04-03-2020

Agder inngår stor og viktig IT-avtale med Atea

Avtalen mellom Atea og Offentlig felleskjøp Agder (OFA) sikrer blant annet elever og ansatte i Agder nytt PC-utstyr. I første omgang gjelder avtalen for to år med mulighet for forlengelse. Rammen for avtalen er på maksimalt 560 millioner, hvis den blir forlenget med to ekstra år.

Peter Tryggestad
Peter Tryggestad
Kommunikasjonssjef (permisjon)
mennesker i dress om jobber på pc i møterom.foto

Viktig avtale

– Det har alt å si at elevene og personalet i kommunene og fylket får gjort jobben sin. At de slipper å bruke mye tid på support, og at de får en effektiv hverdag, sier Daniel Sjølander, innkjøpsleder i IKT-Agder. Han representerer en av flere i regionen som får benyttet seg av avtalen med Atea.

For fylkeskommunen, som administrer avtalen for de 24 kommunene, er det gode samarbeidet dem imellom viktig når de skulle lande avtalen med Atea.

Det var i alt tre selskaper som konkurrerte om å få den nye avtalen med OFA. Atea stakk av med seieren fordi de totalt skåret høyest på tildelingskriteriene. Framover skal IT-selskapet levere PC-utstyr, skjermer, projektorer og Apple-produkter.

– En veldig god dag på jobb

Birger Verket, i Atea region Sør, var sentral i arbeidet med å få landet avtalen. Den er en av de største i sitt slag for Atea i denne regionen.

Hva følte du når du fikk beskjed om at avtalen gikk til Atea?
– Det er bestandig sommerfugler i magen når vi åpner for å se om vi har tapt eller vunnet. Dette var en veldig god dag på jobb, innrømmer Verket.

Det var spesielt to kriterier som sørget for at Atea vant.

– Dette var et offentlig anbud med tildelingskriteriene pris, leveranse og kvalitet. Atea skåret best på pris og leveranse, som var to av hovedkriteriene, og kom kun 0,1 poeng bak beste på kvalitet. Vi får også tilbakemelding fra OFA på at de setter ekstra pris på at vi stiller en robust organisasjon til rådighet, og at vi forstår behovene til oppdragsgiver, forteller Verket.

Og legger til:
– Det er også spesielt stas å få være med å levere de riktige verktøyene som trengs i skoler og barnehager, det er jo fremtiden, sier han.