07-05-2024

Erfaringer med bruk av Microsoft Copilot på jobben

I podkastepisoden «10 000 pingviner og AI-assistentene» utforskes kunstig intelligens (AI) i arbeidslivet. Episoden tar oss med til Jotun i Sandefjord, hvor gjestene diskuterer hvordan AI-assistenter som Microsoft Copilot transformerer moderne arbeidsplasser.

video

Jotun - et norsk industrieventyr

Jotun, kjent for sin maling og dekorative produkter, har en rik historie som strekker seg nesten et århundre tilbake. I denne episoden deler Marius Enge, Group IT Digital Workplace Manager hos Jotun, innsikt i hvordan selskapet har omfavnet teknologisk innovasjon. Fra beskyttelse av hvalbåter til å male Burj Khalifa, har Jotun alltid vært i forkant av industriell innovasjon.

Microsoft Copilot på jobben

Christoffer Besler Hansen, sjefkonsulent og fagansvarlig i Digital Workplace i Atea, forklarer hvordan Microsoft Copilot fungerer som en AI-assistent integrert i Microsoft 365. Dette verktøyet gjør det mulig å løse daglige arbeidsoppgaver ved hjelp av AI i applikasjoner som Word, PowerPoint og Outlook, og til og med i kommunikasjon gjennom Copilot Chat.

 

Praktiske erfaringer og tilpasning til AI

Gjennom episoden deles det praktiske erfaringer med implementering av AI i arbeidslivet. Marius Enge belyser hvordan Jotun har tilnærmet seg denne teknologien, ikke bare gjennom teknisk implementering, men også ved å tilpasse organisasjonens kultur og arbeidsflyt til de nye verktøyene. Dette inkluderer alt fra opplæring av ansatte til å utvikle nye måter å interagere med teknologien på.

”Gjestene oppfordrer alle å utforske mulighetene AI bringer til bordet.”

Noen utfordringer

Diskusjonen tar også for seg utfordringene ved å integrere AI i arbeidslivet, som hvordan man stiller de riktige spørsmålene til AI for å få nyttige svar, og hvordan man kan stole på det som kommer ut i andre enden. Samtidig utforsker de mulighetene AI gir, spesielt i hvordan det kan forbedre produktivitet, effektivitet og kreativitet på tvers av forskjellige industrier.

Sikkerhet og personvern

Sikkerhet og personvern er sentrale temaer når det kommer til implementering av AI i bedrifter. Episoden berører viktigheten av å ha kontroll over data og tilganger, samt hvordan man kan beskytte sensitiv informasjon i en tid hvor AI har tilgang til store mengder data.

Gjestene oppfordrer alle å utforske og omfavne de mulighetene AI bringer til bordet.

Denne podkastepisoden er ikke bare en diskusjon om teknologi; det er en utforskning av hvordan vi som samfunn og individer kan vokse og tilpasse oss i en stadig mer digital verden.

Lytt til ukens episode

Du finner podkasten i din podkastspiller. De to største spillerne er Spotify og Apple Podkaster.