2018-07-04

- Velferdsteknologi gir meg en jobb med mening

Tove Toppaas er tidligere sykepleier og jobber med velferdsteknologi i Atea. Sunniva Kåsa (14) intervjuet henne da hun hadde arbeidutplassering hos Atea.

Sunniva Kåsa Ungdomskoleelev

Hva tenker du om at teknologien overtar sykepleierjobbene?

Jeg tror det er veldig bra at teknologien overtar en del av oppgavene, fordi det er alt for mye for sykepleierne å gjøre nå. Det er veldig travelt å være sykepleier, så hvis teknologi kan overta de oppgavene som det ikke trengs at en person gjør, er det helt supert. Da får vi brukt de varme hendene der det er størst behov, istedenfor til unyttige oppgaver.

Hva fikk deg til å ville begynne i Atea?

Det var ganske tilfeldig at jeg begynte å jobbe med velferdsteknologi. Jeg hadde ikke lyst til å være leder lenger, som jeg hadde vært i mange år. Så begynte jeg å lese stillingsannonser, og da var det en jobb som krevde at man skulle ha ledererfaring, man skulle være sykepleier og kunne velferdsteknologi. Og jeg kunne alt, bortsett fra velferdsteknologi, og da begynte jeg å jobbe med det i Bærum kommune. Også via, via, via ble jeg kjent med at Atea hadde satsning på velferdsteknologi. Slik endte jeg opp i Atea.

”Jeg tror det er veldig bra at teknologien overtar en del av oppgavene, fordi det er alt for mye for sykepleierne å gjøre nå.”

Trives du i Atea?

Jeg trives veldig godt i Atea. Jeg gleder meg så og si hver eneste nye dag, jeg synes jeg er med på så mye spennende, og det skjer masse nytt. Å jobbe med velferdsteknologi gir meg en dypere mening i arbeidsdagen, og jeg føler at jeg hjelper kommunene til å få bedre løsninger for sine innbyggere. Jeg lærer noe nytt hele tiden og det er veldig inspirerende.

Hva er velferdsteknologi?

Velferdsteknologi kan være mye forskjellig teknologi, men først og fremst er det da teknologi som kan hjelpe pasienter, eller brukere til å klare seg bedre selv. De skal oppleve trygghet, mestring, øke livskvaliteten, og om man ikke klarer å øke, så ihvertfall beholde livskvaliteten så lenge som mulig.

Hvorfor er det gøy å jobbe med velferdsteknologi?

Jeg syns det er veldig gøy å jobbe med velferdsteknologi, fordi jeg føler det er et kinderegg, det er positivt, både for ansatte, pasientene og for kommuneøkonomien. Det som gjør det ekstra morsomt for meg er at det er bra for sykepleierne også. Det er altså ikke bare for å spare penger, som man kan tenke.