30-06-2022

Atea Graduate: Bli kjent med Jon

– Ting forandrer seg veldig fort, og det du lærte deg for et halvt år siden kan allerede være utdatert, sier Jon Grøsland, juniorkonsulent i End User Computing-teamet i Oslo. Som Graduate i Atea har hans hovedfokus vært å lære og innhente ny kunnskap.

Hvilken utdanning har du? 

Jeg har to bachelorgrader. En fra OsloMet i Anvendt datateknologi og en fra Universitetet i Oslo i Musikkvitenskap.   

Fortell litt om hvilke oppgaver du har? 

De fleste av det prosjektene jeg er med på handler om å sette opp en god administrasjonsløsning for enhetene i bedriften. Dette kan for eksempel være pcer, telefoner og macer. I noen av tilfellene trenger bedriftene råd om hvordan løsningen bør se ut, men som oftest er det vi som også setter opp systemet. I dette inngår det da en del planlegging og testing før det blir satt ut i produksjon og tatt i bruk. Det siste året har hovedoppgaven min vært å lære. Det er mye nytt som jeg aldri har vært borti før, og det tar tid. 

Hva er det kuleste prosjektet du har jobbet med i Atea? 

Jeg har fått være med å sette opp klientadministrasjons-systemer for flere store bedrifter, noe som har vært veldig spennende! Men kanskje det kuleste det siste året har vært at jeg har fått være med på masse forskjellige prosjekter. Det har vært gøy å se likhetene og ulikhetene hos de forskjellige kundene!  

Hva har du lært som Graduate i Atea? 

Det viktigste jeg har lært er at behovene til de som faktisk skal bruke systemene vi setter opp må komme i første rekke. Det er utrolig hvor kreative sluttbrukeren blir når nye IT-systemer blir innført, hvis de ikke ser nytten av det. Da finner de alle mulige omveier for å gjøre ting slik de gjorde det før. Derfor er det viktig både å høre hva de trenger, og også ha grundig innføring i både hva som blir implementert, hvorfor det blir det, og hvordan det påvirker arbeidshverdagen til de som er berørt.  

Har du noen tips eller råd til studenter som vurderer IT-bransjen? 

Det er viktig å holde seg oppdatert på det som skjer! Ting forandrer seg veldig fort, og det du lærte deg for et halvt år siden kan allerede være utdatert. 

Det betyr derfor at det er en stor fordel å ha en genuin interesse for teknologi, hvis ikke kan det fort bli tungt. Heldigvis trenger IT-bransjen masse forskjellige folk, med forskjellige interesser og kompetanse. Det viktige er å finne den tingen som gjør at du gleder deg til å gå på jobb hver dag. Jeg tror også det er viktig å ha litt is i magen. Det er ikke sikkert du treffer midt i blinken på første forsøk, men det dukker alltid muligheter for de som stikker hodet litt frem.