Iot Innsikt Analyse Data Infrastruktur

Innsikt gir nye forretningsmuligheter

Hver dag kobles nye enheter på nettet og baner vei for smarte hus, arbeidsplasser, skoler og også hele smarte byer. Teknologiutviklingen har ført til et behov for å tenke nytt rundt digitale tjenester og nyttiggjørelse av informasjonsstrømmene. Smart teknologi, anvendt på rett måte, sparer kost og energi, og effektiviteten øker. Ved å samle sensordata får man innsikt som kan automatisere tunge prosesser. Behovet for innsamling av informasjon, analyse og en fornuftig fremstilling av dataene gjelder alle bransjer. Plattformen strukturerer kunnskapen og gir deg beslutningstøtte i sanntid.

Hva er the Internet of Things?

Tingenes internett, the Internet of Things (IOT), er nettverket av alle de fysiske «dingsene» som kobler seg opp til internett, og som gjennom elektronikk, programvare, beacons, sensorer, og nettverkskontakt kan utveksle data uten menneskelig interaksjon.

I den større sammenheng kan sensorteknologi måle luftkvaliteten over en by i sanntid og justere avgiften i bomringen for å redusere trafikken inn til byen, og samtidig sende en SMS til astmatikere om å være forsiktige med å reise til byen grunnet luftkvaliteten. I dag er dette manuelt arbeid som tar lang tid. Dette er bare ett av mange eksempler på effektivisering og forbedring av prosesser.

Vi hjelper bedrifter og offentlige virksomheter til å få nødvendig forståelse og innsikt i hvordan digitalisere og strukturere systemer med stort verdipotensial. Teknologi endrer seg stadig raskere. Atea er godt posisjonert til å hjelpe næringen til å utnytte mulighetene implementasjon av ny teknologi tilbyr.

Det dreier seg om innsikt og analyse som skaper merverdi til din virksomhet i form av unik beslutningsstøtte og økt lønnsomhet.

Thomas Sjøberg

Produktsjef IoT

Hvordan komme i gang med ny teknologi?

Man skal ikke ta i bruk ny teknologi bare for å være først ute, men for å ta kontroll over virksomheten, øke verdiskapningen og se reelle endringer i hvordan bedriftens kan utnytte teknologien som allerede eksisterer.

Atea samarbeider aktivt med de fremste leverandørene innenfor teknologibransjen og jobber hver dag med å digitalisere og bygge fremtidens Norge sammen med våre samarbeidspartnere.

Vi tror at teknologien som trengs for å ta kontroll over verdikjeden allerede eksisterer. Her handler det om å ta i bruk den rette teknologien og få den til å prate sammen på en smart måte som gir reell verdi for deg. Dette kaller vi Atea Digital Plattform. Med den kan vi nå strukturere dataen med smart teknologi og gi ny innsikt man tidligere ikke hadde – og vi tar gjerne en prat om hvordan den kan tilpasses og gagne din bedrift.

Full kontroll på informasjonsstrømmen

Kunstig intelligens med kraftige analyseverktøy gir fordeler i alle bransjer, men er særlig nyttig for de som i dag er utsatt for kraftige omveltninger og disrupsjon.

IoT

Lenge har informasjon strømmet gjennom applikasjoner og sensorer. Tingenes internett kan gi menneskene fantastiske muligheter, men den store mengden ustrukturert rådata er ikke mulig å nyttiggjøre seg for menneskehodet alene.

Digital plattform

Kobles flere enheter til Atea Digital Plattform, oppdager analyseverktøyet trender og sammenhenger som gir målrettet og pålitelig grunnlag for nye beslutninger. Plattformen muliggjør utnyttelse av fagsystemer og enheter på tvers av leverandører i sanntid i ett skalerbart system.

Modulen inkluderer enkle rapporter og dashboard for visualisering av informasjon, til mer avanserte applikasjoner.

Innsikt

Innsikt og analyse gjør informasjon relevant gjennom sine tjenester og applikasjoner før de presenteres til en sluttbruker. Visualisering og tjenester benytter informasjon fra de andre modulene i løsningen, for å tilby menneskelige grensesnitt og tjenester. Beslutningstøtten lar deg ta bedre avgjørelser i sanntid, se nye bransjemuligheter og slik øke lønnsomhet og effektivitet.

Hvordan komme i gang med ny teknologi?

Man skal ikke ta i bruk ny teknologi bare for å være først ute, men for å ta kontroll over virksomheten, øke verdiskapningen og se reelle endringer i hvordan bedriftens kan utnytte teknologien som allerede eksisterer. ​Atea samarbeider aktivt med de fremste leverandørene innenfor teknologibransjen og jobber hver dag med å digitalisere og bygge fremtidens Norge sammen med våre samarbeidspartnere.

Kontakt oss

Ved samtykke godtar du at vi lagrer dine data i våre systemer.

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer