16-01-2024

Nå er Copilot tilgjengelig for alle. Dette bør du gjøre før du kjøper.

Kravet om minimum 300 lisenser er borte. Nå kan alle virksomheter få tilgang til Microsofts kraftige KI-assistent.

– Dette er en veldig spennende nyhet. Døren er nå åpnet for at enda flere av kundene våre kan ta i bruk Copilot for Microsoft 365, sier Christoffer Besler Hansen, sjefskonsulent i Atea. 

– For mange har det vært voldsomt å kjøpe 300 lisenser samtidig, selv for store virksomheter. Nå er det mulig å gå kontrollert i gang. Kanskje sette sammen en liten testgruppe mens man får kontroll på data, før man eventuelt ruller det ut til alle ansatte. 

På slutten av fjoråret lanserte Microsoft sin nye assistent som tar KI-teknologien til et nytt nivå. Copilot er integrert direkte i Microsoft 365-programmene og bruker virksomhetens egne data, i kombinasjon med data fra store språkmodeller. 

Det vil si at du får en KI-assistent som kjenner deg og bedriften din. Den har tilgang til kalenderen, e-postene og dokumentene dine og kan derfor bistå deg mer presist og skreddersydd etter behovene dine.

Les guiden vår: Slik blir du klar for Copilot

Vær forberedt før du kjøper 

Frem til nå har Copilot kun vært tilgjengelig for relativt store bedrifter. For å få tilgang har man måtte kjøpe minimum 300 lisenser. Nå er dette minimumskravet borte, noe som betyr at du kan kjøpe så lite som én lisens, om du skulle ønske det.  

– Mange bedrifter vil kaste seg over dette nå – med én gang. Men vi i Atea anbefaler sterkt å rulle dette ut på en kontrollert måte, sier Hansen.  

Tar bedriften i bruk Copilot, blir god dataforvaltning viktigere enn noen gang. 

Microsofts KI-assisten får automatisk all informasjonen brukeren din har tilgang til. Det kan by på utfordringer hvis datastyringen ikke er slik den burde.  

Les også: God dataforvaltning blir enda viktigere med Copilot 

Vurder testgruppe 

– Copilot vil ikke gi noen tilgang til mer enn de har i dag, men den leser alt den finner. Når vi i Atea hjelper kunder med tilgangsstyring, oppdager vi nesten alltid brukere som har tilgang til mer enn de burde. Denne utfordringen blir ekstra synlig når man tar i bruk Copilot, sier Hansen. 

Jo mindre kontroll du har på dataene til bedriften, jo mer kontrollert bør du gå i gang med Copilot for Microsoft 365. 

– Er du usikker på om du har kontroll på dataen, men likevel vil ta i bruk Copilot? Da anbefaler vi å starte med en testgruppe, på mellom 5 og 15 ansatte. Disse får i oppgave å lære seg å bruke Copilot, samtidig som de kan varsle fra om de finner ting de ikke burde, sier Hansen. 

Vil du ta i bruk Copilot? Ta kontakt med oss i Atea, så hjelper vi deg å komme i gang – trygt og effektivt. 

Christoffer Besler Hansen
Send e-post til