Til forsiden
10-12-2021

Bli kjent med Alexander i Atea  

Alexander Dawson jobber med å utvikle løsninger, og har en stor interesse for programmering. Han mener suksess faktorene for å lykkes i jobben er kunnskap, evne til å samarbeide og en god dose med interesse for feltet.

Utdanning og yrkesbakgrunn?

Jeg har studert Informasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Siden jeg var 20 år har jeg i mer eller mindre grad jobbet med teknologi, og kan da konkludere med at dette er noe jeg trives godt med. Jeg har jobbet i Atea en periode før, så det å være tilbake nå føles litt som å komme hjem. 

Hvordan er jobben din? 

Sammen med Rune Heggelund utvikler jeg løsninger inn mot Atea Anywhere, og jobber med integrasjoner, videreutvikling og tilpasninger til eksisterende og nye kunder. Jeg sitter hjemme og programmerer i tospann med min kollega. Et par ganger i måneden reiser jeg inn til kontoret i Bodø for å møte hyggelige kollegaer og jobbe derifra.  

Hvilke ferdigheter kreves for å lykkes i denne jobben? 

Foruten om interesse for teknologi og spesielt min glede for programmering, så tror jeg det er viktig å kunne jobbe fokusert og strukturert mot et felles mål. Det er viktig at man er åpen for andre løsninger på en problemstilling som man selv kanskje ikke har tenkt på. At man etterstreber for å få «teamet» til å fungere og at man er fleksibel. Alle kan nok programmere, men jeg synes det er veldig viktig at man også forstår hva det er man programmerer. Så kunnskap om problemstillingen man skal løse er nok det aller viktigste. 

Hvordan holder du deg oppdatert innen bransjen? 

Når man har en interesse for det, så er det ikke så vanskelig å holde seg oppdatert på bransjen og feltet. Jeg hører endel på podcasts, leser bloggposter og dokumentasjon som konsumeres for å få med meg det siste. Jeg fikk være med på Community 2021 og der er det alltid mye fint og interessant som foregår. Ellers ser jeg frem til flere konferanser som kommer i 2022. 

Hva slags andre muligheter finnes det innenfor yrket?  

Innenfor fagområdet teknologi er det svært mange muligheter dersom man er åpen for hva man ønsker å jobbe med. Hos Atea kan man gjøre alt man måtte ønske, og mulighetene er mange innenfor felt som web, video, collaboration, development, maskinlæring velferdsteknologi etc.

Dersom du var fersk student i dag, hvilke studier ville du valgt? 

Dersom jeg skulle startet på nytt i dag, og kunne velge hva som helst, hadde jeg nok valgt utviklingsfag. Samfunnet er i stadig endring, og derfor vil det alltid være behov for utvikling. 

Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer? 

Om noen år vil nok befolkningen være vant til innovasjon innenfor teknologi, og jeg tror at terskelen for å prøve nye teknologier vil være lavere enn den er i dag. Vi vil se at automasjon vil ta en større del av flere industrier, og AI og datanalyse vil få større plass i fremtiden. Vi vil også bli mer opptatt av at teknologien rundt oss er smart.