Tilbake til Bergen 310320 - Den hybride plattformen - grunnmuren for digital transformasjon!

Agenda

31 mars 2020
08.00-08.30
08.30-08.45
08.45-09.15
Kundehistorier

Direktør i Atea Bergen, Erik Samsonsen, inviterer gjester fra noen av våre største kunder for å dele erfaringer fra deres skyreise. Vi vil belyse hvilke utfordringer man kan møte, hva som er vanskelig med teknologivalg, human kapital på IT-avdelingen og klarer vi å levere på forretningens forventing til hastighet, skalerbarhet og innovasjon? Hvilke applikasjoner typisk vil jeg ha i skyen og hvilke vil jeg ha i eget datasenter?

09.15-09.30
Nettverk/sikkerhet
Autonom IT. The future is now
Snart er selvkjørende biler en selvfølgelighet, om man skal tro de mest optimistiske i den industrien, men hvordan er det innenfor IT?
Er dette veien å gå i en verden hvor kostnader skal kuttes og prosesser forenkles i jakten på gode kundeopplevelser og hurtig markedstilpasning?
Dell Technologies er stolte over å presentere verdens første autonome IT-System, PowerONE.
I dette foredraget får du se hvordan denne løsningen er bygd opp, og hvordan du kan utnytte teknologien bak allerede i dag
Foredragsholder: Andreas Baadnes, Dell Technologies
Cloud
Moderne Outsourcing
Outsourcing er et virkemiddel for å fokusere mer på kjernevirksomhet.
Dagens krav til digitalisering forsterker dette behovet.
Det er avgjørende å la de ansatte fokusere på forretningen og arbeidsoppgaven de er satt til.
Ingen kan drifte en hybrid plattform sikrere og mer effektivt enn en god driftsleverandør. Hvordan sikre en agil, hybrid og samtidig bærekraftig leveranse?
Som eneste driftsleverandør, flytter Atea alle sine driftskunder ut i public cloud.
Foredragsholder: Kristian Valaker, Atea
Hybrid

Hvordan transformere en kompetanseorganisasjon i fart?
Det å lede en IT-avdeling i dag og inn i fremtiden er ikke enkelt. Virksomhetens krav til IT organisasjonens kompetanse og kapasitet blir stadig utfordret, og det å sette retning og ta riktige beslutninger er krevende. Hvilken retning skal vi ta? Hva skal vi være best på? Hva skal vi ikke lenger drive med? Og hvordan får vi egentlig med de ansatte på reisen? Leder for Ateas konsulentorganisasjon i Bergen, Ole Kr. Amdam, vil her dele noen refleksjoner rundt dette krevende temaet.

Foredragsholder: Ole Kristian Amdam, Atea
Hybrid 2

La brukerne digitalisere når du går ut i Azure
Når man beveger seg ut i Azure, åpnes dører du ikke har hatt tilgang til før. Gi brukerne verktøy som gjør at de kan automatisere og effektivisere sine egne oppgaver og prosseser. Power Automate, PowerApp og PowerBI er alle verktøy som er laget for at brukerene skal ta en del i utvikling av selskapene. Lær hvordan du kan utnytte disse mulighetene i din organisasjon.

Foredragsholder: Tord Glad Nordahl, Atea
Nettverk/sikkerhet
Cisco Zero Trust
Cisco Zero Trust er en omfattende arkitektur for å sikre korrekt tilgang til nettverk, applikasjoner og ressurser enten de befinner seg i skyen eller i eget datasenter. Zero-Trust sikkerhetsmodellene gjør deg i stand til å detektere og respondere for å minimere risikoen i hele ditt miljø.
Foredragsholder: Christian Juel-Jensen, Cisco
Cloud

Azure nyheter: Hybrid, multi-cloud og big data
Alle selskaper er i eller skal til skyen, og grunnene er annerledes enn for bare få år siden. Men mange har spørsmål rundt hybrid og multi-cloud som står ubesvart. Vi har gode nyheter med Azure Arc! Vi tar også en kikk på spennende nyheter for big data prosjekter med nye Azure Synapse.

Foredragsholder: Christopher Frenning, Director Cloud + AI, Microsoft Norway
Hybrid
Green Lake
I over ti år har skyen lokket med attraktive egenskaper som «ubegrenset» kapasitet, ingen investering, og bare faktura på det du faktisk har brukt.
Hva om du kunne fått alle disse egenskapene, og tryggheten ved at utstyret står i nærheten av din virksomhet? Support og vedlikehold blir utført i Norge.
Foredragsholder: Stig Alstedt, HPE
Hybrid 2

IBM - Veien til AI og Cloud med kraften fra Red Hat og IBM
Hvordan starte reisen til mer fleksible, raske og innovative løsninger? Hør hvordan kunder flytter last ut i skyen, moderniserer sine IT systemer, utnytter kraften fra AI og maskinlæring til å lage nyskapende løsninger - uavhengig av plattform.

Foredragsholder: Fredrik Neubert, IBM Public Cloud Team Lead Norway, IBM Norge
10.10-10.30
Nettverk/sikkerhet

Journey to the cloud (Reisen til skyen)
Skyen er i stadig utvikling. Fra VM-er til containere og serverless. Har sikkerheten din gjort det samme? Palo Alto Networks vil vise deg hvordan de ser for seg å sikre SAAS og IAAS-tjenester både nå og i fremtiden.

Foredragsholder: Daniel Husand, Palo Alto
Cloud

Cloud portal - hvorfor trenger alle en Cloud Broker?
En Cloud Broker kombinerer skytjenester fra flere produsenter i en og samme portal. I et marked som strømmer over av "as a service"-tilbydere er en slik portal et nødvendig verktøy for å gjøre effektive og riktige innkjøp, samt administrere tjenester og lisenser. Å kunne kjøpe "as a service" er det største skiftet siden internett - Vi presenterer Ateas løsning

Foredragsholder: Vegard Rivenes, Atea
Hybrid

Grenseløs IT med VMware Multicloud
Grenser mellom datarom og skyer viskes ut. Med VMware Tanzu bygger du en sømløs digital grunnmur for dagens og morgendagens tjenester med støtte for virtuelle servere, kontainere og Kubernetes. En felles plattform for IT og utviklere hvor du kan bygge, kjøre, drifte og sikre dine tjenester. Sømløs kobling mellom lokalt datarom, AWS, Azure, Google, IBM, Atea og Oracle. I Tanzu fremstår vSphere i helt ny drakt med integrert Kubernetes.

Foredragsholder: Roger Samdal, VMware
Hybrid 2

Send trafikken trygt og på rett vei til skyen!
Med hybrid multicloud åpnes dørene for at applikasjoner leveres i fra ulike lokasjoner og skybaserte tjenester. Hvordan kan du ivareta den samme sikkerheten og synligheten på applikasjoner som leveres ifra lokasjoner utenfor din kontroll? Hva med responstid? Går trafikken den korteste veien? Kom og hør på hvordan Citrix SD-WAN kan hjelpe deg å sikre optimal og sikker levering av dine applikasjoner uansett hvor de leveres ifra.

Foredragsholder: Snorre Hansen, leder sales engineers i Norden og subject matter expert på SD-WAN, Citrix
Nettverk/sikkerhet

Terraform Unlocking the cloud Operating Model
To unlock the fastest path to value in the cloud, enterprises must consider how to industrialize the application delivery process across each layer of the cloud: embracing the cloud operating model, and tuning people, process, and tools to it. In this presentation, we look at the implications of the cloud operating model, and present solutions for IT teams to adopt this model across infrastructure, security, networking, and application delivery.

Foredragsholder: Robert Gustafsson, Sr Solution Architect i HashiCorp
Cloud

Fjordline - Nettverk som en tjeneste
Da Fjordline skulle oppgradere nettverket på alle skipene sine, valgte de å kjøpe dette som en tjeneste fra Atea. Hvorfor gjorde de dette, hva er fordelen, og ikke minst hvordan bytter man ut hele nettverksinfrastrukturen på et skip i løpet av noen få dager.

Foredragsholder: John Gripsgård, Atea
Hybrid
InfoSight - Effektiv bruk av kunstig intelligens
Hva om 9 av 10 hendelser rettes opp automatisk. Gjennomsnittlig tid til feilen er løst på under 45 min. Eliminerer de fleste første og andrelinje-support henvendelser og 73 % færre feil å forholde seg til?
Lær om disse mulighetene og hør hvordan vi har brukt InfoSight til å optimalisere operasjoner for våre kunder.

 

Foredragsholder: Tor-Inge Lillebø, HPE og Stig Arild Algerøy, Atea
Hybrid 2
Veeam - Hva om hackere allerede er kommet seg inn i din infrastruktur? Er dine data fortsatt sikret?
Vi går igjennom et scenario hvor organisasjonen er blitt angrepet og alle data er kryptert. Med Veeam teknologi og lagring av backup i skyen er dine data 100% sikret.
I Backup & Replication v10 kan virtuelle VM’er fra lokalt datasenter eller IAAS migreres til skyleverandør ved katastrofe eller planlagt nedetid.
Foredragsholder: Magnus Lislevatn, Veeam
11.10-11.30
11.30-12.00
Paneldebatt

Fra noen av markedets største og viktigste aktører samler vi nøkkelpersoner for å belyse og debattere teamaer som reisen til skyen, hybrid it, container teknologi, open shift og data på norsk jord. 

Paneldebattdeltakere:

- Microsoft - Christoffer Frenning, Direktør Microsoft Cloud
- IBM - Marius Tangen, Director IBM Cloud
- HPE - Stig Alstedt, Teknologidirektør HPE Norge
- VMware - Roger Samdal, Senior Strategic Partner VMware Nordics
- Cisco - Christian Juel-Jensen

12.00-13.00
Tilbake til Bergen 310320 - Den hybride plattformen - grunnmuren for digital transformasjon!
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer