17-10-2023

Hvorfor vi trenger en digitaliseringsminister

Flere undersøkelser viser at Norge sakker akterut sammenlignet med land rundt oss når det kommer til digitalisering og transformasjon. Dette gjelder særlig utvikling av IT-løsninger som går på tvers, datadeling og gode finansieringsmodeller.

video

Det går dessverre altfor sakte. Å rive ned siloer og samarbeide på tvers er faktisk vanskeligere enn det høres ut – uansett bransje og sektor. I tillegg må vi få på plass finansieringsmodeller for smidig utvikling. Vi trenger rett og slett en digitaliseringsminister.

Innovasjon i offentlig sektor

I denne podkastepisoden spør vi om det er høy nok innovasjonsfart i offentlig sektor? Hva hemmer digitaliseringen, og hvordan kan vi gire opp? I tillegg spør vi hvem blir Norges nye digitaliseringsminster? Det er mange oppgaver som venter på den som skal fylle digitaliseringsstolen rundt kongens bord. 

Ukens gjester

Ukens gjester er Nina Olsen Munthe, avdelingsdirektør i Digitaliseringsdirektoratet, Catherine Janson, leder for Politiets IT-enhet og årets digitaliseringsleder 2022, og Petter Moe, CTO i Atea Norge. Programleder er Christian Brosstad, Atea Norge.

Dette er et opptak fra LIVE-podkast i Oslo 10. oktober 2023. Lydfilen er bearbeidet med AI-verktøyet Adobe Podcast Beta - Enhance Speech. 

Oppdatert
Siden vi spilte inn denne episoden, så har har vi fått en digitaliseringsminister 🤩 Karianne Tung er ny statsråd for digitalisering, og for første gang får vi et eget departement for digitalisering og forvaltning.