08-11-2021

Bli kjent med Nadiia i Atea

Nadiia Krychylska trives godt med mange baller i luften, og elsker å jobbe med dataanalyse og nye teknologier. Som Partner Manager er den viktigste delen av jobben hennes å bygge bro mellom Atea og Microsoft.

Utdanning og yrkesbakgrunn? 

Jeg har en bachelorgrad i Finans fra Ukraina og mastergrad i Business og Finans fra Handelshøyskolen BI. Jeg tok også et par nyttige lederkurs ved Bocconi University i Italia. Før jeg kom til Atea, jobbet jeg med Management consulting og optimaliserings- og forretningsutviklingsprosjekter med noen av de største selskapene i Norge innen forsikring, varehandel, maritim og næringsmiddelindustrien. Jeg elsker å jobbe med datanalyse og nye teknologier. 

Hvordan vil du beskrive jobben din? 

De siste tre årene har jeg jobbet som Partner Manager for Microsoft i Atea. Dette innebærer at jeg jobber med strategiske planer og Microsoft-programmer, tjenesteutvikling, markedsføringskampanjer og viktige kundesaker. Den viktigste delen av jobben min er å være en bro mellom Atea og Microsoft som innebærer at jeg hjelper organisasjonene med kommunikasjon og nettverk. Et annet fokusområde for meg er å utvikle kompetansen på Microsoft i Atea for å sikre at vi alltid har relevante ressurser for å støtte kundene våre. Det kommer alltid noe nytt fra Microsoft, og det gjør hverdagen min utrolig spennende!

Hvilke ferdigheter kreves for å lykkes i denne jobben?  

Microsoft er en av våre største partnere og er som et hav av muligheter på alle teknologiske områder. Derfor er prioritering veldig viktig. Vi må kontinuerlig overvåke og evaluere alle muligheter og velge de som kan ha størst innvirkning på våre kunder og oss. Her er en god dataanalyse et viktig verktøy for å ta de riktige avgjørelsene 

Samtidig endres behovene og markedet så fort! Du må være klar til å omprioritere veldig raskt, og omstille deg til agile tankegang, som er et «must» i IT-bransjen generelt, og spesielt i jobben vår. Det å utvikle et partnerskap innebærer også mye samarbeid og etablering av tillit mellom forskjellige mennesker og funksjoner. Derfor er gode sosiale ferdigheter og matriseledelsen viktige for et vellykket resultat. Til slutt innebærer det å være ansvarlig for Microsoft, å jobbe med alt det strategiske, og samtidig være klar til å hjelpe med enkle operasjonelle spørsmål. Det er derfor viktig å trives med å ha mange baller i luften. 

Hvordan holder du deg oppdatert innen bransjen?  

Jeg tror det beste man kan gjøre er å kontinuerlig sørge for å utvikle en solid teknologisk bakgrunn og god praktisk kunnskap. Jeg liker å delta på forskjellige kurs, faglig seminarer og konferanser. Jeg prøver å utdype teknologikunnskapen min da vi ser at alle kunder og selv industrien blir mer og mer avanserte og tech-intense. 

Hva slags andre muligheter finnes det innenfor yrket?  

Dette er det jeg liker aller best med IT-industrien, at det finnes uendelige muligheter for alle. Teknologier er laget for å gjøre livene våre bedre! For å lage relevante løsninger må vi virkelig forstå folks behov, derfor trenger vi spesialister med alle bakgrunner! Jeg kommer jo fra finansindustrien, men etter et par tekniske kurs ble jeg mer komfortabel i den rollen jeg har nå. I Atea har vi en flott blanding: utdannede IT-eksperter, økonomer, lærere, helsearbeidere og mange - mange andre. 

Dersom du var fersk student i dag, hvilke studier ville du valgt?  

Det er klart at IT-industrien er veldig sulten og har en veldig klar forespørsel om flere spesialister. Men la oss tenke litt på hva IT-industrien egentlig er i dag. Det har forvandlet seg fra å være en egen, frittstående, meget teknologisk bransje til en bransje som er til stede overalt. Alle jobber med teknologier på en eller annen måte. Jeg tror det er avgjørende for samfunnets fremtid å ha mangfoldige teams med forskjellige utdanninger og tankesett. Mennesker med alle mulige bakgrunner vil være veldig hjelpsomme i teknologiutvikling, så alle bør bare velge det de liker best! Personlig, når jeg ser viktigheten, størrelsen og hastigheten på datautvikling, tror jeg at jeg kunne ha valgt noe nært knyttet til data analytics og big data.

Hvilke trender tror du kommer til å prege bransjen i tiden som kommer?  

IT-bransjen tar definitivt mer plass i alle aspekter av menneskers liv. Fra et forretningsperspektiv har den gamle beslutningsgruppen som vanligvis var representert av administrerende direktør, finansdirektør og COO, nå blitt utvidet med IT-direktør. Samtidig er hver og en av oss brukere av teknologi, og derfor har våre meninger og behov en stor makt. I denne nye tidsalderen, når bransjen får så mye makt, kan den virkelig brukes til å løse synlige og skjulte samfunnsutfordringer. De viktige fremtidige trendene er derfor nye digitale løsninger (ML, AI, IoT, XR) med bærekraft, inkludering og kontinuerlig læring i sentrum.