Tilbake til Arrangementer

Nå går skykappløpet!

Det pågår nå et skykappløp mellom de verdensledende teknologileverandørene og daglig lanseres nye skytjenester. Microsoft Azure kommer i 2019 på norsk jord. For virksomheter i Norge gir dette fantastiske muligheter til å kunne levere bedre IT tjenester, utnytte verdien av egne data og øke graden av digitalisering i egen organisasjon.

Men hva er forskjellen mellom de ulike «skyene»? Hvilke tjenester egner seg best i hvilken sky? Hvordan ivareta fleksibilitet til å velge de beste løsningene fra de ulike leverandørene? Og hvordan ivareta sikkerheten?

Gjennom 13 engasjerende foredrag vil vi se på forskjellene mellom de ulike skyene og gi råd for hvordan din organisasjon på en god og sikker måte kan tilnærme seg en skybasert infrastruktur. Vi vil også belyse hvilke muligheter skyen gir i forhold til å få innsikt og verdi ut av egne data og hvordan din organisasjon kan bli mer effektiv og fremtidsrettet gjennom bruk av skybaserte samhandlingsløsninger.

I tillegg deler noen av våre kunder erfaringer som de har gjort seg på sin reise mot skyen. Dell EMC, VMware, Cisco og Microsoft kommer. Kommer du?

 

Sted for arrangementet er: Atea sine lokaler på Sola, Sentrumsvegen 10

Hendelsestid
05. sep. 2019, 08.00 - 13.30
By
Sola, Sentrumsvegen 10
Adresse
Sentrumsvegen 10 Vis på kart
Påmelding

Agenda

08.00-08.30   Registrering

08.30-08.40   Velkommen v/Espen Riska, direktør Atea

08.40-09.10   Keynote - Azure på norsk jord v/Kristian Heim, Microsoft

I løpet av 2019 etablerer Microsoft sin skytjeneste Azure på norsk jord. Kristian Heim vil gi oss et innblikk i hvilke muligheter dette kan gi offentlige og private bedrifter i Norge. 

09.10-09.20   Pause

09.20-09.50   Parallellsesjoner

09.50-10.10   Pause

10.10-10.40   Parallellsesjoner

10.40-11.00   Pause

11.00-11.30   Parallellsesjoner

11.30-11.50   Pause

11.50-12.20   Parallellsesjoner

12.20-12.30   Oppsummering v/Espen Riska, Atea

12.30-13.30   Lunsj

Se oversikt over parallellsesjoner under

kl. 09.20 - 09.50, velg en av følgende sesjoner:

Atea Digital Plattform

Atea Digital Plattform legger til rette for digital transformasjon hvor sanntidsdata, analyse, maskinlæring og kunstig intelligens settes i system for optimalisering av data og kundeinnsikt.

Foredragsholder: Helge Dyrøy, Atea

Sikkerhet i Office 365 skyen

Å modernisere måten å jobbe ved hjelp av verktøy som Office 365 er ikke gjort over natten. Det er mange fallgruver og mye å hente på å følge god praksis. Atea benytter en effektiv prosess kalt Atea 365. Sikkerhet er en viktig del av prosessen, så ikke verdier går tapt. Hør mer om prosessen og hvordan sikkerhetsmekanismene i Office 365 kan sikre dine data i skyen.

Foredragsholder: Brage Michael Ellingsen Roalkvam, Atea

kl. 10.10 - 10.40, velg en av følgende sesjoner:

Analyse i skyen

Vi lever i en tid hvor data blir ansett som den «nye oljen».
Denne oljen utvinnes gjennom fagkompetanse og moderne verktøy.
Jaget etter datadrevne løsninger gjør at flere og flere bedrifter tenker nytt, og endrer sine forretningsprosesser.

Skyen gir oss mange fordeler; summen av disse fordelene utgjør kritisk forskjell i henhold til leveringsevne. Vi synligjør dette ved å vise fram en rekke praktiske eksempler, og skisserer hvor tungvindt det ville vært å levere tilsvarende løsninger uten Azure.

I denne presentasjonen vil du høre hvordan skyløsninger gjør livet enklere for dem som utvikler morgendagens løsninger, og hvilke dører som åpnes gjennom effektiv bruk av skyverktøy.

Foredragsholder: Didrik Finnøy, Atea 

Team up! - Samhandling ved bruk av Teams i skyen - nå med summetone

Ansatte forventer i dag moderne løsninger for informasjon- og kunnskapsdeling, både formelt og uformelt. Gi ansatte muligheten til å arbeide hvor som helst, når som helst og på alle enheter med løsninger fra Atea og Microsoft. Atea leverer summetone i Teams slik at din organisasjon kan nå det fulle potensiale innen samhandling. Du får her høre hvordan din organisasjon kan utnytte Teams best mulig.

Foredragsholder: Lars Magne Graue, Atea

Kundecase - Autostore

Autostore har et høyt fokus på å kunne yte god service og support for sine sluttkunder. For å kunne bistå og yte en enda bedre service til sine globale kunder har de utforsket og testet hvordan Hololens og Agumented reality kan realisere dette.

Bjørn Hegle i Atea forteller hva vi har gjort for å løse problemet for kunden.

Foredragsholder: Bjørn Hegle, Atea

kl. 11.00 - 11.30, velg en av følgende sesjoner:

Dell EMC VxRail - Multicloud i praksis, fra lokalt datarom til valgfri sky.

Moderne leveranse av IT tjenester krever i dag en kombinasjon av et lokalt datasenter og eksterne skyløsninger for å levere riktig tjeneste til riktig tid og pris. Denne strategien blir populært kalt for «Multi Cloud». I søket etter en smidig tjenesteleveranse begynner selskapene å ta i bruk flerfoldige offentlige skytjenester, noe som kan skape vanskeligheter rundt operasjonell drift, administrasjon, migrering og sikkerhet. Men er det virkelig mulig å få en konsistent operasjonell driftsopplevelse på tvers av ditt lokale datasenter og de mange eksterne skyløsinger? Ja, mener vi i Dell Technologies. Hyperkonvergert infrastruktur er sannsynligvis den viktigste brikken i din digitale grunnmur, og her gjelder det å velge riktig fra starten av. Finn ut hvorfor mange Norske bedrifter har valgt VxRail fra Dell EMC og VMware i søket om en moderne tjenesteleveranse. Vel møtt!

Foredragsholder: Andreas Baadnes, Dell EMC

Go with the flow! - Automatiser arbeidsprosesser med Flow i Office 365

Det ligger mye spart tid i å se gjennom arbeidsprosesser og erstatte manuelle steg med digitale skjemaer og automatisert arbeidsflyt i Office 365. Atea har bistått med automatisering av arbeidsflyt i mer enn ti år og vil gjenomgå noen praktiske eksempler ved bruk av Flow. 

Foredragsholder: Lars Magne Graue, Atea

Mer enn bare public sky - Managed Services

Alle organisasoner har ulike behov i forhold til sky. Atea har lang erfaring med å kombinere ulike sikre skyløsninger fra de ledende teknologileverandørene for våre kunder, og dermed designe den beste løsningen for akkurat din organisasjon. Atea Managed Services tilbyr tjenester fra våre partnere som for eksempel Microsoft, Cisco, IBM og VMware, som et tillegg til eller i kombinasjon med våre egenproduserte tjenester. På denne måten kombinerer vi det beste fra flere teknologiske verdener. 

Foredragsholder: Audun Lødemel, Atea Managed Services

kl. 11.50 - 12.20

«Skykappløpet i Norge – alternative IT leveranser og utfordringer – hvordan mestre situasjonen».

 IT plattformer i eget datasenter skal kombineres med tjenesteutvalget fra public cloud skytjenester, samtidig effektivisere og automatisere IT leveransen for sluttbrukere og utviklere.  IT-ansvarlige skal også ta høyde for økende grad av applikasjoner basert på kontainere og micro-services. Foredraget gir en innføring i hvordan løse utfordringene end-to-end fysisk og virtuelt, når de fleste sluttbrukermiljø i Norge dreier mot bruk av hybride datasenter & cloud miljø.

Foredragsholder: Jens Olsen – Cisco Datacenter & Cloud

Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer