Til forsiden
29-02-2024

Frigjør tid til læring

Skiptvet kommune har valgt Ateas abonnementsløsning for nettbrett. Det frigjør tid brukt på administrasjon, og gir elevene et oppdatert og sikkert verktøy for læring.

Frigjør tid til læring

Løsningen innebærer at Atea tar seg av driften av nettbrettene på alle skolene i kommunen, inkludert installasjon, oppdateringer, sikkerhet og support. Dette frigjør tid og ressurser for skolene i Skiptvet kommune, som dermed kan bruke tiden på pedagogiske oppgaver i stedet for å følge opp nettbrettene. 
 
– Vi er veldig fornøyde med Ateas abonnementsløsning for nettbrett. Løsningen er enkel og effektiv, og den frigjør mye tid for oss på skolene. Vi slipper å bekymre oss for drift og vedlikehold av nettbrettene, og vi vet at de alltid er oppdaterte og sikre, sier Thomas Thorstensen, fagleder for IKT i Skiptvet kommune.  
 
Atea kaller tjenesten for «Skolefleks», og er en alt-i-ett løsning for kommuner som skal kjøpe nye digitale enheter. Teknologiselskapet har lang erfaring med å levere til skoler over hele landet, og kjenner godt til hvilke utfordringer kommuner og skoler står i når de skal kjøpe nye enheter. 

Frigjør tid

På skolene i Skiptvet var det flere inspektører som daglig måtte brukte tid på å følge opp nettbrettene, i stedet for å bruke tiden på elever og oppfølging av lærerkolleger.  
 
– For oss handler det om at dette bare skal fungere. Denne løsningen gjør at våre skolefolk slipper å tilbakestille nettbrettene på slutten av året, eller må legge inn de nyeste oppdateringene, forteller Thorstensen i kommunen.  

Sikker digital læring

Atea sørger for at alle nettbrettene i Skiptvet kommune er oppdatert med den nyeste programvaren og sikkerhetsoppdateringene. Dette beskytter elevenes og lærernes sensitive data mot ondsinnede programmer og hackerangrep.  – Atea er proaktive og løsningsorienterte. De er alltid tilgjengelige for å hjelpe oss, og de kommer med gode råd og tips underveis for å utnytte teknologien og sikre nettbrettene, sier han.  

Bærekraft

Gjennom gjenbruk- og resirkuleringstjenesten, Goitloop, tilbyr Atea retur og innsamling av brukte og utdaterte IT-enheter som virksomheter ikke lenger har bruk for.  
 
I 2022 håndterte Atea 604 110 brukte IT-enheter ved sitt logistikksenter i Växsjö i Sverige. Her blir alt brukt IT-utstyr som Atea samler inn i Norden renset for data, og deretter enten klargjort for å bli satt ut på markedet igjen eller tatt fra hverandre for å resirkulere materialene. 
 
– IT-utstyr må tas godt vare på, også når levetiden for enhetene er over. For en liten kommune som Skiptvet gir det mindre oppfølging og tid brukt på administrasjon at Atea tar ansvaret for dette, sier Thorstensen.