06-07-2023

Atea Graduate: Eirik Norgreen

Eirik er konsulent i Atea Bergen og er utleid som dataplattform-utvikler for en kunde på Vestlandet. Hans beste tips og råd til studenter er å være nysgjerrig på de mulighetene som finnes.

Hvilken utdanning har du? 

Jeg har en mastergrad i Digital ledelse og Business Analytics fra Høgskolen i Innlandet. Mastergraden har søkelys på den tekniske og metodiske kompetansen som kreves for støtte dagens ledere innenfor digital transformasjon.

Fortell litt om hvilke oppgaver du har? 

Jeg har blant annet vært utleid som Power BI-utvikler hvor jeg hadde flere møter med kunden for å avdekke hva slags behov kunden trengte rapportering på. Jeg har også vært utleid som Power Platform-utvikler hvor jeg har laget Power Apps og Power Automate flows for å automatisere manuelle forretningsprosesser. Det har vært veldig spennende og interessant å få lov til å sette seg inn i kundenes prosesser og behov på kort tid.

Hva er det kuleste prosjektet du har jobbet med i Atea? 

Det kuleste prosjektet er det jeg jobber på nå. Jeg er utleid som dataplattform-utvikler sammen med et team her på Vestlandet. Ved hjelp av Azure Logic App har jeg blant annet bygget mottak for lagring av data. Dataen lagres i en Azure SQL database og sammen med resten av teamet bygger vi en applikasjon hvor kunden har mulighet til å bruke data til beslutningstaking. Det har vært veldig gøy og givende å få jobbe med et selskap som satser såpass på datadrevet innovasjon!

Hva har du lært som Graduate i Atea? 

Det viktigste jeg har lært er at Atea er utrolig stort. Som Graduate får du kjennskap til utrolig mange deler av organisasjonen. Du bygger også nettverk allerede første uken, og får venner for livet!

Har du noen tips eller råd til studenter som vurderer IT-bransjen? 

Mitt beste tips er å være nysgjerrig på de mulighetene som finnes. Man trenger ikke nødvendigvis å være hardbanket koder for å jobbe med teknologi. Så lenge du brenner for teknologi vil det alltid være muligheter for deg i Atea.  

 

Om Eirik Norgreen

💡 Alder: 32 

🏡 Bosted: Bergen

🎓 Utdanning: MSc Digital ledelse og Business Analytics 

👨‍💻 Stillingstittel: Konsulent Analytics Bergen

🍽️ Favorittmat: Pannekaker  

✌️ Funfact: Jeg har spilt fotballkamp mot blant annet Mario Balotelli