Til forsiden
For å takle utfordringene i skolesektoren de kommende årene må teknologi og pedagogikk spille sammen. Det krever mer enn tilgang på Mac og iPader for bygge fremtidens skole. Det krever også en felles vilje til å gjøre skolen mer relevant for de digitale ferdighetene fremtiden kommer til å kreve.

Som Apple Authorised Education Specialist, tilbyr vi mye mer enn en iPad

Som landets ledende leverandør til offentlig sektor og Norske skoler, har vi et ansvar for å engasjere oss i samfunnet. På samme måte som vi tar ledelsen innen miljøspørsmål og bærekraftig IT, har vi en betydelig rolle å spille i skolens digitale utvikling.

Det åpner dører for en læring som er tilgjengelig for alle, uansett forhold, og som gjennom et tydelig lederskap endrer og forbedrer skolen. Det er av denne grunn Atea har en nasjonal satsning med regionale skoleteam med skoleledere og lærere som vet hvordan man lykkes med digitalisering i skolen.

Vi er ekspert på Apple og hvordan vi kan distribuere enheter i organisasjoner av alle størrelser, hvordan få mest mulig ut av apper, tjenester, budsjetter og ikke minst veiledning og kursing av lærere og skoleledere.


Atea skole for: Skoleleder | LærerIT-driftForeldreTilgjengelighetMiljø og bærekraft

Slipp fri elevens produktivitet og kreativitet

Våre barn og unge må kunne navigere på det teknologiske 2000-tallet. Med en Apple-enhet får elevene et solid sett med læringsverktøy mellom hendene. De kan kommunisere, samarbeide og koble til eksterne enheter. Med Apples kreative verktøy og kodingsprogramvare gir vi elevene verktøy til å navigere i den nye verdenen.


Produkter for læring

 

Med en kraftig og fleksibel iPad står elevene fritt til å utforske og uttrykke seg, når og hvor inspirasjonen slår til. Med Mac kan de realisere sine største ideer. Innebygde apper og intuitiv programvare gir mulighet for en individuelt tilpasset læringsopplevelse - en måte å lære på som er unik for hver student.

 

 

 

Alle skal lykkes

Akkurat som andre Apple-produker har iPad mange flotte verktøy for elever med funksjonelle behov. Les skjerm-funksjonen leser innholdet på skjermen for de som ikke kan se det, eller som bare lærer bedre ved å lytte. VoiceOver kan guide elevene gjennom forskjellige handlinger, for eksempel å åpne et dokument eller velge et menyalternativ. Begrenset tilgang og Safari Reader hjelper elevene med å konsentrere seg.

En verden full av apper

App Store har tusenvis av iPad-apper fra leverandører av pedagogiske apper. Elever kan utforske hvordan verden er konstruert ved å bevege, strekke ut og snu molekyler. De kan se hvordan menneskekroppen ser ut inni. Eller de kan studere, rotere og til og med kontrollere oppfinnelser som har revolusjonert verden.

Apper og tjenester som Google Docs, Google Drive, Microsoft Office og Dropbox fungerer også utmerket på iPad.

 

IT og utrulling og administrasjon

Enten du planlegger en helt ny installasjon eller skal legge til flere Apple-enheter til din eksisterende infrastruktur, kommer iPad og Mac til å fungere utmerket. Nå som Microsoft Azure Active Directory støttes, er det enklere enn noen gang å gi elever og ansatte tilgang til viktige Apple lærings- og læringstjenester.

Alle apper som lærere og elever trenger hver dag, for eksempel Google Drive og Microsoft Office, er nå på iPad. Og med de mange forskjellige kreative verktøyene som iPad tilbyr, kan elevene vise hva de har lært på alle måter.

 

Mer om IT og utrulling

Apple School Manager og MDM

Med Apple School Manager er det mulig å tilordne skoleenheter til MDM* slik at de automatisk blir registrert og konfigurert. Fordi det er mulig å angi standard MDM-server etter enhetstype, er det enkelt å automatisere oppgaver for iPad og Mac.

Med MDM kan du trådløst distribuere apper og bøker, konfigurere startskjermoppsettet, filtrere Internett-tilgang, planlegge programvareoppdateringer over natten, finne bortkomne enheter og administrere en rekke andre innstillinger uten å måtte ha fysisk tilgang til enhetene.

*Mobile Device Managment. Lightspeed og Jamf School er laget for skoler.

Personlig personvern og sikkerhet

Apple mener at personvern er en grunnleggende menneskerettighet, så alle Apple-produkter er designet fra grunnen av for å beskytte personlig informasjon og det er brukeren som bestemmer hva de vil dele og med hvem.

Derfor har alle Apple-produktene, inkludert de som er laget for utdanningsmiljøer, innebygde funksjoner og kontrollmekanismer for å beskytte personvernet. Produktene er designet for å begrense innsamling og bruk av data fra 3.parts leverandører. All databehandling gjøres i størst mulig grad på enheten, med mulighet for å både tillate og ha kontroll over hvordan informasjonen deles.

Administrer klasserommet

Når elevkontoer og klasselister blir lagt til Apple School Manager, får lærerne automatisk tilgang til klassene sine i Klasserom og Skolearbeid appene, slik at de kan komme i gang med undervisningen. Du kan også aktivere registrering av elev i skolearbeid fra Apple School Manager valg-menyen, eller deaktivere funksjonen for enkeltelever i kontomenyen.

Apple Teacher workshops for barne- og videregående skole

Apple Teacher er et etterutdanningsprogram designet for å støtte lærere som bruker Apples produkter til undervisning og læring. Som deltaker kan du bygge videre på iPad og Mac kunnskapen din og bruke det du lærte videre i klasserommet.

Atea hjelper deg å lykkes med programmet og få mest mulig ut av deltakelsen.

Apple Skolearbeid

Den beste måten å lære på er ved å gjøre og skape. Skolearbeidsappen hjelper deg og elevene dine med å utnytte de kreative mulighetene med iPad. Det er enkelt å fordele og samle inn oppgaver, følge med på studentenes fremgang i pedagogiske apper og samarbeide med en student om gangen i sanntid, til og med eksternt. Appen er enkel å bruke for studenter også. Oppgaver vises automatisk på iPad-en deres, sortert etter innleveringsdato og emne. Skolearbeid hjelper deg også med å følge med på hvordan ting går for alle i klassen, slik at du kan tilpasse undervisningen til hver elevs behov.

Apple Klasserom

Klasserom-appen gjør iPad-en din til en allsidig lærerassistent. Det gir deg kontroll over alle iPad-enheter i klasserommet, slik at du kan veilede elevene gjennom leksjonene og sørge for at de fokuserer på oppgaven. Klasserom gjør det også lettere å dele informasjon. Send og motta filer via AirDrop – til eller fra hele klassen eller enkeltelever – eller vise elevens arbeid på en stor skjerm.

Mer om Atea og Apple i skolen...

Fyll inn skjema så tar vi kontakt med deg

Ved samtykke godtar du at vi behandler og lagrer dine personopplysninger i våre systemer, og at dine opplysninger kan deles med våre samarbeidspartnere. Les mer i vår personvernserklæring og samtykket.