2019-01-21

Et innblikk i innsiktsteamet

Innsikt er den viktigste brikken i fremtidens IoT-utvikling. Vi tok en prat med Mads Erik Elvsaas, som leder Bergen-kontorets nye innsiktsavdeling.

Caroline Svae Markedskoordinator

Utdanning og yrkesbakgrunn:

Jeg har en bachelorgrad i markedsføringsledelse fra Handelshøyskolen BI, og har i ettertid bygget på kompetansen med prosjektledelse og strategi. Etter endte studier fikk jeg jobb i Dell ved deres hovedkontor i København. Her traff jeg også min kone, og vi flyttet etterhvert hjem til Bergen.

I 2013 takket jeg ja til å lede og bygge opp en SMB-avdeling hos Atea i region vest. Dette gjorde jeg i tre år før jeg fikk ansvaret for å lede regionens vertikaler. Nå har det dukket opp enda en ny og spennende mulighet for meg i Atea, hvor jeg skal jobbe som konsulentleder innen innsikt. Avdelingen skal være et kompetansesenter innen fagområder som business intelligence, business analytics, data science, machine learning, IoT, RPA og annen fremtredende teknologi. I Bergen vokser vi raskt, og vi er stadig på utkikk etter markedets beste hoder. Om dette er et miljø du vil være en del av, ta gjerne kontakt med meg.

Beskriv din nøkkelkompetanse:

For å være en relevant rådgiver for kundene våre, er det viktig for meg å ha både et forretningsmessig- og et teknologisk perspektiv. Jeg er genuint nysgjerrig og teknologiinteressert, så det faller meg naturlig. Som leder jobber jeg med å få ut potensialet hos hver enkelt medarbeider, utvikle, motivere og engasjere i henhold til explore-kulturen vi har her i Atea.

Dersom du kunne valgt på nytt, hvilke fag/studier ville du valgt?

Det er generelt så utrolig mange spennende fag i dag som ikke var tilgjengelig da jeg gikk på skole, som for eksempel teknologi, digitalisering og innovasjon. Jeg snuser for tiden på å ta en master ved siden av jobb, som kombinerer teknologi, forretning og ledelse. Eller kanskje jeg skal lære meg koding? Det er aldri for sent å lære seg noe nytt, spesielt ikke i denne bransjen der utviklingstakten er så høy.

Hvordan holder du deg oppdatert innen bransjen?

Vi besitter mye bred kompetanse i Atea, så kollegaene mine er kilde nummer ‘en for faglige oppdateringer. Jeg går også på seminarer og kurs internt, eller i regi av partnerne våre. Nylig var jeg på Microsoft Inspire i Las Vegas, hvor jeg lærte masse og knyttet nye relasjoner i både Microsoft og Atea.

Jeg hører også på ulike podcasts. For tiden hører jeg på podcasten til Tim Ferris, der flere av verdens mest suksessfulle personer blir intervjuet om deres vaner og rutiner. Her er det mange gode refleksjoner og læringsmuligheter å ta med seg. Bloggen og podcasten til Mind, et også noe jeg kan anbefale for faglig inspirasjon. 

Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer?

Digitalisering, IoT, skytjenester, augmented reality og datasyn er nok alle trender som vi vil se mer av i tiden fremover. Allerede nå ser vi mer innhold og konkrete kundehistorier her. Etterhvert som teknologien blir mer tilgjengelig, blir det også enklere å forstå verdien av det og ikke minst det store mulighetsrommet som oppstår i kjølvannet av teknologien.

Jeg opplever at dette er noe som opptar ledelsen hos våre kunder, og at det ikke lenger er noe som tilskrives den tradisjonelle IT-avdelingen. Teknologi har blitt en viktig del av forretningen og således også forretningsstrategien. I det offentlige tror jeg vi kommer til å se mer til innovative anskaffelser, innovasjonssamarbeid og tilrettelegging av tech-drevet utdanning som for eksempel koding på barneskolen.