Til forsiden
29-11-2021

Frøyland ungdomsskule mottar utmerkelse fra Apple

Frøyland ungdomsskule har samarbeidet med Atea om å forberede barn på den heldigitale fremtiden ved hjelp av moderne arbeidsverktøy og nye undervisningsmetoder.

Avbildet: (t.v.) Pamela Sudmann, skolesjef i Time kommune, Karl Inge Aksnes, rektor ved Frøyland ungdomsskole, Susanne Åsebø-Trodal, avdelingsleder og digital ressursperson ved Frøyland ungdomsskole, Siri Endresen, tidligere rektor og nå Barne og familiesjef i Time kommune og Andrew Rhodes, strategisk rådgiver i Atea. 

Blant verdens mest nyskapende skoler

Nylig ble de tildelt utmerkelsen ”Apple Distinguished School” som en av verdens mest nyskapende skoler. Frøyland ungdomsskule har samarbeidet med Atea om å forberede barn på den heldigitale fremtiden ved hjelp av moderne arbeidsverktøy og nye undervisningsmetoder. Det har ført til at skolen på Bryne utenfor Stavanger har mottatt utmerkelsen “Apple Distinguished School”. Utmerkelsen gis til verdens mest nyskapende skoler, og kun 535 andre skoler i verden har klart det samme. 

– Vi synes det er stas at arbeidet med utvikling og Apple-teknologi blir lagt merke til. Vi var godt rigget da Norge stengte ned i pandemien og hele skolen måtte ha hjemmeundervisning. Vi var også skikkelig klar for å ta i bruk de nye læreplanene, forteller Susanne Åsebø-Trodal, avdelingsleder og digital ressursperson ved Frøyland ungdomsskule.

I tillegg til den overordnede strategien og nye læreplaner, har skolen også mottatt støtte fra kommunen, og samarbeidet med Apple og Atea skal ha vært avgjørende for suksessen. Frøyland ungdomskule har jobbet systematisk med den didaktiske bruken av i teknologi, gjennom blant annet SAMR-modellen og Udirs PfDk.

”Frøyland ungdomskule har jobbet systematisk med integrering av teknologi og pedagogikk over flere år, og å få tildelt Apple Distinguished Schools’ status er en anerkjennelse av dette harde arbeidet”

— Andrew Rhodes, strategisk rådgiver i Atea Norge

I løpet av det siste skoleåret har Atea jobbet tett sammen med ledelsen ved Frøyland ungdomskule for å identifisere ulike områder for å forbedre og transformere læringen med iPad ytterligere. Videre har Rhodes bistått lærerne ved skolen med å integrere bruken av Apple iPad i daglig praksis. 

En Apple Distinguished School er en skole hvor godt lederskap og fremragende undervisning går hånd i hånd med Apples visjon om læring gjennom bruk av teknologi. Apple mener at dersom en blir kåret til Apple Distinguished School, er skolen noen av verdens mest nyskapende skoler. Programmet gir ledelsen ved Frøyland ungdomsskole, støtte gjennom arrangementer for skolens ledelse og mulighet for å kobles opp mot eksperter og andre bransjekolleger som deler interessen for nyskapende læring og undervisning verden over.