyring samt konsulentbistand for implementasjon og integrasjon med Apples og Ateas forretningssystemer for moderne administrasjon av alle Apples operativsystem.

Atea stiller med sine beste konsulenter som har hjulpet hundrevis av skoler og kommuner med å komme i gang og daglig drift. Det er hundretusener av iPader som er blitt rullet ut og blir administrert med Apple School Manger (DEP) og MDM-løsninger satt opp av Ateas Apple konsulenter.

Startkostnad fra kr 35.000,-

Tre enkle trinn for å lykkes med IT

  1. Oppdagelse
    Identifiser hvorfor, hvem og hva?
  2. Implementering 
    Konfigurere Apple School Manager sammen med MDM løsningen man har valgt, sette opp DEP for berøringsfri distribusjon og administrasjon, sette opp VPP og Azure AD-federation for administrerte Apple ID-er hvis man trenger det.
  3. Levering 
    Identifiser funn i testfasen, bli enige om neste trinn og sluttføre leveransen.

Fyll ut skjema så tar vi kontakt

 

Ved samtykke godtar du at vi behandler og lagrer dine personopplysninger i våre systemer, og at dine opplysninger kan deles med våre samarbeidspartnere. Les mer i vår personvernserklæring og samtykket.