27-08-2020

Bli kjent med Douha i Atea: - Regnskap er langt mer enn hva mange tror

Douha Jabbar jobber i regnskapsavdelingen til Atea. Hun er glad i tall og nysgjerrig på hvordan ny teknologi kan gjør regnskapsyrket enda mer effektivt.

Peter Tryggestad
Peter Tryggestad
Kommunikasjonssjef (permisjon)
Smilende Douha Jabbar i Atea.foto

Utdanning og yrkesbakgrunn:

Jeg har en bachelor i økonomi og administrasjon med to års regnskapserfaring fra mote- og bilbransjen. Grunnen til at jeg valgte akkurat økonomi, er at jeg er glad i tall, og at kompetansen er attraktiv og relevant for mange bransjer. Det ga meg muligheten til å spesialisere meg innenfor et felt jeg ønsket.

Hvordan er jobben din?

Som ansatt i regnskapsavdelingen har jeg en fast portefølje med leverandører som følges opp tett. Min arbeidshverdag er veldig variert, der jeg ofte må kaste meg over nye problemstillinger som dukker opp underveis. Vi møter store faglige utfordringer i det daglige, og det gjør at jeg hele tiden lærer noe nytt.

Det jeg liker aller best med jobben, er at du får en stor oversikt over alle de økonomiske aktivitetene i bedriften.

Hva kreves av ferdigheter eller egenskaper for å få og trives i denne jobben?

Det er viktig å være interessert i tall, analytisk, nøyaktig og at du liker å bruke ulik programvare. Du bør også være nysgjerrig på hvordan teknologi kan gjøre regnskapsproduksjon mer effektivt. Som person bør du være utadvendt og glad i å kommunisere med ulike mennesketyper, da denne jobben krever kontakt med både leverandører og medarbeidere.

Hvordan holder du deg oppdatert innen bransjen?

Det å ha ambisjoner er kjempeviktig for karriereutviklingen. Her i Atea er jeg ganske ny, så for meg er det viktig å være nysgjerrig og initiativrik når du har mulighet for å ta over nye arbeidsoppgaver. Det gir meg brede erfaring, og derfor strekker meg gjerne det lille ekstra for å få med meg mest mulig. I tillegg lærer jeg masse fra de mer erfarne kollegene mine, som er det aller viktigst når man er fersk.

Hva slags andre muligheter finnes det innenfor yrket?

Det finnes mange spennende muligheter innen dette yrke. Med å jobbe med regnskap vil du få bruk for et bredt register av kunnskaper innenfor det økonomiske fagområdet . Alt fra arbeidsflyt, organisering og programvare til rapportering.

Dersom du var fersk student i dag, hvilke fag/studier ville du valgt?

Stadig mer av regnskapsføringen foregår nå mer automatisert og sky-basert. I dagens samfunn er forståelse for IT og den raske utviklingen stadig viktigere. Dette er også noe en regnskapsmedarbeider må ha god kontroll på for å kunne utøve yrket sitt. Så hvis jeg var fersk student i dag ville jeg ha tatt noen fag innenfor IT, for å se hvordan et regnskapssystem blir bygd og hva som ligger bak det.

Personlig er jeg også ganske opptatt av bærekraft og tar bærekraft og samfunnsansvar på alvor, så det hadde vært veldig spennende å ta noen fag innenfor bærekraftsøkonomi eller bærekraftsregnskap for å få faglig påfyll samtidig.

Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer? Eller noe annet som opptar deg?

I mitt yrke ser vi at ny teknologi, sky-tjenester og digitale løsninger er i ferd med å automatisere store deler av regnskapsproduksjonen. Arbeidsprosessene som ligger til grunn for å utarbeide regnskaper vil derfor bli langt mer effektive i fremtiden.

Jeg tror også teknologi vil føre til at regnskapsavdelingene vil tilby et stort spekter av rådgivningstjenester i tiden fremover. Eksempler på slike tjenester er bistand ved fusjoner, verdivurderinger og økonomisk analyser. Dette representer et stort potensiale, og vil by på mange interessante arbeidsoppgaver for de ansatte. Regnskap er altså langt mer enn hva mange tror, og i kombinasjon med IT er det fantastisk spennende.