09-06-2021

Derfor bør du legge datarommet til bedriften din i skyen

Har du noen gang gått glipp av business på grunn av kapasitetsproblemer på serverne dine eller gamle IT-løsninger? Da kan en skyløsning der du kombinerer det beste fra to verdener være det du er på jakt etter.

Hender som trykker på PCC tastatur med illustrasjon av hengelås

Du har sikkert opplevd travle perioder i bedriften din. Men der datarommet leverer når det er vanlig trafikk, oppstår det utfordringer med kapasiteten når du får flere besøk enn forventet. Resultatet blir som i rushtrafikken – i beste fall går den sakte, i verste fall korker den seg helt.

Uansett utfall betyr det at du og bedriften din går glipp av business. Enten fordi kundene dine lar være å kjøpe noe fra dere, eller at de velger å gå til konkurrentene isteden.

Hvorfor får du kapasitetsproblemer?

Årsaken til at det oppstår periodevise utfordringer er som regel at datarommet står inhouse, og systemet ikke er skalert for perioder med mye pågang. Resultatet er nedetid og frustrasjoner for kundene dine, og tapte inntekter for deg og bedriften din.

De fleste som opplever kapasitetsproblemer velger som regel å stå for driften selv, og de har ofte gamle systemer – eller det kan være en kombinasjon av begge deler. En av ulempene med at du og bedriften prøver å løse utfordringene selv og ikke har oppdaterte systemer, er at sjansen blir større for å få datainnbrudd. Det kan føre til at sensitiv informasjon om både medarbeidere og kunder kommer på avveie, hvilket kan straffes med store bøter.

I tillegg er det gjerne et kostnadsspørsmål. Vi forstår at det kan være dyrt og krevende for deg og bedriften din å investere tid og ressurser i ny teknologi i dag, selv om du vet det sannsynligvis betyr økte inntekter og frigjort kapasitet i fremtiden. Et annet spørsmål er hvorfor du skal bruke penger på å skalere opp datarommet ditt, når du i lange perioder ikke behøver høyere kapasitet?

Alle disse utfordringene finnes det et enkelt, rimelig og kostnadseffektivt svar på – nemlig å flytte datarommet ditt ut i skyen.

Fordelene med det beste fra to verdener – Azure VMware Solution

Mange er fremdeles skeptisk til å flytte data som ligger innenfor bedriftens fire vegger og ut til skyløsninger – det er det ingen grunn til.

Azure VMware Solution er en Microsoft-tjeneste som er verifisert av VMware. Løsningen benytter seg av Microsoft Azure-infrastruktur, og gjør at du og bedriften din får deres egen private sky der dere kan fokusere på å utvikle og kjøre arbeidsoppgavene. Det betyr at dere får en rask, enkel og sømløs vei til skyen.

Hvis du og bedriften din allerede benytter dere av VMware, migrerer eller utvider vi i Atea ønsket infrastruktur til skyen. Det er også vi som integrerer begge verdener lokalt og hjelper deg ut i skyen, slik at du får en sømløs hybrid plattform som administreres av oss. Det betyr at du ikke behøver å tenke mer på drift av datarommet – det gjør Atea for deg.

I tillegg får dere mange flere fordeler med Azure VMware Solution:

Du og bedriften din blir sikker

Du har sikkert siste versjon av operativsystemet på telefonen din – når den er oppdatert er den sikrere, og slik er det med dataene til bedriften din også. Dersom du ikke har en dedikert person til å ta seg av sikkerhet og hyppige oppdateringer, desto større grunn har bedriften din til å flytte ut i skyen med Azure VMware Solution.

Du kan skalere opp og ned etter behov

Da har du alltid den kapasiteten du trenger tilgjengelig, uten alle begrensningene en intern løsning har. Et godt eksempel er når du har salg i en begrenset periode, eller du vet det blir stor pågang av andre årsaker – med Azure VMware Solution kan du skalere opp når du ønsker, og når salget er over kan du skalere ned igjen.

Du får frigjort ressurser

Om det gjelder tid eller kapasitet – Atea sørger for å gjøre alt fra integrering, via administrasjon til modernisering av Azure VMware Solution. Det gjør at du og bedriften din kan konsentrere dere om kjernevirksomheten og gjøre det dere er best på, slik at dere blir mer lønnsomme.

Du og bedriften din blir mer kostnadseffektiv

Med en skyløsning fra Azure VMware Solution trenger du ikke å tenke mer på å betale i dyre dommer for IT-infrastruktur og vedlikehold. Du slipper også å administrere ditt eget datarom, og du får det til en brøkdel av prisen du betaler i dag.

Du og bedriften din blir mer bærekraftige

Miljø og bærekraft er i vinden som aldri før, og dette er med på å øke konkurransekraften din – mange kunder kjøper kun fra bedrifter som aktivt reduserer karbonavtrykket. Å samle bedriftens IT-ressurser i Azure VMware Solution er miljøvennlig, da en skyløsning bruker mindre energi enn det datarommet ditt gjør.