08-04-2022

Bli kjent med Lene

I stillingen som løsningssalgsdirektør i Atea Region Nord inngår Lene Fillingsnes i den regionale ledergruppen. Hun har grepet mulighetene som har bydd seg og utfordret seg selv, og med det opparbeidet erfaring og kompetanse fra ulike roller og stillinger. Hun har også jobbet fra to av Ateas mange lokasjoner, Stavanger og Trondheim.

Lene Fillingsnes

Utdanning og yrkesbakgrunn? 

Etter videregående tok jeg sekretærutdannelse, og fikk deretter jobb som salgssekretær i et grossist selskap. Der fikk jeg verdifull arbeidserfaring både på et faglig og personlig plan. Her oppsto også interessen for å jobbe med salg og kundebehandling, noe som påvirket min videre karrierevei som har vært innen salg og ledelse. Fagkompetanse, sertifiseringer og lederutdanning har jeg gjennomført og tilegnet meg gjennom årenes løp i Atea 

Hvordan er jobben din?

Jeg stortrives i min arbeidshverdag hos Atea i Trondheim. Den er fylt med varierte arbeidsoppgaver og samarbeid med dyktige kolleger. Jeg leder en salgsledergruppe som igjen leder sine respektive salgsteam med ulike kompetanseområder i løsningssalg. Hovedsakelig jobber jeg med ledelse og tilrettelegging for god lønnsomhet i vårt salgsarbeid. I min avdeling jobber vi mye med utvikling av fagkompetanse for å kunne levere markedstilpassede løsninger til enhver tid. Det innebærer å være tett på markedstrender, og forstå våre kunders behov i den digitale transformasjonen. Min personlige IT-fagkompetanse er knyttet til programvareforvaltning og softwareløsninger. Jeg har mange års erfaring som rådgiver innen anskaffelse av lisensavtaler knyttet til applikasjons- og samhandlingsløsninger samt servertjenester i moderne datasenter. 

Hva kreves av ferdigheter for å trives i denne jobben?

Ha interesse for teknologi og være nysgjerrig på hvordan det påvirker ulike bransjer. Atea har en bred tjeneste og produktportefølje, det er derfor fordelaktig å opparbeide seg spisskompetanse på et utvalgt område eller løsning. Være god til å samarbeide og ydmyk for at man ikke kan alt selv. Like å lære nye ting. Evne å bygge team. Bry seg om folk. Skape god trivsel for andre, men også for seg selv. Like å lykkes og vinne som et lag! Vær delaktig i å skape The Place to Be!

Hvordan holder du deg oppdatert innen bransjen?

Jeg holder meg oppdatert ved å delta på kurs og seminarer både i Atea-regi og hos våre samarbeidspartnere. Jeg leser faglitteratur, blogger og hører på podcast. Jeg lærer også mye i dialog med kunder, leverandører og kollegaer.

Dersom du var fersk student i dag, hvilke studier ville du valgt?

Om jeg skulle valgt studieretning i dag så ville jeg sannsynlig vurdert fag innenfor salg/markedsføring og ledelse. Jeg tror samtidig at de som velger studier innen digital infrastruktur og cybersikkerhet vil sikre seg gode jobbmuligheter i fremtiden. 

Hvilke trender tror du vil å prege bransjen i tiden som kommer?

Økt bruk av skyløsninger skaper oppmerksomhet rundt hvor og hvordan bedriftens data blir lagret. Bedre utnyttelse av bedriftsdata muliggjør automatisert informasjonsflyt og mer kvalifisert beslutningsgrunnlag.

Så er det klart at den ansatte blir bare viktigere da kompetanse er en knapp ressurs. Videre vil det stilles stadig større krav til moderne IT-løsninger i forbindelse med rekruttering av unge mennesker som er vant til brukervennlige og lett tilgjengelige løsninger. Det er også sånn at IT-sikkerhetsløsninger må stadig utvikles i takt med økt datakriminalitet.