Til forsiden
Det er via klienten (mobiltelefon, nettbrett og datamaskin) at de fleste datainnbrudd skjer, derfor er det helt avgjørende å ha kontroll over enheten i en virksomhet. Da er det godt å vite at sikkerhet og personvern er høyeste prioritet for Apple.

Hva gjør Apple?

Apple har bygget avanserte sikkerhetsfunksjoner inn i produktene for å gjøre dem sikre fra grunnen av. Apple beskytter ikke bare enheten og lagrede data, men bidrar også med sin teknologi til å beskytte hele økosystemet – som alt brukerne gjør lokalt, på nettverk og med viktige internettjenester.

Det er en helhetlig tilnærming til sikkerhet som bidrar til å holde bedriftsressurser adskilt fra de ansattes personlige data og apper, ivaretar personvernet til brukerne og beskytter bedriftens data – uten at det går utover brukervennligheten.

 

MDM og berøringsfri konfigurering

Med et Mobile Device Management system (MDM)* sammen med Apple Business Manager (ABM) er det lett å registrere enheter, rulle ut innhold, apper og automatisk fordele administrative rettigheter med brukertilpasset sikkerhetsnivå til iPad, iPhone, Mac, iPod og Apple TV. 

Berøringsfri konfigurering og utrulling med Apple Business Manager er moderne IT i en mobil hverdag

Atea har integrert ABM i sine ordre- og logistikk systemer så Apple-enhetene kan sendes direkte fra Atea til sluttbruker uten å være innom IT for konfigurasjon og installasjon av programvare.


Personvern og sikkerhet

 

 

Vi tar gjerne en prat med deg om personvern og sikkerhet på Apple enheter. Her er noen temaer som er like aktuelle for store som for små bedrifter:

  • Hvordan kan IT-ansatte sikre at alle programvareoppdateringer er sikre og vedlikeholdes jevnlig?
  • Hvilke systemer har du implementert for å beskytte data på de ansattes enheter?
  • Hvordan sørger IT-avdelingen din for at nedlastede apper ikke inneholder skadelig programvare eller skadelig kode?
  • Kan man ha en MDM-løsning som sikrer data på brukerens Apple enhet og samtidig ivareta personvernet?
  • Kjenner du til Apple Business Manager med berøringsfri konfigurering og utrulling?
  • Hvilke rutiner har du, har du riktig sikkerhetsnivå, hva er mønsterpraksis etc.? 
  • Hvordan sørger man for en vellykket integrasjon av Apple enheter i et blandet miljø?

Mer om sikkerhet

Man kan dele sikkerhet og personvern inn i tre områder; sikkerhet for brukere, informasjonssikkerhet og beskyttelse av IT-infrastrukturen

Sikkerhet for brukeren Klientsikkerhet har aldri vært viktigere. De fleste datainnbrudd skjer via klienter, mens kravene og arbeidsmetodene rundt klientene endres vesentlig. I dag ønsker mange bedrifter å tilby en dynamisk klientplattform som er tilpasset den enkelte, i stedet for en standardklient som er lik for alle. I en slik dynamisk verden er kontroll og oppfølging enda viktigere. Å ha kontroll over sikkerhet på klienten og systemer som gir tidlige indikasjoner på risiko og problemer er helt avgjørende.

Informasjonssikkerhet tar sikte på å beskytte informasjon og data gjennom struktur og systemer som gjør informasjon og data tilgjengelig for rett person til rett tid.

Beskytt IT-infrastruktur Datasentrene skal håndtere virtualisering, automatisering og sky-tjenester, som alle stiller høye krav til tilgjengelighet, kapasitet, dynamikk og sikkerhet. Når du fokuserer på å skape de rette forhold og arbeidsmetoder for dine ansatte kan det være lett å overse sikkerhetsproblematikken. 

 

 

Kjekt å vite

*MDM – Mobile Device Management systemer er f.eks. Microsoft Intune, VMware Workspace ONE, IBM Maas 360, Jamf, Lightspeed og flere.

Apple Business Manager (ABM) er en gratis tjeneste fra Apple. Ateas integrasjon med ABM er gratis for Ateas kunder. 

Sett Apple på jobben med Atea

Kontakt meg

Ved samtykke godtar du at vi behandler og lagrer dine personopplysninger i våre systemer, og at dine opplysninger kan deles med våre samarbeidspartnere. Les mer i vår personvernserklæring og samtykket.