Til forsiden
14-09-2023

Atea fornyer avtalen med Axess Digital

Programvareselskapet Axess Digital og Atea fornyer IT-avtalen.

Tre menn som står ute

Atea blir totalleverandør på alle skytjenester til Axess Digital med tilhørende konsulenttjenester. Avtalen er løpende, og blir viktig for deres videre satsing på programvaretjenester og kunstig intelligens.

– Vi er utrolig stolte over den tilliten som Axess Digital viser oss med å forlenge avtalen. Vi gleder oss til å levere sky-løsninger og strategisk rådgivning som kan bidra til deres videre vekst i Norge og utlandet, sier Erik Samsonsen, regionsdirektør i Atea Norge.

Axess Digital består av inspeksjonsspesialister og programvareutviklere som lager inspeksjonstjenester til infrastruktur som offshore-installasjoner, veier og broer. Programvareselskapet var tidlig ute med å flytte sine tjenester over i skyen, og med en internasjonal kundegruppe som har store krav til oppetid, sikkerhet og tilgjengelighet, er gode skytjenester viktige.

Effektiviserer innsamlingen av data

– Våre kunder bruker våre løsninger til å støtte de i sine daglige operasjoner i flere industrier som olje og gass, fornybar energi og infrastruktur. Vi har laget digitale arbeidsflyter som effektiviserer inspeksjon, kontroll og innsamling av tilstandsdata, sier Ole-Erich Haas, Head of Product Development i Axess Digital.

Axess Digital sin plattform Bridge blir redesignet og vil snart ha en mengde nye muligheter for kunder som eier store konstruksjoner.

–­­ Axess Digital er et selskap som ligger langt framme i skoen når det gjelder teknologisk innovasjon. For oss er det en perfekt match å få være med på denne spennende reisen og kunne bidra inn med vår spisskompetanse, foreller Samsonen i Atea.

Bruker droner og kunstig intelligens

– Kunstig intelligens vil være fokus fra vår side framover, og vi er helt avhengig av en teknologipartner som kan være med oss på utviklingen. Det å ha tilgang til tjenester i skyen er helt avgjørende for å bruke kunstig intelligens i våre løsninger. I tillegg betyr det mye at med en gang det er noe nytt som kommer på teknologifronten, så er Atea på ballen. Det er til stor hjelp for oss, sier Sverre Andre Vestad, System Administrator i Axess Digital.

Selskapet utvikler løsninger som bruker droner og kunstig intelligens til å inspisere installasjonene, slik at feil i konstruksjonene oppdages automatisk.

– Dronene tar flere tusen høyoppløselige bilder som sendes direkte til skyløsningen vi bruker. Kunstig intelligens brukes på bildene av våre spesialister for å avdekke feil i konstruksjonene som rust og sprekker, eller bekrefter at alt er i skjønneste orden, sier Haas.

En av dronene som brukes til å inspisere bygninger.

Kunnskapsdeling på tvers

Axess Digital har store planer om å vokse framover. På veien dit, er det viktig for programvareselskapet å ha en teknologipartner som deler kompetanse på veien.

– Konsulentene til Atea er veldig opptatt av å lære bort. Det var en avgjørende grunn til at vi valgte å forlenge avtalen. I tillegg har de høy kompetanse, er flinke og er sertifisert på løsninger som vi bruker. Dette blir et viktig strategisk samarbeid for oss nå som vi skal vokse videre, sier Vestad i Axess Digital.