2017-12-22

Fra ambisjon til prestasjon

Med oppfølging fra leder, ambisiøse målsetninger og en god porsjon selvdisiplin, kan Eldar Borge allerede smykke seg med tittelen "seniorkonsulent".

Tine Venås Kjeldsen Rådgiver kommunikasjon og samfunnsansvar

Navn: Eldar Borge, Senior Cloud Consultant Atea Stavanger
Jobbet i Atea siden: Juli 2015

– Gjennom hele studiet i drift av datasystemer ved tidligere Høgskolen i Sør-Trøndelag, hadde jeg hele tiden tett kontakt med Atea. Dette førte til slutt til sommerjobb. Her fikk jeg et godt innblikk i hvordan man jobber i Nordens største virksomhet innen IT-infrastruktur, hvem kundene er, og ikke minst treffe de ansatte. Relasjonen ga meg også mulighet til å skrive bacheloroppgaven min i oppdrag for Atea. Rett etter studiene fikk jeg jobb i virksomheten. Bacheloroppgaven var nøye planlagt for å gi meg den nyeste og mest aktuelle kompetansen som Atea behøvde – skyproduktene til Microsoft.

De første ukene etter ansettelsen fikk jeg muligheten til å delta på Microsoft University. Det er et program utviklet for å gi nyutdannede flere uker med intensivt kursing og sertifisering for å kickstarte karrieren. Slik startet jeg startet karrieren med hele fem rykende ferske Microsoft-sertifiseringer.

Det siste året har jeg gjennomført en utviklingsplan utarbeidet i samarbeid med lederen min. Målsettingen var svært ambisiøs: Tilegne seg nok kompetanse og erfaring til å bli seniorkonsulent etter bare to år i firmaet. Utviklingsplanen inneholdt krystallklare mål om inntjeningskrav, kunde- og leverandørkontakt, samt to ekspertsertifiseringer fra Microsoft – i Office 365 og i Azure. Dette stilte tøffe krav til egen kunnskapsinnhenting, mer kontakt med kundene og leverandørene, og forbedring av eget arbeid. En god porsjon selvdisiplin og målrettethet førte til at jeg nådde samtlige av målene, og jeg er nå seniorkonsulent hos Atea Stavanger.

Beskriv din nøkkelkompetanse

– Microsoft, særlig innen skyproduktene. Jeg har også gjennom mye arbeid for Ateas private sky – «Atea Cloud» – opparbeidet mye relevant kunnskap, blant annet i Citrix NetScaler. Ambisjonen videre er å holde meg videre oppdatert, og lære mer om blant annet Citrix NetScaler.

Hva engasjerer deg i profesjonell sammenheng?

– Å realisere kundenes drømmer ved hjelp av grundig arbeid og riktig teknologi er utrolig inspirerende. Det er også veldig spennende å jobbe med det aller nyeste, ting kundene ikke har prøvd før – kanskje til og med ting ingen i Atea eller Norge har gjort før. I noen prosjekter er jeg den første som prøver helt ny teknologi, og samtidig som det er lærerikt og gøy, er det ekstra engasjerende når resultatet blir en bra løsning og fornøyde kunder.

Hvordan holder du deg oppdatert innen bransjen?

– Spesielt i Microsoft skyteknologi-verden, må man holde seg kontinuerlig oppdatert. Atea legger opp til mye kontakt og oppdateringer sammen med Microsoft, for eksempel lar Atea meg reise til Microsoft Ignite 2017 for å lære om det aller nyeste fra de aller beste hos Microsoft selv. Samtidig følger jeg også med på teknologiblogger, Twitter og lignende.

Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer?

– Cloud er kommet for å bli. Det gir mindre og mindre mening å drifte egen hardware, eget virtualiseringslag, eget operativsystem – når man heller kan få levert det som en tjeneste fra en skyleverandør. Jeg tror også innhenting av store mengder data (Big Data) og analyse av denne, samt kunstig intelligens, kommer til å bli avgjørende i bransjen fremover.