Til forsiden
12-06-2023

Koding blir enkelt: Utnytt potensialet til Swift Playgrounds

Med Kunnskapsløftet 2020 (LK20) ble koding innført som et nytt fagområde i skolen. Dette har resultert i at lærere og elever har behov for å tilegne seg nye ferdigheter og kompetanser for å kunne utnytte dette effektivt.

Andrew Rhodes
Andrew Rhodes
Leder for nasjonal skolesatsing

I denne sammenhengen introduserer Apple Swift Playgrounds-appen for iPad og Mac, som nå også er tilgjengelig på norsk og understøtter 16 ulike språk.

Swift er et programmeringsspråk med åpen kildekode, og Swifts programmeringsferdigheter er etterspurt i arbeidsmarkedet, og mange selskaper søker stadig SWIFT-utviklere som kan programmere og bygge programmer av høy kvalitet.

Swift Playgrounds veileder elevene  og lærerne og tar dem fra deres første kodelinje til utviklingen av deres første app. Denne appen er spesielt utviklet for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper, så den er perfekt for nybegynnere. Med engasjerende veiledninger og en forhåndsvisning som viser endringer i sanntid, lærer elevene Swift – det samme programmeringsspråket som brukes til å utvikle apper i verdensklasse for App Store. Og med nyeste versjon av Swift Playgrounds får elevene verktøyene de trenger for å bygge sine egne apper, rett på iPad og Mac.

På Apple Education Community finner du lærerressurser som støtter undervisning og læring med Swift Playgrounds.

Atea Læringsportal med e-læringskurs for lærere

For å støtte lærerne ytterligere har vi også laget et e-læringskurs i Ateas læringsportal som har som mål å hjelpe lærere med å integrere koding og Swift Playgrounds i undervisningen, og som er i tråd med den nye læreplanen for grunnskole.

Atea Læringsportal er lettfattelige og nyttige nettkurs for lærere, ledere og skoleeiere om hvordan teknologi kan gjøre elevenes læring bedre. Læringsportalen inneholder lærerkurs for iPad. Eksempler på lærerkurs er: kreativ elevproduksjon i Keynote og Pages, vurdering med Showbie og koding med Sphero og Swift Playgrounds. For ledere og skoleeiere finner du blant annet lederstøtte og kurs om personvern. Kursene er laget for å brukes felles i profesjonsfellesskapet, til individuell læring og for nyansatte.

Læringsportalen har Motimate som plattformen. Prismodellen er basert på antall lærere dere ønsker lisens til. Vi anbefaler en lisens pr lærer. Innholdet i Læringsportalen er allerede rikholdig og vil fortsette å vokse framover ettersom nye kurs produseres i årene framover. Fagfornyelsen overordnede verdier om elevsentrert læring preger alle våre e-læringskurs.