21-07-2023

Atea Graduate: Morten Hopland

Morten Hopland er konsulent i Hybrid Cloud, og jobber med Azure DevOps for en stor kunde. - Det å komme rett fra skolebenken gjør at man er vant til å lære mye, og ved å være litt frempå kan det åpne seg mange muligheter, sier Morten.

Morten Hopland

1. Hvilken utdanning har du?

Jeg har en bachelor i administrasjon og ledelse fra OsloMet og en master i informasjonssystemer fra Høyskolen Kristiania. Skiftet fokus underveis i studiet da jeg fikk øynene opp for IT og skjæringspunktet til forretning.

2. Fortell litt om hvilke oppgaver du har? 

Akkurat nå er jeg på et prosjekt der vi jobber med Azure DevOps for en stor kunde. Kunden trengte et smidig prosjektstyringsverktøy og vi bidrar med å optimalisere verktøyet for best mulig bruk. Samtidig innebærer prosjektet en del veiledning knyttet til smidig prosjektstyring. Her jobber vi kryssfunksjonelt med prosjektlederne i teamet som har veldig god erfaring og kompetanse på akkurat dette området.  

Det er fort gjort at man blir innleid i et oppdrag for en type oppgaver, men at man ender opp med å gjøre mye mer forskjellig enn hva man hadde sett for seg. Akkurat dette gjør at oppgavene vi har varierer litt. Min erfaring så langt er at man må være åpen for å gjøre litt forskjellig og ta utfordringer på strak arm, da kommer man lengst!

3. Hva er det kuleste prosjektet du har jobbet med i Atea? 

Jeg har stort sett jobbet med prosjektet som nevnt ovenfor, så blir vel naturlig å fremheve det prosjektet. Det som har gjort dette oppdraget spennende er hvordan kunden omfavner verktøyet vi implementerer som igjen fører til at større deler av organisasjonen ønsker å bruke det. Det å få oppleve hvor viktig opplæring knyttet til ny programvare er, har vært en svært verdifull innsikt å ta med seg videre. Prosjektet tar for seg teknologi og mennesker, ikke kun det ene eller det andre, noe som gjør prosjektet interessant. 

4. Hva har du lært som Graduate i Atea? 

Det er bratt læringskurve med mye kursing i starten. Det å komme rett fra skolebenken gjør at man er vant til å lære mye, og ved å være litt frempå kan det åpne seg mange muligheter. Kundekontakt er svært nyttig erfaring sammen med mer teknisk utvikling. Jeg har også lært at Atea er stort, med stort faglig nettverk. Mange man kan spørre hvis man har spørsmål. 

5. Har du noen tips eller råd til studenter som vurderer IT-bransjen? 

IT-bransjen er nok større enn man tror, og det trengs mange ulike hoder for å lage de gode løsningene. Det jobbes mye tverrfaglig, og akkurat dette er et bevis på at man trenger ulike bakgrunner. Hvis man har noen spørsmål knyttet til det å jobbe i IT-bransjen så ville jeg ikke nølt med å ta kontakt med noen som jobber i for eksempel Atea. Min opplevelse er at folk ofte er veldig mye mer mottakelige for spørsmål enn man kanskje tenker. Så mitt beste råd vil være å ta kontakt med folk, enten det er på LinkedIn, på skolepresentasjoner eller andre forum. 

Om Morten Hopland

💡 Alder: 29 

🏡 Bosted: Oslo 

🎓 Utdanning: Master i informasjonssystemer fra Høyskolen Kristiania 

👨‍💻 Stillingstittel: Konsulent i Hybrid Cloud 

🍽️ Favorittmat: Lasagne! 

✌️ Funfact: Har kommet på nest sisteplass i NM for roing (8er båt)